lördag 23 april 2011

Hektisk dag!

Jisses! Jag är inte van vid allt det här! Det går i ett när man har tre små barn här som kräver sitt o ett fjärde uppe på neo. MEN så mysigt! Vi har varit ute o lekt, ätit middag tillsammans, spelat innebandy (som var nära att sluta i en bruten arm för mig då det var tokhalt på golvet o jag ramlade haha. Slutade m 10-9 till Timmie så jag låg i ganska bra tycker jag;-), varit på lekplatsen mm. Har inte varit uppe hos Sander än men jag ska gå en sväng snart o daniel efter mig. Caspian somnade bredvid mig i sängen ikväll. Det var helt underbart. Ska lägga mig m lilla Linn nu också o se om hon vill sova lite. Sov i bilen på vägen hit förut så hon har inte varit så trött idag. Kl är snart 21:30 så det är väl dags ändå så hon orkar med morgondagen. Då fyller Daniel år o svärmor o svärfar kommer hit o firar med oss. Sen får vi se när det blir flytt för liten Sander. Syrgasen är sänkt ytterligare i eftermiddag fick vi veta när vi ringde så han verkar må ganska bra trots allt!!!


I onsdags flyttade vi hit. Då hade jag legat åtta veckor exakt i sjukhus-säng.

Idag kom barnen hit. Exakt två månader sedan jag åkte till sjukhus för kontroll o sedan dess har jag inte varit hemma. Ni kan tro att jag ska njuta inatt av att ha tre av mina fyra godingar hos mig! Har kört ihop alla sängar så vi kan kramas o mysa allihop.


Hoppas ni har en trevlig påsk!

Sander ligger nu i cpap...

...o det går bra!!! Tog nyss en blodgas o den var toppen så han verkar klara sig med enbart den nu:-) Syrgasen ligger på 28 %. Cpapen sitter i näsan o han andas själv när han har den men den hjälper till att trycka ner luften i lungorna. Nästa steg är syrgasgrimma men det dröjer ett litet tag än innan vi är där. O det har ju gått i raketfart allt ändå o vi är supernöjda!!! Dr har pratat m NÄL idag o de hämtar oss så fort de har personal så det är möjligt. Kan vara lite underbemannat nu under påsk men det är ingen som vet. Imorgon el mån pratade dr om men det kan väl även dra ut på det till tis. Kan ni tänka er!!! Helt otroligt o jag är såååå glad!!! Dessutom kommer våra underbara barn nu så vi ska rusa ner o ta emot dom. Hänger ett påskägg på dörren som de gett till barnen i huset o förut fick vi ett på NEO från "Min stora Dag". Så gulligt av dom att tänka på syskon.


Anledningen till att vi inte var med när de tog honom ur respiratorn är för att vi inte fick. Annars hade vi naturligtvis varit det:-)

Nervös!

Vi är på ronald o ska försöka äta nu men jag är tveksam till om jag kommer få i mig ngt. Är så himla nervös! De håller på att extubera honom nu!!! Stackars liten vad han ska behöva genomgå. Men så skönt för honom att få bort slangarna i halsen!


Om några timmar kommer barnen så jag gissar att det inte blir så mkt skrivit idag.


Glad påsk på er allihop!

fredag 22 april 2011

Ska bara lite stolt berätta...

...att jag idag bytt den första blöjan på Sander:-)

Ett försök att komma i säng i tid.

Vi är tillbaka på ronald o ska se på desperate från i tisdags o duscha o så o sedan sova. Blev lite nervösa förut för slangen i halsen hade kanat upp o låg inte där den skulle så det kom på tal att de ev skulle ta bort respiratorn redan ikväll. Vi kände oss inte redo för det o var glada när de bestämde sig för att vänta till imorgon. De ökade på morfinet igen för att kunna försöka putta tillbaka den men han var fortfarande för vaken lillskrutten så de fick be dr om en ord till. Är nog inte så trevligt när de grejar med det där o jag kände att jag inte ville vara med. Även om det inte ser otäckt ut vet jag ju att han lider av det...


Var en dr från NÄL som jobbade idag o det var intressant att prata m honom. Han hade fått hoppa in i söndags då dr Leif Inganäs åkte m Sander i ambulansen så han var insatt i vårt fall. Diskuterade det här m tidiga vattenavgångar med honom o han sa att det är än mer sällsynt än jag trodde. Klart det händer men att vattnet går såhär tidigt o bebisarna ligger kvar så länge o överlever händer 1 gång per år ungefär i trollhättan. O de har stort upptagningsområde. Är så otroligt tacksam att jag o Sander var den enda per år som klarar sig såhär bra!!!!! Vi är ett bra team jag o han:-)

En saga för bra för att vara sann!







Se så liten hans hand är på mitt bröst:-)



Jag bjuder på lite bröst också idag hahahaha! Tänkte inte på att det kunde vara lämpligt att lägga ngt för när jag låg där men va f*n. Jag bju´r på´t!


Idag har jag haft vår älskade lilla bebis på bröstet i tre timmar. Han låg där o sov så gott o ibland tittade han upp på mig med sina små ögon som för att säga att det kommer gå bra det här. En känsla jag bara inte kan beskriva i ord. Ett av de största ögonblicken i mitt liv! Hans syresättning steg så fort han kom till mig vilket talar för att han tyckte att det var lika mysigt som jag:-)


O vet ni vad mer? Dr Anders Flisberg som vi haft idag har bestämt att de ska ha natten till att trappa ner på morfinet o imorgon förmiddag ska han få komma ur respiratorn o läggas i cpap. Jag har bett att de inte ska ha för bråttom men han säger att han är ganska övertygad om att det kommer funka. Det är inte bra att ligga i respirator för länge heller. O det bästa av allt är att han kollat på röntgenplåtarna o alla prover o han säger ATT DET FINNS INGET SOM TALAR FÖR ATT HANS LUNGOR ÄR TILLVÄXTHÄMMADE. ALLT SER NORMALT UT!!!!! Kan ni fatta?????!!!!! Jag hoppas (svordom igen Stig;-) så JÄVLA mycket att han har rätt o att allt från och med nu bara kommer bli bättre. Ni anar inte vilken tyngd som lättat från mina axlar. Som rubriken. En saga för bra för att vara sann.....


Tack för att du finns älskade Sander. Vi älskar dig o önskar dig allt det bästa här i livet!



Har varit på Allum o köpt presenter till barnen idag o så handlade vi en hel del mat så vi har att äta när godingarna kommer hit. Jag längtar så himla mycket! En vecka sedan jag sist träffade dom o då låg liten Sander fortfarande i magen. Nu kan jag lyfta dom o gosa så mkt jag bara vill!!!


Raketinlägg.

Dr Anders Flisberg var med o rondade idag o det är han vi tycker så mkt om o känner stort förtroende för. Han tyckte allt ser så himla bra ut o att Sander andas mkt själv så nu ska de trappa ner på morfinet under natten o EXTUBERA HONOM IMORGON om allt går bra!!! Dessutom sa han att det i dagsläget inte finns ngt som talar för att hans lungor är tillväxthämmade som de trodde i början. För bra för att vara sant!!! Röntgade lungorna idag o vi har ännu inte fått svaret på det men hoppas det ser fortsatt fint ut.


Nu ska vi t allum o handla mat så vi har när barnen kommer imorgon o förhoppningsvis några presenter t barnen.


Kl 14 ska vi vara tillbaka hos Sander innan matdags o då ska jag få ta upp honom. Var rörigt på salen idag med. En nyfödd som skulle till operation bl a. På salen finns också en av tre trillingar! Två är kvar i borås men en behövde intensiv-vård o hamnade här. Stackars den mamman o pappan o behöva åka så mkt mellan två ställen. Sander ligger fortfarande på Intensiven o blir säkert där ett tag till men det är fantastiskt att han börjar piggna till! Matmängden höjdes till 10 ml per mål nu.


Kram!

Jag känner ingen buse i näsan.

Inte värre än igår iaf o jag tror som sagt det är inbillning. Eller snarare att man känner efter lite för mkt o då kan man känna både det ena o det andra;-) Vi har sovit som två stockar här inatt o vaknade inte förrän 4:30! Gissa om mina bröst var nära att explodera då hahahaha. Pumpade ur hela 300 ml. Gick upp 7:30 o nu har vi duschat o gjort oss iordning o ska äta frukost innan vi går upp t Sander. När vi ringde inatt stod han på 27 % syrgas o nu på morgonen skulle han vägas.


TÄNK ATT JAG SKA FÅ HÅLLA HONOM IDAG. OM EN LITEN STUND OM VI HAR TUR. KÄNNS HELT OVERKLIGT!!!


Igår när vi skulle sova satte vi på lite fin musik i datorn o så kramades vi. Jag o Daniel. O så grät vi en skvätt. Det var så skönt. Känner mig ganska gråtig idag också o gissar att tårarna kommer spruta när jag får liten Sander på mitt bröst... Men lite mer av lycka den här gången!


Kanske inte blir så mkt skrivit idag heller. Får se hur dagen blir o vad vi ska göra. Måste åka o köpa "storasyskon-presenter" till barnen men gissar att det inte är öppet idag när det är långfredag. Vi får se. Har glömt att skriva att vi var på föräldrafika m prematurföreningen i onsdags. Kul att det finns folk som ordnar sånt som vi kan vara med på som ligger på neo. Härligt att prata m andra som har erfarenhet av ngt liknande. På vår sal har vi ett tvillingpar från Charlottenberg födda v 27+2 o i förrgår var den ena så dålig pga en infektion så mamman o pappan satt där o vakade hela natten... O ett annat par vi pratat lite m pappan fick sin lilla flicka v 24+ngt... Det är skönt att Sander inte är så himla liten o att han är lite starkare än de små o tåligare vad gäller hjärnblödningar o sånt som är vanligt bland extremt prematura barn. Han är ju lite drygt 9 v tidig o det är inte så farligt. Träffade en annan kurator igår för att gå igenom en del praktiskt o det är verkligen en djungel. Tyckte jag var ganska insatt i försäkringskassans regler men så är inte fallet. visade sig att daniel som egen företagare ska ta ut tillfällig föräldrapenning även för lördag o söndag vilket vi inte vetat om. O han har varit hemma mer el mindre (iaf på helgerna) sedan den 12 jan... ska höra om man kan begära i efterhand annars får det vara. Bra att man kan få hjälp m sånt här i jobbiga situationer för det är inte alltid man varken hinner el orkar fixa m sånt.


Kram på er! Njut av det fina vädret idag!

torsdag 21 april 2011

Vårat mirakel!

Den här är till vår älskade Sander!

www.dopguiden.se/musik/varat_mirakel.html

Natti Natti!

Fortsatt stabilt uppe hos vår lille goding. Han har bajsat själv o det verkar som att det funkade bra att koppla bort kvävet. De gjorde det kl 17 ungefär o nu när vi ringde var allt fortfarande lugnt. Andningsfrekvensen har de sänkt under dagen från 60 till 45 o nu ser man tydligt på skärmen att han tar ganska många andetag själv. De fick höja morfinet igen för han var "för" vaken. Risken är att han då drar tag i slangar o dyl o det vore inte så bra. Dessuotom är det nog inte så vidare bekvämt att ha tub i halsen som de suger rent med jämna mellanrum... Jag tycker det är skönt att han har det så han inte har så ont.


Nu ska vi sova. Pumpen gav 220 ml nu ikväll:-) Sander har ätit 6 ml var tredje timma hela dagen så det tar på det!


Förut när vi sovit lite middag stod ett underbart hjärta med snittblommor utanför dörren. Var pappa o maria som skickat det till oss. Så himla fint! O i förrgår fick vi blomma, kort o godis från Timmies fröken som Madde lämnade när hon kom hit m en bil till oss. TACK!


Prel bestämt att barnen ska komma o sova här hos oss lör till söndag om det bara fortsätter såhär. Jag längtar! O om ingen mer buse dyker upp i näsan ska jag få sitta m Sander imorgon fm. De ska ta in en säng så jag kan ligga ner. Ett litet projekt att flytta honom när han ligger i respirator men det ska nog gå bra hoppas jag! ÅÅÅÅÅÅÅ!!!!! Ska bli så härligt! Jag får bara inte bli sjuk nu!


Natti natti!


En lugn dag.

Vet ni vad de gjorde nu för en timma sedan ungefär? De kopplade bort Kvävet! Tar en stund innan vi vet hur det gått men m tanke på att de trappat ner så långsamt o han hade så himla lite det sista tror de inte att det kommer märkas. De får höja syrgasen ngt lite emellanåt. Har varit nere på 25 o ibland upp strax över 30. Är hursomhelst inte så mkt ju! Ju längre tid man ligger i respirator, desto mer slem bildas o de får suga honom ganska ofta nu då det blir stora sega slembollar som fastnar i halsen. Stackarn. Man ser på honom när det blir för mkt för då grimaserar han väldigt... Han rör sig ganska mkt idag o är lite mer vaken. Har solat hela dagen idag också för gulsot.


Vet ni mer vad som har hänt??? HAN HAR BAJSAT!!!!! Det var verkligen på tiden. Hur segt som helst o sköterskan fick hjälpa honom m en lite längre sladd för att stimulera lite. Möjligt att de behöver göra det en gång till för det var trögt att få ut;-) Tänk att alla kan bli så glada över lite bajs. Både vi o sköterskorna jublade!


Dr ligger på o vill att jag ska hålla honom (de verkar måna om att det ska vara just mamma vilket inte känns helt rättvist mot daniel men å andra sidan är det i min mage han legat o daniel har inte varit närvarande de två senaste månaderna ju eftersom jag varit inlagd) Jag vill det så gärna, hela min kropp skriker efter att få ha honom nära men samtidigt är jag så rädd att jag ska brygga på ngn ny förkylning. Är säkert bara jag som känner efter lite extra o inbillar mig men jag har bestämt mig för att vänta tills imorgon för att vara på den säkra sidan. Skulle vara så fruktansvärt om jag vaknar imorgon med värsta förkylningen. Killar lite i näsan bara o jag har ju lite av det gamla kvar än men jag tar inga risker. Har inte matat honom el så idag heller. Det har daniel fått göra. O munvård o så har han skött lite också. Blöjor får vi byta om vi vill (blir ju en del då de skrattar åt honom o säger att han kissar för hela avdelningen o att han kissat bort katetern) men det känns lite läskigt fortfarande då han har navelkatetern o slangar o elektroder lite varstans. Men det tar på det med! Inte så många mediciner kvar o nu är ju även no/kväve borta.


En av våra snälla sköterskor gick på långledigt över helgen o hon sa hejdå till oss o tackade för att hon fått lära känna oss. Hon skulle vara tillbaka på mån el tis o då var hon tveksam till att vi skulle vara kvar. Kan ni tänka er! Inom några dagar/ngn vecka kanske vi får flytta tillbaka till NÄL om inget annat tillstöter. Dr som var med o räddade livet på vår Sander i trollhättan har ringt varje dag för att höra hur det går. Till och med igår på sin lediga dag. Det är fantastiskt tycker jag. Ev ska Sander även extuberas snart o då "bara" ha cpap. Helt otroligt att det går så fort! MEN vi är lite återhållsamma fortfarande o vågar inte hoppas på för mkt. Det tar den tid det tar o vi fortsätter hålla tummar o tår krampaktigt för att han ska få ett långt o lyckligt liv vår lille Prins.


Matdags för mig o daniel!

Kanske inte blir så mkt bloggat idag.

Vi ska gå upp till Sander nu o det blir väl inte lika mkt bloggat nu när vi ligger på ronald. Går kanske inte t rummet lika ofta utan stannar hos sander lite längre stunder. Ringde upp inatt när jag pumpade (210 ml!) o då stod syrgasen på 27 %. Tänk mina vänner att vi alla andas 21 % så det är inte så mkt! Kväve står på 1,5 o nästa steg blir nog att ta bort den. En del barn kan tydligen reagera på det men enl dr finns inget som talar för att han är ett av dom barnen. Nu på morgonen var det oförändrat o de hade inte ändrat så mkt mer. Får se vad som bestäms på ronden idag. Tror ultra på hjärtat är inbokat.


Frågade dr om hjärnblödningar o så igår o de kommer göra ultra nån gång på hjärnan (rutin) men det finns inget som talar för att han skulle fått ngt sånt. Dessutom är han ju ganska stor o det är vanligare när de är extremt tidigt födda. Han syresatte sig endast 30 den första timman men inte heller det ska ha ngn betydelse. Bebisar är gjorda för att klara det, allra helst prematura så dr var inte alls orolig över att han skulle fått några såna skador. Skönt att höra för det har legat där i bakhuvudet o gnagt lite.


Dags att springa iväg till honom!!!

onsdag 20 april 2011

Idag har det gått i ett.














Har haft fullt upp hela eftermiddagen! Vi har nu flyttat till Ronald. Vilket ställe! Helt otroligt så fint det är. Vi fick ett stort rum med dubbelsäng, en extra säng o gott om plats för att ställa in fler sängar om barnen kommer. Tänk att jag ska få sova i en riktig säng inatt!!! Första gången på exakt 8 veckor. Lång tid att ligga i sjukhus-säng kan jag säga;-) Konstaterade idag att de börjar om matmenyn för tredje gången under min tid på sjukhus. De har 4-veckorsmeny... Här finns massa sällskapsrum, lekrum, data-rum, rum för avkoppling m massagestol, bastu, bad, grillar står ute på gården om man vill grilla, lekplats för barnen på baksidan, fina kök, öppna spisar... alltså det är helt fantastiskt att såna här ställen finns!


Åkte till Allum i em för att handla lite mat då vi nu ska fixa alla måltider själva. Fick köpt ett par jeans till mig på rean (i strl 36! Gissa om jag blev glad;-), en filt till lille Sander o lite annat smått o gott. Passade på att äta när vi var där o slog en pling för att kolla läget. Får inte gå för lång tid utan att vi vet hur det är m lillkillen! Då var allt fortsatt lugnt o fint o de hade mixtrat ännu mer m syrgas, kväve o mediciner. Så ikväll när vi gick därifrån var syret på 27 % o kväve 2! De har också sänkt antalet andetag per minut från 60 till 50 o ibland kan man se att han tar egna andetag. Lungröntgen såg bra ut med lite större lungor o lagom utspända. Bra m lungvävnad enl dr vilket de var rädda för att det inte fanns. SÅ härligt! Har vi riktigt tur (peppar peppar) har de kopplat bort kvävet imorgon när vi kommer el så gör de det under förmiddagen. De har tagit bort ena blodtrycksmedicinen o halverat den andra, tagit bort "sovmedicinen" o nu är det morfin + massa näringslösningar kvar:-) Inte klokt ju!


Vi har inte haft uppe honom hos oss ikväll då det var en del att göra på avd. Vi får se hur det blir imorgon. Häromdgen matade daniel i sonden o ikväll gjorde jag det. Han har ätit hela 4 ml på ett mål idag! Dessutom verkar det som att han kissat ut katetern för det kom inget kiss i påsen. Isf tar de bort den nu då han bevisligen klarar att kissa själv.


Hemma går det bra m barnen. Mamma sover hos dom inatt också. Timmie var så gullig förut när mamma köpt nya nappar hon skulle ge till Caspian o protesterade o sa att hon måste koka dom först. Inte dåligt att ha koll på sånt när man är 7 år:-) Jag har dåligt samvete o önskar jag kunde klona mig men vet samtidigt att de har det bra hemma m mormor, farmor o moster. Alla är så snälla o hjälper till. Idag hade B-M varit ute hos oss o städat lite. Tusen tack för all hjälp! Vi blir så himla glada för det. Är så stolt över att vi har så många fina människor runt omkring oss!


Är så trött så ögonen står i kors o jag måste pumpa en gång till o duscha o äta innan sängen så jag får nog ligga i lite nu så det inte blir för sent.


Sov gott!

Jag vågar inte ropa hej ännu.

Men det är helt otroligt vilka framsteg han gjort!!! Idag är han lite mer vaken vilket jag först tyckte var jobbigt då jag känner att han är stressad o inte mår bra av alla slangar o grejer överallt men dr tycker att det är bra att han är lite mer vaken. han tom kikade lite grand förut. Jag hann inte se men daniel fick se de små ögonen:-)


De har gått över från högfrekvent respirator till "vanlig" o syrgasen har ändrats lite upp o lite ner i samband med det. Nu ser man att han andas lite själv. Den ena blodtrycksmedicinen är borta o det verkar funka fint. Ny röntgen skulle göras kl 13 o vi hoppas att den också visar på bra resultat. Men vet ni vad?????????? Dr sa förut att om allt är lugnt ikväll, o det inte är sån panik på avd som det varit idag på fm SÅ SKA VI EV FÅ TA UPP HONOM O HÅLLA HONOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inte klokt ju o jag gråter bara jag tänker på det. Blir det inte idag blir det förhoppningsvis imorgon. ETT STORT STEG!!! Hoppas, hoppas, hoppas! Som sagt vågar vi inte ropa hej men vi är väldigt glada för att allt vänt så fort o verkar gå så bra:-)


Ska upp o pumpa nu. Var hos mig från mjölkcentralen o jag har fyllt i papper o så. Hon som ska ta prover är inte här denna v men nästa v ska de kolla om jag är godkänd som donator. Hoppas det. Skulle kännas så skönt att få hjälpa till lite. Pumpade 150 förut så det finns så det räcker o blir över. Med tanke på att han äter 2 ml ibland var 3:e timma o ibland var 6:e. De räknade ut igår att om han varit frisk skulle han behöva äta ca 40 ml så det finns så det räcker än så länge!


Kram på er!

Good Morning!

Vaknade precis nu o ska hoppa i kläder o springa upp o se hur det går. Var hos honom vid 6 igen o då hade de sänkt syrgasen till 34!!! De hade fått höja den vid ngt tillfälle för han har så himla mkt slem i halsen o då sjunker syresättningen. Tack o lov stiger den så fort dom sugit rent. Inget konstigt att det blir så när man ligger i respirator o är intuberad. Proverna har varit bra inatt också. På ngt vis kändes han så mkt lugnare när jag var uppe inatt. Han är fortfarande ganska djupt nedsövd men det såg lite mer fridfullt ut tyckte jag. Kväve är kvar på 6 o jag vet inte om de har tänkt göra ngt m den idag. Viktigt att nedtrappning av den går väldigt långsamt så han ska nog ha den några dagar till antar jag. Kan hända att de så småningom ändrar till "vanlig" respirator o testar att ta bort den högfrekventa. Det skulle vara skönt om han inte längre måste ligga o skaka!


Näpp. Har absolut inte tid att sitta här. Jag ska rusa upp o se hur han har det. O väcka daniel:-)


Ha en bra dag!

Kl är 02:30.

Jag har varit uppe o tittat till underveket o pumpat. Nu låg han på mage med söta lilla rumpan upp i vädret:-) Syrgasen var sänkt ytterligare, till 40 och han syresatte sig bra. En stund låg han faktiskt på 94/100! (fot/hand el tvärtom). De tog prover när jag var uppe som var bra:-) Skönt. Nu kanske jag kan sova några timmar till innan jag blir väckt igen av två mjölkstinna boobs! Pumpade 110 ml nu vilket tydligen är toppen såhär tidigt o m bara pumpens hjälp. Det är väl det minsta jag kan göra just nu känner jag så jag är superglad att det verkar fungera så bra. Han har lite svårt att smälta maten när han ligger på ena sidan så han har inte riktigt fått var 3:e timma det senaste men det är inte så konstigt. 2 ml åt gången får han så ni kan tänka att det blir en hel del mjölk över till bättre behövande så småningom! Tror de kommer för att ta prover på mig imorgon så jag kan få börja donera lite längre fram. Ska även få träffa kuratorn som arbetar uppe på neo (marie som jag har är inte så insatt i allt som sker däruppe därför får vi två) för att reda ut en del m försäkringskassan. Eg har man bara rätt till ett visst antal dagar tillfällig föräldrapenning per år men eftersom han är (var, peppar peppar) så svårt sjuk har vi obegränsat just nu. Har fått intyg på att det är kritiskt o att båda föräldrarna ska finnas på plats. O då ifrågasätter vi vem som ska ta hand om barnen därhemma o det ska Daniel göra! Hurdå liksom? När jag var inlagd kunde farmor ta tillfällig föräldrapenning för dom där hemma men det funkar inte nu. Hade underlättat om hon fick möjlighet att vara ledig från jobbet ngn dag för att hjälpa till. Det löser sig alltid ändå men det blir jobbigt för mormor att ha dom själv på veckorna. (farmor har sovit hos dom mån, tis, ska jobba imorgon o tors o kommer tillbaka på fre. Inatt sover mormor hos dom). Hoppas ju självklart att de kan vara en del med oss sedan, o att daniel inte måste vara på plats dygnet runt men just nu är det så det ser ut.


Fick lite fil o flingor av bm då jag är tokhungrig hela tiden. Det tar på krafterna att producera mjölk. Nu ska jag försöka sova lite till!


Natti Natti!

tisdag 19 april 2011

Ok.

Vi har varit uppe hos honom en stund nu igen. Jag pumpade 100 ml nu så jag gissar att jag vaknar som Dolly inatt;-) Tack o lov är det fjärde barnet o det gör inte så ont när mjölken rinner till. Brösten var inte i riktigt lika god form som m första barnet om man säger så...


Han syresätter sig bra igen. De har vänt honom o sugit rent o fick loss en hel del slem så kanske var det bara det som störde. Nu stod syrgasen på 45 så de har sänkt den lite till. Tror inte de kommer göra så mkt mer med det under natten. Värdena på gulsot hade stigit lite till så nu ligger han o solar. Jag frågade om inte vi kunde få en snygg bränna om vi satt där bredvid honom men det funkar tydligen inte så haha!


Hoppas på en lugn natt o håller tummarna för att det fortsätter åt samma håll nu!


kram på er alla o sov gott!

Jag stressar upp mig för minsta lilla.

Förut låg han lite lägre i syresättning. 91/93 typ. Är inget konstigt med det men de villa ha upp det lite till o höjde därför syrgasen från 48 till 53. I samband med att det sjönk rörde han på sig lite mer o grimaserade lite så kanske är det tarmarna som spökar. Han har inte bajsat än. När de höjt gick det upp till 97/98 så de sänkte till 50 o han låg fortfarande bra så ev sänker de lite till om en stund. De har ju förklarat för oss så många gånger att det kommer vara såhär men ändå blir jag livrädd varje gång! Står o stirrar på siffrorna o ber till gud att det inte ska sjunka mer. I övrigt ser det fortsatt bra ur men läkaren som jobbar ikväll o inatt är lite mer försiktig i sina uttalanden o det gör mig lite mer orolig. Hon poängterar att det är väldigt positivt men vi har en lång väg kvar o det vet vi ju. Bara att man önskar att det kan gå snabbt o lätt o att han blir frisk o kry så snart det bara är möjligt! Läkaren som jobbade inatt som vi tyckte mkt om bad vi att få som "vår" läkare men fick då till svar att det inte var ngn idé för att vi ska flyttas hem till vårt hemsjukhus så fort det lugnat sig lite. Det blev vi jätteglada för (även om vi förstår att det inte kommer ske inom det närmsta) o när dr ikväll då inte är lika optimistisk tar det ganska hårt. Det gäller att sålla o försöka hålla humöret uppe ändå. Tror tredagarsgråten är på ingång för jag känner mig så ledsen just nu. Längtar hem efter barnen som en tok!!! Så himla jobbigt att de också blir lidande av det här. Olika barnvakter o hit o dit (nåja, farmor o mormor är det som delar på det o det funkar toppen) o ikväll när jag pratade m timmie frågade han när pappa kommer hem... Så länge det är såhär måste vi ju vara här båda två o vi kan inte heller ha barnen här om det blir ngt så vi måste upp till Sander. Får se hur det utvecklar sig o när vi får komma till Ronald Mc Donald. Vi fortsätter hålla tummar o tår för att allt ska bli bra! Har ju varit stabilt hela dagen idag o inte pipit el larmat en enda gång i maskinerna. I förrgår gjorde det inte annat. Det gäller att ta tillvara på det som är positivt!


Nu ska vi duscha o sedan gå upp till honom en stund till o pumpa o så. Sov gott allihop o fortsätt hålla tummarna för vårat mirakel!

Bilder.







Som sagt är han svullen pga alla mediciner. "Dubbelhakan" är vanlig att man får då man vårdas i respirator. Filmade en snutt med mobilen men den var såklart på fel håll så det får vi göra om en annan dag! Ska gå upp till honom nu o se vad senaste proverna visar. De ska förmodligen inte sänka så mkt mer nu utan låta syrgas o kväve stå på samma ett tag. Beror på provsvaren såklart men syresättningen har inte legat superhögt så kanske är det lagom som det är nu o bra att låta honom landa lite i detta innan man gör ytterligare justeringar.

.

Hinner inte svara...

...på alla underbart fina mail o kommetarer vi får men jag hoppas ni har överseende. Vill att ni ska veta att det betyder så otroligt mycket för oss!!!!! Läste igenom bloggarna jag har i favoriter lite snabbt imorse o såg att många av er skrivt några fina rader till oss inne hos er. Jag blir alldeles gråtig när jag läser det o rörd över att ni är så fina underbara omtänksamma o snälla allihop!


Fick ett mms från min kära syster igår där hon skickade en bild på en sån där ballong man skickar upp i luften ni vet. (gjordes mkt e tsunamin i Thailand vill jag minnas) Hon skrev att de skickade upp den med en önskan om ett långt och lyckligt liv för vår fantastiska lilla kille. Det blev jag så himla glad för!


Dags att gå upp till honom igen o kanske ta en liten tupplur i fåtöljen. Sedan ska vi gå ut i fina vädret.

Snabb uppdatering!

Fortsatt ok däruppe hos lilla Sander! Syrgasen är nu nere på 47 % o Kväve har de sänkt till 6! Gulsot-värdet var på gränsen men de ska ta ett nytt kl 17 tror jag o se vad det visar då. Kanske han snart måste sola men de försöker dra ut på det så länge som möjligt. Inget ultra på hjärta o ingen röntgen idag då det såg ganska bra ut igår tydligen. Kuratorn har varit hos oss o jag hade önskemål om att få Marie som jag hade innan när jag låg här o hon är så gullig. Var skönt att få prata med henne lite!


Har bett att få fotavtryck men än har de inte blivit av o jag tror inte de har mätt honom el tagit huvudmått. Ingen brådska med det. Han är faktiskt ganska stor tycker vi! Inte alls sådär yttepytteliten. Lite mindre vätska i kroppen idag också o han har betydligt finare färg. SÅ JÄVLA HÄRLIGT ATT DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL!!!!! (kan vända snabbt det vet vi men vi försöker glädjas åt det som är bra just nu)


Pumpade 60 ml förut så nu är väl mjölken på g hoppas jag:-)



En sak till. Jag håller på att bli knäpp om jag ska vara ärlig. Knappt jag kan med att tala om det då ni tror jag är helt galen men jag har fått såna tvångstankar. Pratade m kuratorn o hon sa att det är ett ganska normalt beteende när man är under sådan press som vi är men det är så jobbigt! När jag ska ta ngt, tex kaffekopp, banan, matbricka el vad som helst tänker jag alltid att tar jag den så kommer allt gå bra. men sen ändrar jag mig o tänker att det nog var fel. Att det nog är en annan jag ska ta. O så slutar det med att jag inte vågar chansa o inte tar ngt alls. HELT GALET! Jag fattar ju att det inte funkar så men vågar liksom inte chansa när allt är såhär! Har bestämt mig för att trotsa det o köra på ändå men det tar nog några dagar till innan jag vågar... Aja. Jag bju´r på´t. Ni får tycka att jag är helt sinnes;-)

Förlossningen.

...gick undan som sagt. Helt galet. Jag ringde daniel kl 3:52 o sa att de nog skulle komma för jag trodde att det var på riktigt. Men jag sa också att de inte behövde ha ngn brådska för det var lugnt än så länge. Lovade att ringa om läget ändrades.


Kl 01:15 ringde jag på klockan för att tala om att jag fått lite mer sdr. 01:45 kördes en ctg som var bra o värkarna var oregelbundna med 4-7 min intervall o varierade i styrka. Gjorde inte särskilt ont. Fick två alvedon o skulle försöka sova lite.


Kl 02:45 tyckte jag sdr kom glesare men gjorde lite mer ont. Bestämde mig för att ta en dusch o se hur det skulle utvecklas. Hade m mig datorn i duschen o lyssnade på musik o hade det lugnt o skönt.


03:30 bm pratar m dr som säger att jag kan få sovdos om jag vill. Jag säger att jag avvaktar för det känns som att det är på riktigt o det är så spännande så jag kommer ändå inte kunna sova.


3:35 Sdr m 4 min intervall. Är uppe o rör mig o börjar packa ihop mina saker på rummet lite grand då jag ska flyttas över till förlossningen så fort vi vet om det är på g på riktigt.


3:50 Sdr kraftiga. Bm kontaktar dr för att få godkänt att göra undersökning. Öppen 4 cm.


4:03 Flyttas t förlossningen.


4:15 PVK sätts. Bastest tas.


4:25 Ultra för att kolla huvudläge. Jag ska gå på toaletten.


4:37 Bm kommer in o hör att jag stånkar på toa o undrar hur det går. Jag lägger mig i sängen. Får lustgas. Skalpelektrod kopplas. Låga fosterljud som stiger när jag lagt mig på sidan. Dr tillkallas. Jag krystar.


4:42 En pojke föds som skriker direkt. Omhändertas av barnpersonalen.


4:54 Placenta avgång. Ingen bristning. Normal blödning. Uterus väl kontraherad nedom navelplan.


Ska skriva lite mer om förlossningen när jag hinner. Framförallt medan jag kommer ihåg. Var ju ensam då daniel o madde inte hann fram så jag har ingen som kan hjälpa mig med minnet! Fantastiskt att det gick så fort o lätt:-)

Fortsatt stabilt.

När vi kom upp till honom nu på morgonen har de sänkt syrgasen lite till o han ligger nu på 52%. De har även sänkt NO/Kväve från 20 till 10 . Forstätter ändra i medicineringen o innan vi gick fick de höja blodtrycksmedicinen lite grand igen då trycket sjönk ngt. Men det är inget allvarligt. Han ligger fortfarande bra på proverna o syresätter sig bra trots lägre dos syrgas. De ska ronda nu o vi ska gå upp om en timma o se vad de säger om dagen. Bilirubinvärdet hade stigit som väntat (gulsot), det händer i stort sett alla prematura barn så han kommer behöva sola men de vill vänta lite med det. När han solar måste han ligga utan filtar o så på sig o de säger att han varit så allvarligt sjuk o mår bättre av att vara lite omstoppad. De håller koll på värdena hursomhelst o förr el senare ska han få sola. Crp var 17 idag så ingen stegring där tack o lov. Jag gissar att ny röntgen o ultra ska göras idag men det får vi se. Förut när vi stod o tittade på honom rörde han lite på sin lilla hand så när vi kommer upp till honom igen ska vi sätta oss hos honom o hålla på honom lite. igår rörde han inte en fena utan låg helt stilla så det var fantastiskt att se en liten rörelse:-)


Pumpade 50 ml typ nu också som åker direkt in i frysen. Ska be att de kommer o tar prover o förbereder så jag kan donera mjölk när det blir överskott o han inte behöver allt. Är det minsta jag kan göra för de små barnen som ligger här. Nu förstår vi hur otroligt viktigt det är! En hel del jobb o jag vet inte ens om mjölken blir godkänd men jag ska ge det en chans.

Ett försiktigt litet gjädjetjut.

Vågar inte hoppas ännu men blev så otroligt glad när jag kom upp till Sander inatt. Igår testade de att sänka syrgasen o var nere på 80% men det gick inte så bra så idag har den legat på 98 hela tiden. När vi gick ner igårkväll hade ju dr tänkt försöka sänka lite smått o när jag kom upp drygt 4 h senare har de gått från 98 till 58!!!!! Alla prover är fortsatt bra o han syresätter sig 97 o 99%:-) Blodtrycksmediciner o lite annat har de också sänkt o det har funkat fint än så länge. Hoppas hoppas hoppas att det håller i sig nu o att det har vänt o bara blir bättre!!!!!


Pumpade ur nästan 50 ml nu så det verkar som att mjölken är på g också. Nu ska jag sova lite till. Har bett bm att få vara ifred för igår när vi precis somnat knackade det på dörren o jag bokstavligen talat flög upp ur sängen då det skulle betyda att läget försämrats m Sander. Men det var bara bm som jobbade natten som ville komma in o säga hej... Shit så rädd jag blev. Helt i onödan. Fortsätt hålla era tummar! HÅRT!


Sov gott!


(kollade om han var lika svullen nu för jag tycker det ser så himla otäckt ut o frågade då om den enorma dubbelhakan som är värst men då sa sköterskan att det är respiratorn som gör det o det är helt normalt. I övrigt var han nog inte riktigt lika svullen nu.)


Natti!

måndag 18 april 2011

Ganska ok faktiskt.

Som sagt så är det knappt jag vågar säga det o jag hoppas inte på för mkt men nu var läget fortfarande bra. En ny dr ikväll som är gammal i gemet o en av de bästa. Han fixar o trixar o ändrar o grejar o har ställt om lite mediciner o så o vi känner stort förtroende för honom. Senaste proverna på syresättningen var bra (låg nog tom nästan för högt) så nu har de sänkt syrgasen från 98 % till 90 o det märktes ingen skillnad som man kunde se på skärmen! Proverna skulle kunna visa på ngt annat men man brukar kunna lita ganska bra på det som står på skärmen. Höjde vätskedrivande lite igen (har sänkt den under dagen) så han kissar lite mer. Blodtryck bra o det tickar på tack o lov. Frågade honom om han tycker det har blivit en liten förbättring o fick till svar att det är en fantastisk utveckling det här:-) Sen kan mkt hända på vägen o de poängterar hela tiden att han är svårt sjuk...

Har inte kunnat skriva om detta innan för det är så svårt att ta in men igår när barnläkaren kom in en stund efter han var född o berättade läget var allt så dystert. De hade inget mer att ta till o de fick inget resultat av det dom gjorde. Då frågade jag henne rakt ut om hon inte trodde han skulle överleva o till svar på det fick jag "Om jag ska vara ärlig så tror jag tyvärr inte det..." Tror aldrig jag kommer glömma hennes ansikte när hon sa det. Jag ber till Gud än en gång o hoppas SÅ JÄVLA MYCKET att hon hade fel. Hursomhelst har det ju gått åt rätt håll nu o det var som jag skrev tidigare kvävet som gjorde susen. Den kommer de inte sänka förrän man fått ner syrgasen mer. Är visst inte lika skadlig som syrgasen så den kan man ha ganska högt ett tag. Hoppas att läget förblir stabilt o bara bättre o att vi möts av ett bättre läge nästa gång vi går upp till honom. Nu ska vi sova o så har jag tänkt gå upp när jag vaknar inatt o pumpa lite. Men jag ställer nog ingen klocka utan tar det när det blir. Vi behöver sova o så länge inte mjölken runnit till behöver jag inte oroa mig för stockning o tömma brösten för det. Pumpade drygt 15 ml nu ikväll o det var väl ändå godkänt:-) Inatt/imorgon kl 4:42 firar vi 2 dygn!

Proverna är bra.

Crp var 10 imorse o 18 nu men det var inget som oroade läkaren alls. Tar nytt imorgon så hoppas vi verkligen att det inte ökat! Han har ju antibiotika i förebyggande syfte som enl dr ska ta alla tänkbara bakterier som kan attackera så det ska vara lugnt. Vi får lita på honom! Blodgas-provet var bra också o jag vet inte vad just det heter men ett värde som visar syresättning i blodet var på 8 vilket är ett helt normalt värde m tanke på alla hjälpmedel han har men det ska helst komma upp mot 10-12 innan de vågar fundera på att sänka syrgasen ngt lite. Ganska oförändrat fortfarande m andra ord. Stabilt men kritiskt. Kisseriet har funkat bra o blodtrycket ligger också ok. Precis som syresättningen. Den här dagen har under omständigheterna ändå varit hyfsat lugn tack o lov. Nu hoppas vi det har vänt o bara blir bättre!


Kvällsfika nu. Inte säkert jag skriver mer idag men nu vet ni lite mer!


Kram på er alla o än en gång tusen tusen tack för alla tummar o fina kommentarer!

Såhär ser det ut där Sander ligger.


Medikamenter...
Monitors/monitorer? Hur skiver man? Hursomhelst en massa skärmar överallt som larmar o piper lite då o då.


Läget ganska oförändrat men kanske ngt lite bättre faktiskt. (peppar peppar) Knappt jag vågar säga det för bakslagen blir så mkt jobbigare när man börjat hoppas. Han syresätter sig bra nu, låg på 95-97 typ när vi gick därifrån o blodtrycket var också ok. De har ändrat inställningarna o gett honom lite mer vätskedrivande o minskat på ngt annat istället o nu har han kissat på ganska mkt det senaste vilket behövs för att få ut all vätska han samlar på sig. Han är såååå svullen o det ser så läskigt ut. Hjärtat var förstorat på ultra men det är också pga vätskan. Blodgaserna har varit bra hela dagen vilket talar för att han syresätter sig ok. Dock med 98%syrgas men det funkar ju iaf. Igår var de ju ganska snabba med att sänka den o han blev sämre så därför vill de ha det stabilt lite längre innan de gör justeringar på den. O så kommer det ske väldigt långsamt om de beslutar sig för att sänka. Tempen går lite upp o ner o han ligger nu på värmedyna men den fick de sänka e en stund för han blev för varm. Infektionsprovet var ngt förhöjt imorse så det har de tagit igen för att se så det inte ökat mer. Lätt att bakterier kommer ner i lungan när man intuberar o han är så vansinnigt sjuk. Ev kommer de byta antibiotikan men jag hoppas det var en tillfällighet att provet var högt. Allt det andra går ju åt rätt håll o jag tycker det borde bli sämre om han hade en infektion men vad vet jag. Nu ska vi gå upp t honom igen. O pumpa. Vanligtvis ger man prematura bebisar mat var 3 timma ungefär men Sander får bara 2 ml var 6:e timma. Blir för mkt för hans sjuka kropp att ta hand om mer än så men det är bra för lilla magen m lite mat. Som novalucol säger dom;-) De fryser allt jag pumpar så får han det lite senare. Råmjölken är ju den allra bästa o viktigt att man sparar på! Jag har faktiskt ätit både lunch o middag idag så jag har fått i mig en hel del. O sist jag pumpade kom det lite mer igen. Konstigt nog funkar det bäst att mjölka ur för hand, då kommer mer mjölk än när jag använder pumpen så jag kombinerar o kör både och. Tror det är bra m pumpen för att stimulera hursomhelst o den har ett särskilt program för prematurmammor för att man ska få igång produktion. Som sagt. Han är ju inte så gammal o det tar ju ofta några dagar innan mjölken rinner till.

En bättre bild på underverket!


Fick lov att ta ett foto med mobilen så jag kan visa er alla så fin han är. Väldigt svullen som ni ser. Håret är ganska ljust. Timmie hade kolsvart hår när han föddes, Caspian var mörk men Linn o Sander kör på ungefär samma. Ska bli spännande att se vad han får för färg på sina ögon!


Läget oförändrat men nya dr vi träffat idag var lite mer positiv. Ska be att få ta blodtryck på mig för jag är sjukt yr i huvudet men jag antar att det är en kombination av allt jobigt o att jag knappt fått i mig ngn mat. Är tyvärr så jag funkar. När jag mår dåligt är det omöjligt att äta. Får kväljningar bara av tanken på mat o att borsta tänderna är inte helt enkelt. Ska försöka peta i mig lite grand iaf. Vet att jag måste men vad ska man göra?!? Dricker desto mer så jag åtminstone får i mig vätska.

Tänk att han låg härinne...


...för bara lite mer än ett dygn sedan. Kroppen är fantastisk!

Det hade inte hjälpt...


Bild på en sliten fyrbarnsmamma när vi var ute o åt igår. Tänk så skönt att jag numera kan gå så långt jag vill!


...om han legat i magen några veckor till. Lungorna hade ändå varit lika dåliga. Fick vara med när de rondade förut o det är samma som igår. Det står o väger o de väntar på att det ska tippa över åt ngt håll. Vi ber för att det tippar åt det bra hållet o att han kryar på sig snart. För det finns inte så mkt att ta till om det går över på fel sida. Han lär hursomhelst bli liggande i respirator en lång tid o det är inte heller bra men vad ska man göra... Han ska ev få cortison idag också. Hoppas det gör susen. Han är väldigt svullen o får tryckmärken hela tiden av syremätare på hand o fot så de får flytta på den ofta. O vända honom lite oftare nu än innan. Han har kissat ok iaf o det är ett gott tecken. När blodtrycket blir lågt fungerar inte det men så länge det hålls på hyfsad nivå kommer urin i katetern. De har även gett honom högre dos morfin o lugnande. Han var väldigt "vaken" inatt trots medicin o det är ju positivt på ett sätt då det talar för att han är stark men han måste sova för att han ska kunna läka o klara av allt det här. Så han är väldigt nersövd idag. Vi har ju inte ens sett honom vaken.


Idag bara jag gråter o gråter. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Så fruktansvärt att bara kunna stå bredvid o tiita på o inget kunna göra. O tänk hur det ska bli imorgon el på ons då den berömda tredagarsgråten kommer... Bryr mig inte mkt om det nu utan gråter lite här o var hela tiden (måste inte längre ställa mig i duschen o tokgråta där jag är ensam;-) för det går inte stoppa när tårarna kommer. Har undvikit att gå in den vanliga vägen på spec-bb där vi ligger för att så fort jag ser ngn av mina favorit-barnmorskor här grinar jag igen. Fina lena jobbar i köket idag men henne kan jag absolut inte prata med. Inatt jobbade Maryan o i hennes famn grät jag också en skvätt. På sätt o vis tryggt att komma hit där jag känner personalen o vet hur allt funkar. Inom kort ska vi skrivas in på ronald mcDonald o då kan ju även barnen komma hit. Vet inte om vi vågar ta in dom t Sander pga infektionsrisk men Timmie o Linn kanske kan få ta en snabbtitt. Caspian förstår inte riktigt ändå o han har heller inte haft vattkoppor o det är superfarligt för små bebisar. Går ju en del fortfarande o de som har varit utsatt för smitta de senaste veckorna får inte komma in på neo överhuvudtaget.


Känner mig nästan lite lurad på ngt konstigt sätt. Jag har hela tiden vetat att detta var ett möjligt scenario o det är det jag oroat mig för o pratat m läkare o bm om varje dag o ältat o ältat. Men de har lugnat mig o sagt att det inte är ngn fara! Skit att jag fick rätt... När han kom ut skrek han ju o var pigg så personalen som arbetade igår på näl blev väldigt förvånade då vi fick veta att han var så svårt sjuk. Var ingen som hade väntat sig det av personalen...


Haha. Bm skrattade åt mig. Jag stod bredvid sängen när jag kände att jag behövde krysta o fick hoppa upp o lägga mig. De hann precis sätta skalpelektroden o så ville jag trycka på. Men då hörde jag att hjärtljuden var lååååga. Typ 30 el ngt bara o bm kallade på läkare. Jag frågade henne om det var ngt jag kunde göra o frågade om jag inte kunde lägga mig på sidan. Testa sa hon o då gick hjärtljuden upp. Hon tyckte det var bra presterat att jag tog över hennes jobb mitt i krystandet;-) Läste journalen från fölossningen o ironiskt nog står det att jag blev erbjuden sovdos en timma innan han föddes. Jag avböjde då jag nog trodde att det var riktiga värkar jag hade o tur var ju det!!! Hade varit segt att föda m det. Bra att förlossningen gick så snabbt o lätt o relativt smärtfritt men kanske lite väl snabbt för Sander att hinna med. Kan varit en anledning till att han var så medtagen i början. Han hann ju aldrig ställa in sig på att han skulle ut...


Ska ta en dusch nu o sedan gå upp t honom en stund. Är det rel lugnt då ska vi ta en promenad ut i fina vädret jag o daniel. Ingen som vet hur länge det kommer vara såhär kritiskt men d blir väl kvar här ett tag som det ser ut nu. Hur det ska gå därhemma m barnvakt har jag inte ens orkat fundera över men hoppas att det ordnar sig. Kanske kan vi få barnomsorg på fredag också. Får se om vi orkar/hinner kolla upp det under dagen.


Uppdatering: Är ju långfredag då. Jag är inte helt med nuförtiden;-)

Väldigt skört men stabilt.

Natten har varit ok. Blodtrycket sjunker emellanåt o han samlar massor m vätska i kroppen. Det är priset man får betala för att pumpa i honom så mkt mediciner o plasma. Hjärtat är förstorat pga vätska o idag kommer läkare o ska göra ett nytt ultra på hjärtat för att se hur det fungerar o hur cirkulationen är till lungorna. Han har flera olika ställningar vid sängen m div mediciner o igår räknade jag dom till 13 st... Det piper o larmar hela tiden. Han är mkt svårt sjuk som sagt o än vet ingen hur detta ska gå men vi försöker hålla hoppet vid liv. Allt annat än att han ska växa upp o bli en stark frisk stor pojke är otänkbart. Hursomhelst var detta sista halmstrået som dr sa. Fanns inget mer att göra för honom i trollhättan så det var en sista chansning att skicka hit honom där de har kväve o det verkar hittills varit hans räddning då han svarde bra på det. Ligger fortfarande o skakar i högfrekvent respirator (ser ganska läskigt ut) o får 20 kväve (sänktes t 15 igår men då blev han sämre) o ligger på 98% syrgas för tillfället. De har sänkt den några ggr under natten o det går en stund men sen får de höja igen o sådär håller det på. Nu har han bra syresättning iaf. I trollh låg han i kuvös men här är han i en "öppen" kuvös o har värmelampa över sängen. Igår var han för varm då den stått på 25 så de sänkte ner t 5 o idag var den uppe på 15. Skönt att han ligger i en sån resp för det är lättare för oss att ta på honom o vara med lite mer. Nu ska vi försöka äta lite frukost o sedan gå upp t honom igen. Mjölkprod är seg men jag får väl ligga i lite extra idag o se hur det går. Igår kunde jag pumpa ur typ 20 ml men inatt o idag kommer bara några droppar. O inte m pumpen utan när jag mjölkar ur för hand. Aja. Det går som det går. Inte lätt att få ihop allt när man är så ledsen o mår så dåligt som vi gör o när det är svårt att äta. Å andra sidan är det bara lite mer än ett dygn sedan han föddes så det kanske kommer igång på några dagar.




Tusen tack för alla era fina kommentarer!

söndag 17 april 2011

En liten bild.

Den här tog jag imorse i trollhättan o då var han ju väldigt dålig o inte så rosig o fin som han var på eftermiddagen idag. Har ingen kabel så jag kan lägga över bilder o mobilen får jag inte ha på inne hos honom så ni får vänta lite till på att få se hans fina kalufs. Madde har precis varit här o tittat på honom en snabbis o lämnat lite grejer till oss. Ska gå upp o sitta hos honom en stund till sedan ska vi försöka sova lite om allt är någorlunda stabilt. Gissar att det är lättare sagt än gjort men nu är det ett tag sedan jag sussade så jag behöver det verkligen!

Lite sämre igen...

...proverna på blodgasen var inte alls så bra den här gången så nu har de höjt syrgas t 98 % igen som det var från början. O ev ska de även höja kvävet lite också. Blodtrycket var svajigt o lite sämre så han skulle få blod o plasma. Sköterskan sa ändå att hon inte tyckte att han var sämre, bara en rad massa inställningar man måste komma tillrätta med för att hitta en balans. Kanske var de lite väl optimistiska när proverna var så bra sist o sänkte lite mkt. Skitjobbigt hursomhelst o nu har jag den där stora, jobbiga klumpen i magen igen...


Imorse blev vi erbjudna att döpa honom snabbt om vi kände att det var viktigt o vi skulle få kontakt m präst o så men avböjde just då. Här har det inte varit så mkt tal om det men kurator ska vi få i veckan o jag har då lagt in önskemål om att få fina Marie jag hade när jag låg här sist. Får se om det är möjligt.




Uschianna. Rena skiten det här. Det bara måste gå bra!!!

Goda nyheter!

De tar prover med jämna mellanrum för att se hur bra han syresätter sig o när senaste provet kom tillbaka började läkaren säga att de måste kollat fel. Det kunde omöjligt vara så bra. Så hon beordrade ett nytt prov o lovade att bjuda på bullar om det stämde. O vet ni vad??? Det var rätt!!!!! Han syresatte sig tom FÖR bra! Sänkte kvävetjofräsen till 15 tror jag (vet inte vad det var innan) o syrgasen t 80 o hans syresättning fortsatte ligga runt 95-100. Vi vågar inte glädjas fullt ut men hursomhelst är det underbara nyheter! Dessutom har han fått lite av min mat. Hela 2 ml fick han i sonden:-)




Nu ska vi försöka få i oss ngt att äta. Jag har svårt för det kan jag säga men jag måste peta i mig ngt för jag har rätt ont i magen. Uppdaterar senare igen men fortsätt hålla tummarna snälla ni!!!

Snälla ni...

...jag hoppas att vi blir kvar här ett tag o nu när vi har bebis på neo får vi inte längre mat på sjukhuset. Så ni som har ork, lust o tid kanske kan slänga ihop ngn maträtt åt oss som går att frysa o som vi kan ha här att ta upp o äta när det behövs. Det skulle vi uppskatta massor!

Kritiskt men stabilt.

Som sagt. Det finns inga marginaler så vi kan bara be till högre makter att allt fortsätter såhär o snart blir bättre. Transporten gick över förväntan o han syresätter sig bra o har bra blodtryck. Röntgen visar på små lungor men det som är mest vesäntligt är huruvida där finns lungblåsor så det räcker. Utan det går det inte. Dr är noga m att poängtera att det kan vända snabbt o då finns inte mkt mer att ta till. Käre Gode Gud om du nu finns däruppe. Snälla hjälp oss nu!!!

Får jag lov att presentera...



Vår lille Prins SANDER!


1745 g:-) Längd o huvudmått ska tas senare. Inte så viktigt.


Jag pumpade lite förut o lyckades skrapa fram några droppar som jag sa t sköterskan men hon sa att det var massor! 15 ml typ. o det är klart. Inte så mkt som får plats i den där lilla magen. Har inte börjat ge honom mjölk än heller utan han får näring i droppet. Får se hur allt utvecklas under dagen. Hans hår syns inte på bilden men det var ljust i botten o lite mörkare upptill:-) Så fin så fin.

Transport vidare t göteborg...

...Han ligger just nu m 100% syrgas i högfrekvent respirator. Syresatte sig endast runt 30 första timman men det blev lite bättre då han lades i respirator. Låg runt 80 ungefär ett tag o de testade högfrekvent resp men då dippade han o det hjälpte inte alls. Gav lite andra mediciner o testade sedan igen o då funkade det bättre o när vi var inne hos honom nu låg han mellan 90-97 vilket var jättebra. De känner dock att de inte har några marginaler här. Blir han sämre finns inget mer de kan göra så därför väljer de att flytta t göteborg nu då det är någorlunda stabilt. Där har de ytterligare ngt de kan göra som jag glömt vad det är men typ koldioxid/monoxid/tjofräs. Proverna blir bättre o bättre o det senaste som togs var bästa hittills. De ger oss fortfarande inte mkt hopp men e lungröntgen såg de att det inte var riktigt så illa som de trott. Lungorna är små o underutvecklade men de har sett värre som han sa o det är inte extremt...




Hua. vilken pärs. Nu ska han åka ambulans i raketfart, inte m blåljus men inte lagligt som dr sa med ambulanspersonal, dr Leif som varit m honom sedan han föddes o en sköterska från neo.




Jag har inte ätit sedan igår kväll o ska försöka få i mig lite snart innan jag o d blir hämtade m taxi. Känns inte att jag fött barn precis. Har inte ont nånstans. Inte ens några eftervärkar konstigt nog. Men det gick ju tok-fort o han var ganska liten så det är väl därför jag inte känner av ngt ont alls. Inte klokt så det blev. Jag var på toaletten o när jag kom ut därifrån var det dags att krysta. Två kryst senare var han här:-) hann knappt ta tag i lustgasen el sätta skalpelektrod men det gick ju bra ändå!




Tack för alla tummar. Fortsätt hålla dom. Antar att det kommer vara både upp o ner ett tag framöver tyvärr...

Läget kritiskt för bebis...

...o dr vet inte om han kommer klara sig.

Välkommen bebis!!!

Klockan 4:42 föddes en vacker liten pojke. Han skrek o var pigg o mådde prima när han kom ut. Nu är han iväg med barnläkarna o behövde syrgas men vi vet inte mer än så. Daniel o Madde hann inte hit. Allt gick i raketfart... 1745 g vägde han så han var inte så yttepytte!


Återkommer när jag vet lite mer! Jag mår toppen iaf o det känns knappt att jag precis fött barn. Bara orolig för bebis såklart.






uppdatering: Bebis mår inte bra tyvärr. Ska intuberas nu o det verkar som att hans lungor är för små o de får inte upp syrehalten i blodet. Vi hoppas på ett mirakel.

Värkar...

...inte så onda men tillräckligt för att hålla mig vaken. Skulle bli förvånad om det inte blir bebis idag. V 30+5 o det är jag stolt över trots allt! Har inte ringt hit varken daniel eller madde än då det inte alls är regelbundet o inte så ont som sagt men snart blir det nog undersökning o så får vi se vad det visar! Ctg visar att bebis mår fint o reagerar inte alls på värkar. Det är bra! Håll tummarna allihop. Vi behöver så många vi bara kan få!!!!!

Klockan är 02:45...

...o jag har inte sovit en blund. Gissa varför?!?