lördag 21 maj 2011

Lördag!





Lägger in bilder på den nymålade altanen som alla varit så snälla o grejat med under tiden jag legat inne. De har köpt möblerna också. O gardinerna o massa blommor o sånt. Blev jättebra tycker jag. Ska se om vi kan få lite tid över nån gång o måla möblerna vita men nånting säger mig att det kommer dröja;-) Blir nog inte gjort i sommar iaf... Tack än en gång till alla er som varit med o gjort det så fint!


Här är alla dagar likadana i stort sett o ibland är det svårt att hålla koll på veckodagarna. Idag är det lördag iaf o ikväll ska jag vara hemma med min familj (utom lilla Sander såklart) o grilla. Ska bli mysigt. Har inte hunnit ut ens idag då jag suttit m Sander många timmar men förhoppningsvis är det varmt så vi kan sitta på altanen o njuta.


Sander har tagit bröstet o ätit jättebra idag o imorgon när jag är tillbaka ska vi göra matvägning för att se hur mkt han får i sig vid ett mål. Brukar dra av 5 ml i sonden men det är bara en uppskattning o fortsätter han såhär är det bra att ha lite bättre koll. Han behöver fortfarande en del syrgas, har legat runt 33-36 hela dagen. O inget bajs har kommit. Hoppas att det är det som trycker lite på lungorna o som gör att han behöver mer syrgas just nu o inget annat som spökar. Men han verkar pigg iaf o vaknar innan varje mål o suger på händerna o visar att han är hungrig. Vår lilla köttbulle. Nu börjar han likna en riktig bebis. Inte sådär mager o spinkig längre utan har fått lite hull på både armar, ben o ansikte. Härligt:-) Är naturligtvis glad att han lägger på sig ordentligt o går upp i vikt men kan känna att det är lite tråkigt att nästan ingen fått se hur liten han faktiskt har varit. Det går inte att förstå via bilder...


En annan dr idag (sällan ord på helgerna) o han hade läst att Sander ev ska få inhalationer nästa vecka. Har inte hört ngt om det men det är väl pulmicort o ventolin gissar jag. Luftförsvidgande som kan vara bra för hans lungor. Känns som att han tagit några steg tillbaka i samband m infektionen o lite extra krut kanske kan göra susen. Vill så gärna att han ska få komma ur cpapen snart o få bli frisk! Måste vara fruktansvärt jobbigt för honom att ha den där "snabeln" i näsan hela tiden. O det susar o brusar på ganska bra. Förvisso ett ganska behagligt ljud men ändå. Väldigt bra gjort av honom att suga så mkt på bröstet trots att han ligger i cpap!


Snart dags för pumpning o mys igen. Tänker att jag ska passa på att sitta m Sander så mkt som bara är möjligt eftersom jag ska åka hem senare idag. Åh så jag kommer längta. Lika mkt efter honom som jag ständligt längtar efter dom där hemma. Ska bli så underbart den dagen då vi alla kan vara samlade o jag inte längre behöver känna mig så kluven! Börjar han ta bröstet ordentligt nu dröjer det kanske innan jag kan åka hem några längre stunder så jag får verkligen passa på nu. O tvinga mig själv att slappna av. Så fort telefonen ringer hoppar jag högt av rädsla att ngt hänt m Sander... Så himla jobbigt!


Kompisarna på salen är födda v 27+6 o v 31+5 o nu är det inte bara Sander som plingar o larmar utan även de andra ibland. Märks att det blivit lite stressigt för personalen att hinna med allt. Innan hade de bara Sander därinne o satt o läste böcker o gjorde mest ingenting men nu får de allt jobba på lite:-)


Kanske inte blir så mkt skrivit nu när jag åker hem men jag är snart tillbaka igen.

Det lovar jag:-)

fredag 20 maj 2011

Namnskylt!

Sanders plats! Syns knappt på bilden men bakom hans säng har vi hans "guardian angel". Ni minns den som åkte i golvet o som han nu har två av, några fina gosedjur han fått o det fina, fina kortet vi har på barnen. Klart de ska få vara med på ett hörn också! Inte en enda sköterska som jobbat som inte kommenterat bilden o våra fina barn. Framförallt pratas det mkt om att killarna är mörka o har bruna ögon som Daniel o att Linn är ljus som jag. Spekuleras en del i vilka färger Sander ska få kan jag säga! Blir spännande att se!
De fina namnskyltarna T o L gjorde tillsammans m ssk E i söndags. Visst är de fina?!? Den m Hello Kitty gjorde L som ni förstår o E skrev Sander på den men den andra har T skrivit på o det är minst lika fint tycker jag. Bra gjort för att bara vara sju år!

Har varit m sander hela kvällen. Han sög på bröstet i säkert en halvtimma ikväll! Låg hos mig dryga två timmar, sedan var det dags för blöjbyte o lite gos för att han skulle komma till ro, pumpning för mig o vips så hade jag bara en kvart kvar innan han skulle ha mat igen. Nu har han ätit färdigt iaf o jag ska också få lite i magen innan jag ska pumpa o sova. S låg m lite högre syrgas nu men vi tror att det är bajs på g. Då blir han lite knorrig o sjunker ofta i sat. Har han inte bajsat innan nästa blöjbyte får det bli temp i rumpan.

Natti Natti!




Glömde skriva...

...att Sander sög på bröstet en lång stund förut! Tog tag direkt när jag la honom där o sedan åt han i säkert en kvart samtidigt som jag sondade. Synd för honom att jag precis pumpat bara så det inte kom så mkt mjölk haha. Eller så var det som L sa att det kan ha varit därför han sög så länge. För att det kom lite mer lagom o inte såna mängder det gör annars:-) (när han släppt taget låg dock en stoooor pöl mellan hans arm o min mage så det verkar som att han fick så det räckte o blev över ändå haha) Funkar hyfsat att pumpa var fjärde timma på natten iaf. Har gjort det i tre nätter nu o fått några knölar men de har gett m sig ganska så snart o inte blivit ngt mer med.

Ska fixa lite att äta nu o sedan sätta mig m Sander igen. Snällt att de kunde mata detta målet så jag fick en liten stund över o kunde gå ut lite! Har jag tur hinner jag vila lite innan det är dags att mysa igen:-)

Blåsljudet är kvar!

Dr hörde det idag också. Lät likadant som igår. Han var lite stressad o vi hann inte prata så mkt men jag tror att det blir ultra i början på nästa vecka för att kolla upp det lite mer.

Kanske får jag ångra att jag ville ha sällskap på rummet hahaha! Halv ett, precis när Sander skulle tvättas o flyttas över till mig kom det nya patienter på rummet. Inte en, inte två, utan tre! Så nu är det nästan fullt därinne:-)

Ska gå ner o köpa en glass nu o kanske gå ut o gå en liten promenix!

Nyklippt!

Vore väl synd att säga att jag blev jättenöjd men det får duga. Brukar alltid kännas bättre när man själv gjort iordning håret. Lite smink kanske skulle göra susen också;-)

Framförde klagomål ang borrandet igår så idag började de inte förrän runt kl 9! Bra att de lyssnar på oss. Sander verkar vara ganska pigg idag. Läkarna var sena t ronden o när dr P kom nu vid 10 låg Sander på mage o fick mat så han skulle titta in lite senare för att lyssna på hjärtat. Onödigt att bråka med honom när han låg så gott. Gör inget ultra idag heller sa han utan de lyssnar bara o går vidare m det nästa v om det skulle behövas. Hoppas inte. Det räcker nu. Bsk L tycker att han är ngt lite svullen på fotryggarna men det har iaf inte blivit värre än det var igår. Inte ovanligt att de samlar lite vätska premisar o Sander har varit väldigt känslig för tryck o samlar tydligen lätt vätska. I gbg hade de problem att sätta poxen som mäter saturation för att han fick tryckmärken överallt. Fick flytta den väldigt ofta o den satt på alla möjliga ställen för att kunna variera så mkt som möjligt. Men då var han ju riktigt svårt sjuk o väldigt svullen så det var ngt annat.

Verkar som att vi ska få sällskap inne på rummet idag! En sal för 5 barn typ o Sander har legat ensam därinne ett bra tag nu. Det är inte så att jag önskar att ngn ska få gå igenom den här skiten men det ska bli kul m ytterligare bebis/bebisar på salen. Vi lär väl "överleva" den/dom också eftersom det känns att vi aldrig får lämna det där rummet pga cpapen men det är så det är. Bara att gilla läget. När han blir av m cpap får vi komma över t ett annat rum o då ligger fokus mer på äta/växa/sova. Ska bli skönt att slippa pumpa så ofta o att kunna ha honom hos oss när o hur vi vill utan massa slangar! Som det är nu tror jag inte ens vi får komma hem till midsommar men det kan vända fort o man vet aldrig. Infektionen o viruset har liksom gjort att allt stannat upp o plussat på ytterligare några veckor. Hoppas han får vara frisk nu o bara lägga energi på att växa o bli stor o stark! Han har haft det så himla jobbigt en lång tid o nu räcker det tycker jag. Hans tur att få må bra nu!

Kl 12 ska jag vara därinne igen. Snälla L tog matningen 9:30 eftersom jag var hos frissan o när jag är tillbaka ska vi tvätta honom o greja lite innan han ska komma t mig o ligga där några timmar. Lägger tillbaka honom lagom t nästa måltid så jag vet vad jag ska göra de närmsta timmarna;-) Det är inte så att jag inte vill sitta med honom - tvärtom! Är väldigt mysigt, men att sitta i tre timmar åt gången blir lätt lite långtråkigt. Försöker läsa lite men somnar ofta ifrån boken. O då blir det dåligt m mat åt Sander hahaha! Häromdagen var det omöjligt att hålla mig vaken o jag somnade hela tiden så den måltiden tog betydligt mer än 45 min. Bättre det än att det går för fort iaf:-) Kanske kan jag slumra lite när jag matat färdigt!

D jobbar idag så han är inte här. Imorgon ska han också jobba lite o då kommer Robin o Ellen m barnen hit o hämtar mig. På kvällen ska vi grilla. Åker tillbaka hit på sön o ska hem igen mån-tis då jag har tid hos psykologen på tis. Hon frågade mig sist vad jag tyckte var viktigast att lägga fokus på, vad som var jobbigast men jag kunde inte komma på det då. Har tänkt på det en del o känner ju att jag mår ganska bra trots allt. Så länge Sander är stabil känner jag mig lugn. Men tror att jag skulle behöva lite "redskap" för hur jag ska hantera de där jobbiga tankarna. Finns ju så mkt sånt man kan få hjälp med. Tex som det Marie sa i gbg om att man ska sortera tankarna i "viktigt, oviktigt, saker jag kan påverka/inte kan påverka". Det är lätt att man oroar sig för saker man ändå inte kan göra ngt åt o bra att bli påmind om att släppa det ibland när det blir jobbigt. O som U sa som jobbade härom natten när jag sa att jag ibland känner mig så himla trött. Ni vet när man är sådär psykiskt trött känner man det också i kroppen o ibland känns det som en omjölighet att ta ett endaste steg till. Hon sa då att jag ska tänka att den energi jag har nu bara ska räcka till lunch/till jag ska lägga mig/till middagen (beroende på vilken tid på dygnet det är) o då känns det så mkt lättare. När man vet att det kommer fyllas på m ny energi o att den inte måste räcka för flera månader framöver... Finns som sagt många sätt att försöka styra sina tankar lite o det tror jag skulle hjälpa mig en del. Får bli projektet på tis hos psykologen!

Oj vad långt jag skrev. Jag som inte tyckte jag hade ngt att skriva när jag började. Skönt att ha bloggen. Blir lite som en dagbok för mig där jag kan skriva vad jag känner.

Ha en trevlig helg allihop! Jag ska vara m sander så mkt det bara går idag o imorgon o så ska jag njuta av mina underbaringar därhemma imorgon em/kväll o på söndag. Jobbigt att behöva dela på sig men som jag skrev förut. Det är bara att gilla läget!

torsdag 19 maj 2011

Dagens vikt!

2215 g vägde Sander ikväll. Förra vikten hade de inte dragit av för pvk:n så det var en bra ökning idag också. O nu tyckte jag nog inte att han var så svullen. Runt ögonen är han det men det beror väl på cpapen. O på den ena handen hade han pvk:n som pajade o vätska läckte ut så det tar väl ett tag innan det går ner. Kanske upplever jag att han är mer svullen i hela ansiktet när ögonen är så bulliga. Dr verkade inte tycka att det var så konstigt imorse iaf så jag känner mig inte hysterisk vad gäller det just nu. Har legat runt 30-32 i syrgas för det mesta o det är väl ganska bra m tanke på att gränsen nu är högre.

Har haft honom hos mig i nästan tre timmar i sträck ikväll. Fjäskade lite m L som jobbade o fick ta in datorn så jag kunde se på Greys Anatomy när jag satt där. La Sander t bröstet det sista men han bara sov o var inte ett dugg intresserad. Så var det igår em o kväll också o hela dagen idag. L sa att v 35 brukar vara "sov-veckan". Då är alla premisar lite tröttare än vanligt o jag hoppas det beror på det o inget annat! Klart han måste få lite tid att vila upp sig också efter allt som varit.

Har varit vårfest på förskolan idag o jag är så ledsen att jag inte kunde vara med. Men jag orkade inte. Är inte redo att träffa alla än o vid såna här tillställningar är det så otroligt mycket folk. Får väl smygstarta lite med att åka o handla på ica först o inte dra till med värsta grejen med en gång. Tids nog kommer jag känna mig redo men jag är inte där än. O dessutom känner jag mig så jädrans ful. Blekare människa än mig får man leta efter just nu... Man får liksom inte så mkt solbränna av att ligga på sjukhus så länge som jag gjort. Om några dagar är det tre månader sedan jag blev inlagd! Vägde mig då jag var hemma o vågen visade på 59 kg. Skrev in mig på mvc på 57. Tycker det är ganska lagom såhär o det sägs ju att man lägger på sig mer o mer för varje barn man får, o över 30 sägs det att det är svårare att bli av m kilona. Så kanske har jag tur o får behålla några kilo nu!

Pumpdags. Igen. Jag gör bannemej inte annat känns det som. För er som undrar vad vi gör m all tid kan jag säga att vi går in t Sander drygt 20 min innan han ska äta o byter på honom o grejar lite. Sedan tar vi upp honom. Sitter m honom o matar i ca 45 min. Sedan måste vi ha honom hos oss minst en halvtimma till så han hinner smälta undan lite mat. Då har det gått drygt 2 timmar eftersom vi gärna sitter en stund när vi väl satt oss. Sen är det dags att pumpa. O efter det finns inte mkt utrymme över för att äta, duscha, vila, vad vi nu vill göra innan de tre timmarna som går mellan måltiden börjar om igen... Ett pressat schema när man bor på Neo!

Suck...

Jag blir så trött! De verkar tycka att Sander mår ok idag men jag tycker mig se en liten svullnad i ansiktet, särskilt runt ögonen, men också på hakan. Var bara jag som såg det sist också. Har inte fått ngn riktig förklaring till varför han samlar vätska men dr tittade noga på honom imorse o sa att vi ska vänta o se lite vad det blir av det. Att ögonen svullnar beror på cpapen men ansiktet i övrigt, o att han är lite svullen på händerna vet jag inte vad det beror på. Dr hörde också ett blåsljud på hjärtat idag som de inte hört tidigare men det skulle nog inte ha m vätskan att göra. Väntar m att kolla upp det vidare idag iaf. Får se när de lyssnar imorgon vad som sägs. Ultra gjordes ju på hjärtat i slutet på förra v som såg bra ut. Ganska vanlgit m blåsljud på bebisar o det händer tydligen att ductus öppnar sig vid infektioner. (vanligt att prmgatura bebisar föds m öppen ductus vilket man medicinerar i första hand men hjälper inte det blir det op som är rel enkel) Jag tycker inte heller att han varit lika mkt vaken som han brukar o har inte protesterar lika mkt innan mat som han gjort tidigare. Kanske är han bara lite trött idag. Hoppas det. Jag orkar inte med den här ständiga oron för att ngt är fel! Så länge de inte reagerar här får jag väl försöka vara lugn...

Ska vila lite nu. Är så vansinnigt trött!

Finns bättre sätt att vakna på!

De renoverar BB på det här placet o det ligger inte så långt ifrån rummet där jag sover. De borrar o det dånar som bara den. Låter som att de står inne på mitt rum o borrar. De har fått restriktioner från lab (de hade tydligen problem att höra ordentligt där nere) att de bara får borra mellan 7-9 o 15-17. Det följer dom INTE! Började borra kl 6:45 idag o jag flög upp då jag trodde huset skulle rasa allra minst... O så borrar de mest hela dagarna tycker jag o inte bara mellan tiderna som är sagt.

Sander har varit lite orolig inatt o haft svårt att komma till ro. Snälla U som jobbade har suttit med honom en lång stund o då blev han nöjd. Nu på morgonen har det varit lite lugnare iaf. Gissar att det är magen. Ska vara med på ronden idag igen (status-rond el vad det nu heter på tors då de gör en lite grundligare undersökning) o se vad de säger om hans antibiotika. Om den ska sättas ut el om han ska få det i några dagar till. O om de ska öka på maten lite till. Han bajsar stup i kvarten o är som sagt lite knorrig i magen o har ju ökat bra i vikt så det är väl ingen brådska eg. Äter 42 ml var tredje timma som det är nu men är inte riktigt uppe i mängden han eg ska ha. Jag pumpade 350 nu på morgonen:-)

Imorgon ska jag gå t frissan här på sjukhuset o klippa mig. Var ett tag sedan sist så det är välbehövligt. O ganska mysigt att få sitta där o bara få vara:-)

Har liksom inget nytt att berätta just nu. Ska skutta in i duschen så jag är klar t ronden.

Ha en bra dag!

onsdag 18 maj 2011

Sander 1 månad! (igår)









Ändrade gränsvärden!

Igår var Sander 35 fulla veckor o from det ska bebisarna syresätta sig lite bättre. De ska då ligga runt 95 i saturation till skillnad från 90-94 som det var innan vilket innebär att Sander behöver lite mer syrgas idag. Inte för att han blivit sämre på något vis utan för att han ska komma upp till nya gränsvärdet. Han har klarat det ganska bra tycker vi nog ändå o legat mellan 28-35 % ungefär hela dagen. När han äter kräver han mer, precis som när vi byter på honom eller han har ont i magen. Men det är ju inte så konstigt. Skulle vi ha mätare på oss kanske vi också skulle sjunka lite i sat när vi sitter på toaletten hahahaha!

Tycker inte att vi märkt att han är påverkad el sjukare på ngt vis. Kanske några fler "snorkakor" i näsan (läkaren sa fel igår o började prata om kakor i näsan. Inte kråkor;-) men annars är han som vanligt tycker vi. Har fått koksalt några ggr för säkerhets skull. Tänk att det kan ändras så fort! När han är stabil o verkar vara ok mår jag faktiskt ganska bra - men så fort minsta lilla händer får jag panik o mår superdålig med en gång. Nånting säger mig att det kommer bli både en o två turer t dr helt i onödan m den här lille gossen. Vi lär nog oroa oss lite väl mycket för honom ett tag framöver... Men det får vi väl göra då. jag tycker att det mesta är tillåtet i situationer som dessa. Alla reagerar vi olika när vi är under press o det finns inget som är rätt eller fel!

Matdags för min del. Kycklingspett o potatissallad står på menyn idag. Snälla M-L o Sandra har lovat att fixa lite mat som vi kan ha i frysen o ta upp o värma o det är verkligen guld värt! Är det ngt vi uppskattar är det mat! Börjar bli trött på billy´s o färdiga pizzor...

Natten har varit lugn...

Sander har sovit gott o inte gjort några dippar el krävt ovanligt mkt syrgas. Har legat mellan 24-28 % ungefär. En sak jag kommit på att jag glömt skriva om här på bloggen är trycket han har i cpapen. Egentligen är det inte syrgasen han är i störst behov av - utan trycket. Det som hjälper till att pressa ner luften i lungorna. När vi kom t trollh låg han runt 5 i tryck vilket är ngt högt, sedan har man sänkt till 4 som är ganska normalt o det har han klarat bra. När han gapar blir det "tvärdrag" o nån dag låg det runt 3 i stort sett hela dagen o han klarade det bra medan han en annan dag sjönk i saturation så fort trycket gick under 4,5. Lite olika beroende på dagsformen men han är hursomhelst ganska tryckberoende som de säger. O det kan man inte träna bort utan är en mognadsfråga. Eftersom han är/har varit lungsjuk är han i större behov utav trycket än andra premisar. Hoppas att lungorna snart blir bra o att han kan klara sig utan cpap. Alla slangar är så jobbiga tycker jag! Tur att han kan ta bröstet ändå. Annars skulle det dra ut på tiden ännu men om han först skulle "tränas" ur cpap o sedan börja träna amning. Jag är väl införstådd i att vi kommer bli här ett bra tag men det gör inte att jag längtar hem mindre. Är bara större o friska bebisar här o alla åker hem medan vi blir kvar. Snart ska väl Annika o Micke åka hemåt också. Kommer sakna dom!

Dags att duscha, äta frukost o förhoppningsvis hinna vara med på ronden. Halv tio ska Sander äta o då måste jag vara redo:-)

tisdag 17 maj 2011

Liten växer och blir stor!

Det är inte klokt ju! Vi skrattade åt daniel förut när han skulle gissa vikt på Sander idag. Han drog till med 2115 men m tanke på att han vägde 2060 g el nåt sånt i förrgår sa både ssk o bsk att han inte skulle ha ökat så mkt. O det trodde inte jag heller. Men vet ni vad han vägde? 2150 gram! Det syns faktiskt på hans ben o armar att han lagt på sig en hel del i vikt. Inte sådär spinkig längre utan liknar mer o mer en bebis:-) Bra jobbat Sander! En viktökning på 90 gram på två dagar är inte illa!


O grattis till lilla prinsen som firar en månad idag!

Sög en ganska lång stund på bröstet idag också. I cpap. Har varit ganska pigg ikväll måste jag säga!



Ska passa på att tacka Linda o Emma m familjer som hade köpt så himla fina Lasse Åberg-kläder till Sander. Så himla mjuka o goa. Tack! O till Karin som skickade en bok t mig så jag har lite att läsa när jag sitter m Sander. O det fina kortet jag fick av Anette m fam... Tack till er alla! Har länge tänkt att jag skulle skicka sms el ringa för att tacka men har tyvärr inte fått till det. Både pga tidsbrist o minnesförlust haha. Men tack iaf:-)


Nu ska jag pumpa lite innan jag ska slänga mig i bingen o sova mina dyrbara timmar innan nästa pumpning. Har faktiskt funkat hyfsat att pumpa var 4e timma på natten nu. Drar jag ut på det en liten stund till kan jag kanske klara mig på att gå upp en gång inatt bara. Kl 7 imorgon börjar de borra på bb o då är det omöjligt att sova ändå så då är det bara att kliva upp...


Natti!

Utsikten från takfönstret uppe i badrummet!

Nu har jag vänt bilden på alla olika sätt som går o ända hamnar den fel Hur 17 vänder man den här på bloggen? Det måste väl gå? Ni får hålla tillgodo med felvänd bild idag iaf. Inte på alla ställen pojkarna har äran att spana in kyrktornet när de står o pinkelurar;-)


Nu ska jag gå in t Sander o sätta mig m honom o mysa o bara njuta! Har varit en turbulent dag idag igen o nu hoppas vi att det lugnar sig o att allt blir bra. För honom och för oss. Att vi snart får vara samlade - alla sex i familjen!

Vår trädgård!

















En hel del gräs att klippa som ni ser men så underbart härligt för barnen med så mycket yta att springa på!

Nästa sommar ska vi försöka få ordning i trädgården men först ska taket bytas o huset ska få ny brädfodring och fin vit färg. Ingen idé att göra så mkt innan dess!

















Proverna var bra!

Alla prover såg bra ut o det betyder att det bara var ngt tillfälligt (ligger nära t hands att tro att det kan ha varit magen eftersom han blev bättre när dr tryckt ut massa luft) eller så kan det vara ett virus. Det hoppas vi inte men han har inte blivit sämre iaf. Snarare kanske lite bättre eftersom han har legat m lite mindre syrgas nu än på fm. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte är ngt o att vi från och med nu kan blicka framåt o få behandla honom som den 35-veckors bebis han är! Inte så liten o bräcklig längre om man bortser från hans lungproblematik o infektionen han hade:-)

När jag var uppe o pumpade inatt...

...kunde jag inte låta bli att ta ett kort på Daniel o de två små när de låg o sov. Se så mysigt det ser ut! (framförallt eftersom jag fick halva sängen för mig själv hahahaha)

Nu får det vara nog...

FAN! Märks att jag har en hel del agressioner inom mig för jag har börjat svära. Mycket o ofta. Det gillar vi inte men kanske är det effektivt när det gäller att bli av m massa skit;-)

Nu menar jag faktiskt FAN! på riktigt idag. Ringde hit på fm när jag varit hos psykologen för att kolla hur Sander mådde o hörde direkt på sköterskan att det var ngt. Det är väl okej... sa hon lite svävande. Han hade legat på runt 30 % syrgas hela morgonen o fm o gjort några dippar. De kände att det inte riktigt var som det skulle o paniken steg från 10-100 på en millisekund. Kan han inte bara få må bra. O bli frisk. O växa o blir stark o få komma hem o bli en stor fin kille... De har ju hela tiden pratat om alla bakslag som är när man har prematura barn men det gör det inte lättare när de väl kommer tyvärr. Blir lika panikslagen varje gång...

Vi åkte hit o när vi varit här lite gjorde han en dipp igen o det var svårt att få upp honom igen o han låg en stund med 59 % (!!!) syrgas o saturationen var ändå bara runt 80. Skitjobbigt att bara kunna stå bredvid o inget kunna göra. Ssk bad dr komma in o ta sig en titt o hans diagnos blev troligen ngt virus. Sög rent i näsan men där fanns inte mycket men vi får vänta o se vad som blir av det. Nya prover ska tas o så får vi se vad de visar. Hb hade sjunkit från 144 till 119 senast de kollade men det är väldigt vanligt att de sjunker mycket när de är runt 1 månad vilket ju Sander är precis idag! På proverna idag kollar de bl a om han börjat bilda nya blodkroppar själv eller om han kanske kommer behöva blod. Men dr trodde inte att det är orsaken till hans dippar o ökade syrgasbehov idag. När han undersökte honom masserade han magen o ut kom en hel del gaser men det verkar kanske inte vara det heller som spökat. Förvisso har han legat på runt 28 % den senaste timman typ o inte dippat så mkt men vem vet. Är väl bara att vänta och se. Dr verkade inte så hysterisk iaf o sa att han inte alls ser den katastrofen som jag ser. Finns en del att ta till om det är förkylning även om man inte har ngn antibiotika el så mot det. Kanske får han inhalera om han blir tät, få cortison, ökat tryck i cpap o ökad syrgas. Men som dr sa. Där är vi inte än o det är ingen idé att ta ut massa tråkigheter i förskott.

Har pratat m "chefen" ang A o B o hon var välidgt bra i sitt bemötande. Har redan varit i kontakt med de båda men skulle prata med dom lite till. Jag kände att hon tog oss på allvar o verkligen lyssnade o underströk att de inte tycker att det är ok att det gått till såhär. O jag sa att jag mest är skitsur på B just nu som ljög mig o ssk rätt upp i ansiktet, o som inte ens försökt kontakta mig o förklara o be om ursäkt som A ju faktiskt gjorde. B ska jag ge onda ögat varje gång jag ser o är det nån som är långsint o jobbig att bråka med så är det jag så hon ska nog få hahahaha! Skämt o sido. Orkar inte med sånt trams o känner att jag fått fram det jag ville t chefen o lämnar det nu.

Var mysigt att få sova hemma inatt även om tiden gick så fort o vi inte hann ses så mycket som jag hade önskat. Bara Sander blir stabil igen ska jag åka hem en tur till. Får passa på så länge jag inte ammar. Ju fler bakslag som dessa, desto längre tid får vi väl tillbringa här o just nu känns det som en omöjlighet att han nån gång ska kunna komma ur cpapen o vi få ha honom hos oss på rummet. Men så småningom piggnar hon nog till. Det måste vi tro. O det får helt enkelt ta den tid det tar!

måndag 16 maj 2011

Har glömt att berätta den glada nyheten!

SANDER TAPPADE NAVELN INATT!!!

De glömde säga det t mig imorse när jag var inne hos honom men blev så lättad när jag hörde det. Äntligen! Hör inte till vanligheterna att den sitter i fyra veckor kan jag säga. Förmodligen var den orsaken t infektionen eftersom det var en hudbakterie han fått in i blodet. Dr undersökte honom lite mer noggrannt idag för att se om där finns några tecken på att infektionen satt sig i benmärgen men han tyckte det såg fint ut. O eftersom han är pigg igen vågade han t 99 % säga att det inte är ngn fara. Antibiotikan sattes nog in i tid o nu funderar de på huruvida han ska få det i 7 dagar som det brukar vara som längst m de här små bebisarna eller lite längre för att gardera sig. Tar koncentrat-prov el vad det nu heter m jämna mellanrum för att kolla hur hög halt antibiotika han har i blodet eftersom den ena sorten är rena rävgiftet. Annika sa att på vuxna tas leverprov var tredje dag för att följa upp hur kroppen reagerar. Då förstår ni att det är dunder. Stackars liten så ont det måste göra i lilla magen!

Har ställt in en paj i ugnen som jag kan ta m t sjukhuset imorgon o nu ska jag skutta in i duschen innan vi ska slänga oss i soffan o se på tv lite. Har haft en mysig kväll hemma även om tiden går på tok för fort:-)

Blev inget samtal!

De meddelade att chefen inte hade tid idag men att vi skulle ta det imorgon em när vi kommit tillbaka. Har precis ställt in en lasagne i ugnen som vi ska äta tillsammans. Nästan hela familjen. Liten Sander saknas tyvärr här hemma men jag ringde precis o han har det bara bra:-)

Över 50 000 Sidvisningar!

Startade bloggen den 24 feb vill jag minnas o är redan uppe i så många sidvisningar! 50 000 - det är inte klokt ju! Roligt att ni är så många som läser även om skrivandet i sig inte är min starkaste sida. Skriver varken roligt eller gripande men ni blir väl uppdaterade iaf o det är väl huvudsaken. o viktigast av allt - det är som en dagbok för mig o fantastiskt roligt att ha i framtiden!

Ska ha samtal m högsta hönset...

...nån gång efter kl 12. Jag tog kontakt m K som är "vice" chef på stället men hon sa att de ser så allvarligt på det som hänt så det ska upp t högre instans. Bra tycker jag. Ska bli spännande att se vad de säger.

Har haft Sander hos mig 1,5 timma o han sög som attan på bröstet o åt en hel del så han fick 35 ml istället för 42 i sonden. Härligt att han är så bra på att ta bröstet! 12:30 är nästa målitd o då ska han få sitta hos Daniel o mysa:-)

Jobbigt att åka hem...

Det är inte för att jag inte vill åka hem jag har en liten klump i magen. Självklart vill jag komma hem till mina barn där hemma o gosa, busa o mysa men det känns så jobbigt att lämna Sander. Särskilt nu eftersom han varit sjuk o haft det jobbigt. O för att de naturligtvis sätter in helt ny personal hos honom idag. Dagen han började bli hängig var det personal som jobbat med Sander tidigare o de reagerade direkt på att ngt var fel. Nattpersonalen däremot, o läkaren som kom den natten, hade aldrig haft honom innan o tyckte han såg fin ut o verkade må bra medan dagpersonalen nästa dag reagerade direkt. Där ser man hur viktigt det är att personalen har sett honom tidigare o vet hur han brukar vara. Ska försöka få till ett samtal m chefen om allt som varit i helgen o då ska jag framföra önsekmål om att vi i största möjliga mån får samma personal hela tiden o inte massa nya hela tiden. Vi har ju varit här så länge nu o haft väldigt många olika så det borde inte vara så svårt att få till. Sander ligger ju på rum 2, Tysta rummet, o där är de minsta o kanske sjukaste barnen o de borde prioriteras framför äta-växa-rummen kan jag tycka eftersom de inte är i lika stort behov av vård o övervakning som barnen på tvåan. Inne hos oss ska alltid minst en personal finnas men de andra rummen följer de via övervakning på skärmen ute i receptionen. Det ska nog lösa sig men det skulle kännas så mkt bättre att åka hem om jag visste vem som ska ha honom när jag inte är här o att det är ngn som känner Sander.

Inatt har M som jobbade suttit uppe med honom i 2 timmar. Det uppskattar vi. Att de tar upp honom när inte vi finns tillgängliga. Han verkar må fint. 27 % i syrgas just nu iofs men det är så olika dagar o pendlar väldigt upp och ner. Ang infektionen spekuleras det i att det skulle kunna komma från hans navel som vägrar lossna. Den var ju lite röd o iriiterad några dagar så det är inte omöjligt eftersom det var en sådan sorts bakterie han hade. Ska vara med när de rondar för det verkar som att naveln sitter fast. Den går liksom inte att dra i o m tanke på att han haft några stygn där i så kan det nog hända att de råkat sy fast den också. Har suttit över fyra v o så länge ska den inte vara där. Vet inte hur de ska bära sig åt för att få loss den men om den är en möjlig orsak t infektionen vill jag ha bort den så fort som möjligt så det inte blir så igen!

Ska duscha o äta frukost nu. Sedan ska jag sitta m S några timmar på fm o D på em. Så vi hinner mysa o gosa riktigt ordentligt innan vi ska åka hem i em!

söndag 15 maj 2011

En mysig dag!

Var mysigt att komma ut lite o äta god mat tillsammans m nära o kära! Känner mig väl tyvärr inte sådär superdupersocial o är lite trött o tillbakadragen men jag tror de alla har överseende med det o förstår att jag inte riktigt orkar. Roligt att träffa alla iaf o framförallt så otroligt mysigt att få vara tillsammans med barnen en stund!!!


Hade sagt ifrån på skarpen att jag inte ville ha en endaste present men det var svårt för vissa att tro att jag verkligen menade det så jag fick en fin scarf, lotter o ett jättefint armband där det står "Angels exist - you are one of them" o jag fick skärpa mig lite extra för att inte gråta. Samma när de sjöng för mig. Visst blir man alltid så rörd av det???! Tack alla ni som gjorde den här dagen så fin. Synd bara att jag knappt hann prata med er alla.


När D o barnen kom t sjukhuset gick vi in t Sander o snälla E tog fram pyssellådan direkt så Timmie o Linn fick göra namnskyltar att sätta på Sanders säng. O så fick de såklart spana in lillebror lite:-) När vi kom tillbaka e restaurangbesöket gick vi in till honom igen o det märktes väl på framförallt Timmie att han tycker det är spännande med en liten bebis. Nästa gång de kommer ska de få vara med o byta blöja o greja lite med honom har jag tänkt. Innan de skulle åka hade de så mkt spring i benen så vi var nere vid huvudentrén o sprang. O sprang. O sprang. Så jag skulle inte bli förvånad om jag inte kommer ur sängen imorgon hahahaha. Hur kul som helst iaf o vi fick oss många glada skratt. Särskilt när mamman i familjen spexade o lånade en sparkcykel som stod o ropade på mig;-) Susade förbi dom alla i raketfart hahaha! Tur att ingen såg mig. Tror jag hade fått skäll då...!


Imorgon ska jag åka hem o sova hemma till på tis. Då ska jag t psykologen som jobbar på bvc där vi bor. Har inte träffat henne innan men hon har ett gott rykte o jag känner att det är lika bra att ta tag i allt det här nu innan det kommer ikapp mig på riktigt o jag kanske helt ballar ur. Lika bra att börja gå hemma så jag kan fortsätta med det även efter vårdtiden. Igår pratade de om att vi kanske kan få komma hem t midsommar... Är läääänge kvar till dess! Var sköterskorna som spekulerade o jag hoppas de har fel;-) Börjar närma sig 3 mån på sjukhus nu. Den 23 feb blev jag inlagd i Göteborg.


Sander firade fyra veckor tidigt imorse o på ett sätt känns det som att han funnits för alltid hos oss, på ett annat som att tiden har sprungit iväg o att han nyss föddes. Vikt idag 2055 så han tjockar på sig ordentligt skulle man kunna säga!


Nu ska jag mata prinsen o sätta mig o mysa lite m honom. Sedan stupa i säng. Är så himla trött idag!


kram på er!

Samtal med A...

...som inte gjorde mig så mkt klokare. Hon säger att hon är ledsen men att hon inte känner att hon behöver försvara sig utan bara förklara. Att det bara blev fel. Hon hade inte upplevt att vi kant redan från början. O förstod inte att det m syrgasen var så viktigt för oss. O att allt bara blev fel det håller jag med om. Hon hävdar att det inte var mig de pratade om när de viskade o jag säger att det spelar ingen roll vad de pratade om. Jag upffatade det så o det gjorde mig ledsen Om det sen var annat de pratade om spelar mindre roll. Jag ska inte behöva få den obehagskänslan. Ang lappen säger hon att hon tog i. Mycket. För att göra B uppmärksam på att jag var ledsen o att hon skulle vara extra försiktig i sitt bemötande gentemot mig. Att hon gjorde det i välmening. O det förstår jag. O bla bla bla bla... Jag orkar inte tänka mer på skiten. Huvudsaken är att hon tog på sig det, o att hon kontaktade mig för att be om ursäkt. Till skillnad från B... Igår gav jag henne onda ögat men hon bara vände sig bort. Ska prata m chefen om B som ljög. O som istället fick mig att framstå som den som ljög eftersom hon aldrig sett lappen. Sen tänker jag lämna det här. Är ju eg så fånigt men när man är lite trött o hängig som jag är mest hela tiden gör man lätt en höna av en fjäder!

Full fart!

Ska iväg o äta i eftermiddag m närmsta familjen o vänner o innan dess ska jag hinna göra mig iordning, sitta m Sander, äta lunch, prata m A... en hel del att göra så jag hinner inte skriva men allt är ok här iaf!