lördag 12 mars 2011

Usch så jobbigt...

Timmie blev ledsen igår när de kom hem. Här var han mest sur när de skulle åka o jag tänkte för mig själv att det var för att slippa bli lesen. En form av försvar liksom. O så var det. Han sa t Dajjen att han inte vill åka till mig bara för att han blir så ledsen när han kommer hem o jag är kvar här... Precis så som jag också känner på sätt o vis. Jag vill såklart träffa dom men det blir dubbelt så jobbigt när de åker igen. I em när daniel skulle åka hit blev Timmie ledsen igen. Barnen älskar att vara med farmor o farfar men nu blir det inte riktigt samma sak... Han har varit på barnkalas idag o de har köpt lördagsgodis o så har han innebandy imorgon så förhoppningsvis känns allt lite bättre snart igen. Men fy! Jag vill inte att de ska må dåligt o vara ledsna!!! Kan inte tiden bara gå lite fortare o vi snart får komma hem m frisk liten bebis?!?

Gråt gråt gråt. Igen.

Imorgon v 25+5!!! Vi närmar oss v 26+0 m stormsteg o ska vi se till senaste ultra har vi passerat det redan m några dagar:) Fortf inga värkar men kanske liiiite molvärk emellanåt som jag inte känt tidigare. Hoppas det bara beror på hur bebis ligger o inget annat.

Melodifestivalen nu!

Mia och Klara!

Jag tittar på Mia o Klara o glömmer för en stund tid o rum. Jag älskar Mia Skäringer. Hon är så hysteriskt rolig! Härligt att få skratta lite o glömma allt som är runt omkring!

Ingen mer ctg idag!

Det är ju faktiskt väldigt bra eftersom det betyder att dr tyckte allt såg fint ut förut. Ctg kan reta o sätta igång värkarbete därför är det inte bra att göra för många. Ny bm i em som pratade m dr som gjorde ultra o kollade ctg förut o de har tillsammans bestämt att vänta till imorgon. Får jag ont el blödning kollar de naturligtvis men så länge det förblir lugnt finns ingen anledning. Nu gäller det bara för mig att släppa det o inte oroa mig så mkt o det är lättare sagt än gjort... Känner bebis väldigt mkt o de är fortf imponerade av att han rör på sig så mkt o är så pigg. När man kör ctg får jag trycka på en knapp när jag känner fosterrörelser o den knappen trycker jag på hela tiden kan jag säga!

Känner ngt lite tryck neråt men så har det varit vid tidigare tillfällen o inget mer har hänt. Bebis har huvudet neråt vilket han haft hela tiden men ibland längre ner o ibland mer åt sidan längre upp så det behöver inte betyda ngt att jag känner tyngd. Har inte haft några sdr alls idag mer än den då vi körde ctg (som jag iofs inte kände...) o det brukar ju bli några st om dagen som känns av en del ändå. Men inte idag. Hoppas det förblir så. Än ska ingen bebis ut!

Är stor påfrestning på moderkaka o hela baletten när vattnet gått därför är det inte ovanligt m komplikationer. Är ju trots allt därför jag ligger här. För att vi ska vara på plats om ngt inträffar.

Hua. Måste sluta älta detta nu. Snart kommer min fina daniel o då får jag annat att tänka på!

Kram på er!

Läkarna tyckte det såg bra ut...

Den sista kurvan var så fin så de tyckte vi kunde vara lugna. Kan bli sådär ibland att det tillfälligt blir sämre men skulle det hålla på flera ggr får man gå vidare m det. Ska köra ny ctg i em för säkerhets skul. Då ska jag gå på toa först haha. Jag känner mig tyvärr inte ett dugg lugnare av det här beskedet men om kurvan blir bra i em kanske jag kan slappna av lite mer.

Jädrans så rädd jag blev!!!

Körde ctg precis o kurvan blev inte bra... De ggr de kört innan har vi fått så mkt beröm. Kurvan har varit som en lite större bebis o det har gått på 10 min alla ggr. Så här tidigt kan man få göra både 40-50 min utan att det är ngt konstigt innan maskinen godkänner. Enl dr har det varit extremt bra kurvor tidigare. Men inte idag...... Körde i 50 min men fick inte godkänt. Hjärtljuden ska variera hela tiden men låg mkt på samma o vid en värk jag inte ens kände av (!!!!!) som de bedömde som ganska kraftig gick hjärtljuden ner o tog ett tag innan de hämtade upp sig. Blev liv i luckan o bm ringde dr som inte kom direkt så hon fick larma så de kom in o kollade kurvan o körde ultra för att se så huvudet var neråt. O det var det. O lite vatten. (dock en lite sämre modell ultra som hon körde in på rummet) Hon tyckte inte kurvan var katastrof utan en ganska normal 25-veckors men just att den blev så mkt sämre idag mot tidigare var klart anmärkningsvärt! Sedan fick jag gå på toa vilket var akut nödvändigt o e det kördes en ctg igen - O DEN VAR TOPPEN O BLEV GODKÄND PÅ 10 MIN!!!!!

Kan dock inte släppa detta nu såklart o är rädd. Såg framför mig hur jag skulle sövas o det skulle bli urakut o det var just då ingen omöjlighet enl bm, men dr tyckte annorlunda tack o lov. De rondar snart o då får vi se vad som sägs. Jag har bett om att få göra ett ctg ikväll igen för att se läget då men det är inte säkert att de anser det vara nödvändigt.

Mycket ska man stå ut med! Nu hoppas vi det var en tillfällighet o toalettbesöket som var akut som påverkade hahahahaha o att läget förblir lugnt!

Nu ska jag duscha.

Kram på er

fredag 11 mars 2011

Vi har det ganska bra ändå!

Sänder en tanke till alla människor i Japan o länderna däromkring som drabbats så hårt idag av jordskalv m efterföljande tsunami...

Som ett brev på posten!

Tårarna kom så fort jag stängt dörren o daniel o barnen gick iväg. Jag vill inte vara här ensam! Jag vill vara hemma med mina barn o min Dajjen! Har ju liksom inget val o själjvklart är det värt det, jag gör allt för bebis just nu men ändå är det så jobbigt... Alla var trötta o hängiga när de skulle åka o Linn blev ledsen o ville inte följa med utan stanna här hos mig. Gjorde det inte lättare för mig att släppa taget precis. Skönt att det är kväll o lite att se på tv. Imorgon tar vi nya tag!

Ingen mer blödning tack o lov. Hoppas det förblir så.

Kram på er!

Några bilder från dagens mys m barnen!

Leka med vatten är kul o ett bra tidsfördriv när man är instängd på ett litet rum på ett stort sjukhus!
Målar Linns naglar så hon är fin då hon ska på barnkalas i helgen!


Mys i sängen m de två små. Kaksmulor överallt men det tar jag gärna efter den här dagen. Fina lakan m bamse, spiderman o en stor bil har barnen valt ut åt mig!

Dagens lunch. Måste väl snåla in idag då vi igår fick 5 pannkakor för det var inte mkt till fiskgratäng det här! Ska bli supergott med pizza nu! D o barnen är o hämtar o kommer nog snart.
Precis innan de kom fick jag en blödning igen. Inte mkt o det har lugnat sig men ändå en liten källa till oro. Det hände ju inget sist så vi får hoppas på samma nu igen. Tack o lov har de ändrat i reglerna ang smittor så nu fick d o barnen komma in o vara här på rummet m mig. Skönt eftersom jag inte får lämna sängen nu igen pga blödning. Förhoppningsvis får jag åter vara uppe imorgon.
Kan inte m ord beskriva hur glad jag är över att barnen o D är här. SÅ MYSIGT O JAG ÖNSKAR JAG KUNDE FÅ ÅKA MED DOM HEM!!! Måste samla mig sen så jag inte bryter ihop när de ska åka. D kommer ju imorgon igen så jag blir inte ensam så länge. O tiden tickar på! V 25+3 idag ju o om vi ska se till senaste ultra är det 26+0 redan! (de ändrar ju inte bf men bebis är ju lite större än de mätte på rul)
Trevlig kväll!



Timmie är med pappa Daniel på jobbet o kör den stooooora maskinen!

SÅ himla roligt att kolla på gamla bilder!!! Tar tillbaka det där m att solen skiner. Här vräker det ner gigantiska snöflingor... Jag vill ha vår!!!

Mamma Malin som barn!


Sådär såg jag ut när jag var typ 3-4 år:) Tänk om jag kunde ha sådär tjock o långt hår nu!

Godmorgon!

Solen skiner o jag känner mig positiv o glad idag också. Min fina familj kommer ju o jag längtar! Har sovit gott inatt o vaknade 7:30:) Härligt.

Temp 37,1. Ska ta crp idag o köra ctg. Annars lungt vad gäller undersökningar o så tror jag.

Ha en bra dag o njut av det fina vädret! Tänkte be Timmie o Linn köra mig ut en sväng i rullstolen sedan när de kommit. Ska bli så skönt att de får komma o se att jag får vara uppe lite mer (även om vi bestämt att vi ska köra m sängen), o att jag tar på mig vanliga kläder o sminkar mig så de ser att jag trots allt har det ganska bra. De har ju bara sett när de kört runt mig i sängen i myskläder utan smink o håret på ända o det är såklart lite jobbigt att se. Kanske inte frånvaron av smink är så jobbig då de är vana vid det men sängen måste bli konstigt för dom..

Frukost o dusch nu!

Trevlig helg!

torsdag 10 mars 2011

FANTASTISK BARNMORSKA!

Som jag skrev jobbar Maryam som är ansvarig för mig ikväll. O hon är såååå härlig! Kom in t mig innan hon började för att säga hej o sedan har vi sprungit på varandra några gånger o pratat lite. När jag talade i telefon kom hon in för att prata men ville inte störa o sa bara "Hej snygging!" (undra om hon glömt sina glasögon hemma haha) o kramade om mig o gick igen. O för en halvtimme sedan kom hon igen o ville bara prata. Pratar lika mkt om henne som om mig o det känns som en fin vän jag känt länge. Hon erbjöd sig att beställa hit thaimat t mig o daniel på lördag kväll då han kommer så vi kunde festa till det lite. Sedan dansade hon för mig (hon tränar o dansar ganska mkt på fritiden) o vi spelade klipp på youtube o skrattade åt det. Hon gör verkligen så tiden här tom känns rolig! En människa som kommer påverka mig mkt o som jag hoppas jag kommer minnas för alltid med värme o glädje! Lätt att säga nu att man ska hålla kontakten. Det blir sällan så. Men en riktigt fin present måste jag ge henne då jag inte längre ska vara kvar här. Frågan är bara vad?!? Vill att det ska vara något som hon har kvar i framtiden! Någon som har ngt tips? kanske ngt fint smycke? Är ju ett gäng jag vill ge saker så det kan ju inte kosta alltför mkt men hon är värd ngt extra:)

En liten bild på magen bjuder jag på!

Inte så stor eftersom det inte finns så mkt vatten men en liten kula har jag allt! V 25+2:)

En bra sak till som dr sa igår...

...var att kroppen anpassar sig när sånt här händer. Nu när jag gått fyra veckor m vattenavgång har kroppen vant sig o anpassat sig efter det här. Både bebis o jag. Bakterifloran o allt ändras e nya förutsättningarna. O att bebis får en rad nyttiga o lite stressande hormoner vid vattenavgång som påskyndar mognad av organ osv. Jag kan inte sluta fascineras av hur fantastisk kroppen är!!! Innan det här hände mig har jag aldrig hört talas om att ngn gått m vattenavgång så länge o jag trodde knappt det var möjligt!

Hoppas verkligen alla läkare har rätt när de säger att inget talar för att bebis påverkats negativt av detta. Ibland kommer det liksom över mig o jag blir livrädd men för det mesta känner jag mig positiv. Ju längre vi går desto bättre o nu har snart ännu en dag gått!

Mamma har åkt hem o det känns lite ensamt o tomt igen. Tar ngn dag att anpsassa sig o vänja sig vid att vara ensam. Imorgon kommer ju nin underbara familj så nu har jag det att se fram emot! Ska ta m några fina nagellack jag fått av gulliga Ellen så kan jag o Linn måla naglarna o göra oss fina:) Nu när hon är nyklippt o allt o ska på barnkalas i helgen. Då är klart naglarna också ska vara målade!

Nästa vecka blir det kanske inte lika många besök men jag tänkte höra m syster yster om inte hon vill komma en dag o klippa mig. Det är välbehövligt kan jag säga. Känns så underbart att jag kan vara uppe lite mer o inte bara ligga i sängen! Alltså... 95% av dagen tillbringar jag i sängen men att jag kan gå korta sträckor o tom få åka rullstol ner o få lite luft är såååå härligt! Typ en gång i timmen tar jag ett varv här på avdelningen för att få igång lite cirkulation. Ibland har jag tur att springa på ngn annan ute på turné o så byter vi några ord på vägen. Det gör så mkt att få lite, lite socialt o inte bara vara instängd på rummet! Nu håller vi tummarna för att det inte blir mer strul m blödningar o så o att jag får vara uppe mer o mer för var dag som går!

Ikväll jobbar min fina bm, Maryam. Det är så roligt när hon är här. Vi spexar o pratar o har riktigt mysigt tillsammans. Hon tar sig alltid lite mer tid att sätta sig ner o prata o det uppskattar jag. O så har jag fina Ing-Britt el vad hon nu heter. Blandar bara ihop det... Hon kommer också alltid in extra t mig o säger att hon är lite avis på att Maryam är huvudansvarig för mig o inte hon... jag är en av favoriterna Haha. Skryta lite får man va?!?
Trivs m de flesta även om det finns ett o annat monster hahahaha. Så länge inget händer o jag ska föda barn kvittar det men blir det akut o jag får värkar ska jag se till att ha ngn jag tycker om o inte en av skatorna. I såna lägen måste man ha förtroende för personalen!

Ett långt inlägg om skit o ingenting. Som vanligt. Det bjuder jag på! Daniel o min syster madde kör kollektiv därhemma o äter tillsammans både lite nu o då. Igår bjöd Madde på mat o idag skulle Daniel fixa pannkakor t allihop. Det står på menyn här också! Är så glad att alla hjälps åt o att det funkar så bra!!!

Kram på er alla!

Bara så ni inte undrar var jag tagit vägen!

Allt är lugnt här! Har kört ctg som var perfekt o temp 37,1.

Jag o mamma har varit nere en sväng så jag har fått lite frisk luft o handlat lite i kiosken. O så har mamma dammat här på mitt rum (det behövdes kan jag säga!!!). Passar på att umgås m henne nu när hon är här. Imorgon kommer D o barnen en sväng o jag längtar efter att få krama o gosa m dom o lör-sön ska farmor o farfar vara hemma m barnen så daniel kan sova här hos mig. SOM vi ska kramas!

25+2 idag o jag har lovat dr att göra mitt bästa för att förbli oförlöst när hon kommer tillbaka näst-nästa vecka;)

onsdag 9 mars 2011

Vi fortsätter att rida på den positiva vågen!

Barnläkaren har precis varit här då jag bett om att få ställa ytterligare några frågor. Min stora skräck är ju att bebis lungor ska ta skada av den långvariga vattenavgången o det är ju det alla pratar om är största faran. O infektion. ang lungorna tyckte dr iaf att jag kunde släppa det. Man har sett att bebis har lite vatten o ligger inte helt tomt o detta lilla ska räcka för att han ska kunna träna det som behövs. Är de här veckorna, 21-25 som är viktiga vad gäller det o man har ju från början sett att bebis hade normala mängder. Var först 23+1 det var lite vatten o då ngt på 35 vill jag minnas. Som igår ungefär. Däremellan har man mätt lite mindre men det kan som jag skrev bero på att dr inte mätt så noga utan nöjt sig m att ha sett att där finns lite vatten. Ska inte hänga upp mig på mängden. Huvudsaken är att det inte är tomt o det har man inte sett hittills!!!

Frågade också om vad som händer om bebis bajsar i vattnet när det knappt inte finns ngt men enl dr idag är det väldigt ovanligt. Eller... han sa att det inte händer dom här veckorna. Det är fullgångna bebisar, framförallt överburna som gör det o av dom är det ett fåtal som får ner mekonium i lungorna då de har en reflex som gör att de inte andas in det.

Ang hjärnblödningar e födseln är risken fortfarande där men minskar betydligt för var dag som går. Efter v 28 är det mindre risk o e 30-32 är risken för hjärnblödningar nästan obefintlig.

Han sa att i de flesta fall vid vattenavgång är värkarbete igång redan inom de första dygnen. I mitt fall som det ser ut nu finns inget som säger att det helt plötsligt skulle kicka igång. Isf skulle det vara pga infektion. O det har de ju koll på. Bara jag tar det lugnt o inte anstränger mig så kanske det kan gå ett tag till om vi har tur!!! Han tyckte det såg väldigt bra ut o att vi skulle vara positiva o hoppas på det bästa då inget alls talar för att bebis tagit någon skada hittills:) Härligt!!!

Fina mamma hade med hemlagad mat t mig idag. Potatisgratäng o fläskfilégryta. Lite annat än sjukhusmat det! Smaskens! O så har jag ätit vaniljsemla. O kakor snälla cecilia bakat till mig o gulliga gunilla hade bakat hon med- till mig, daniel o barnen. O så fick jag kort på posten från Anette m fam. O fantastiskt mail m massa bilder på de två små barnen från deras fröknar på förskolan. Så härligt att få vara en del av deras vardag trots att jag är långt hemifrån! Det är inte klokt så underbara ni är allihop!!!!! Tusen tusen tack!!!

Fick godkänt på kurvan på ctg idag också o alla prover ser fina ut. peppar peppar. Imorgon v 25+2!

Hoppas ni får en trevlig kväll!

25+1!

Idag kommer mamma o ska sova hos mig! Mysigt m sällskap:)

Idag är det två veckor sedan jag kom hit. Konstigt nog har tiden gått fort ändå. O idag är det också fyra (!!!) veckor sedan vattnet gick! Hade inte kunnat drömma om att det skulle gå så här långt. O än är vi inte färdiga;) Några veckor till ska vi kämpa på har jag bestämt.

Ska väga mig o ta crp som vanligt. O så ska de köra ctg. Annars inget inbokat idag. Hoppas att jag o mamma kan ta en tur ut i friska luften m rullstolen sen ev. Vi får se hur läget är under dagen m vatten o sdr o så. Gick faktiskt ett helt dygn nästan utan att ngt vatten rann ut så bebis kanske har kunnat plaska runt lite mer under dagen igår o natten. Huvudet har legat neråt hela tiden (tur då det ökar chanserna för en vag förlossning) o igår låg det lite mer åt vänster. Kanske är det där hålet är o att bebis lyckades täppa till det innan han bestämade sig för att flytta runt lite igen o lite vatten åter rann ut. Lär inte vara några mängder m vatten men skönt ändå att det förhoppningsvis hunnit fylla på lite mer!

Temp 37,3.

Frukostdags!

tisdag 8 mars 2011

En härlig dag!

Tänk! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga nån gång under den här tiden! Först så positivt på ultra, ctg såg finemang ut o nu i em har min favorit bm Marian tagit väl hand om mig. Gjort allt man brukar göra på mvc o bl a mätte hon magen. 24 härliga centimeter! Trodde jag aldrig då magen är så liten pga lite vatten o i stort sett bara är bebis men det vTextfärgar ju positivt:) O vet ni vad hon gjorde sen, när vi gjort allt det där? HON TOG MED MIG UT!!! I rullstol förvisso men vad gör väl det! På en liten promenad utanför sjukhuset. Att få frisk luft, känna våren därute... Det var underbart! Vi skojade o pratade under tiden o jag är så glad att hon är den som är huvudansvarig för mig!!! Tänk att det finns så fantastiska människor som tar sig tid! Måste komma på något riktigt fint att ge henne efter den här tiden!

Tur att vi har så många fina människor runt omkring oss!

Det gör mig så glad att veta att ni är så många som tänker på oss o som hjälper oss när vi behöver det! Tack!

Caspian hade feber idag igen o har varit hemma från förskolan men Linn fick åka ändå. Snälla syster yster hämtade henne imorse o lämnade henne. O så hämtade hon henne vid tre för att ta m henne till frissan. Page fick det bli idag tror jag. Lilla Linn var inte riktigt m på det då hon vill ha långt hår som kusin tindra men hon är så fin i kortare hår o det kan vara bra att klippa upp det lite så det kanske kan bli lite tjockare när det växer ut igen. På förskolan har de åkt vasaloppet (hur nu det gick till utan snö...) o ätit semlor. En fantastisk förskola vi har o underbara fröknar:)

Snälla syster Madde har även lovat att hjälpa till så Timmie får ha sitt pyjamasparty han längtat efter. Tyvärr får det ske utan mig men huvudsaken är att Timmie blir nöjd o får ett roligt kalas. Han fyllde i januari så han har väntat länge nog nu!

Imorgon kommer kära mor o ska sova hos mig en natt. Mysigt m sällskap! Hon hjälper oss jättemycket hela tiden o det är tur att vi har henne o Madde. Ska nog beställa en liten vaniljsemla igen. Sååå gott ju! Fredag kommer förhoppningsvis daniel o barnen en sväng o på lördag kväll kommer daniel för att sova här hos mig. Barnen får vara hemma hos oss m farmor. Ser fram emot lite egentid m min goa Dajjen! Om nu inget annat inträffar men det hoppas vi inte! peppar peppar...

Snart dags för bm att göra lite mvc kontroll på mig. O lite mat. Risgrynspudding stod på matsedeln idag. Köttfärssås o spaghetti var det t lunch. Det slank ner det också.

Ha en trevlig kväll!

YES YES YES!!! JAG ÄR SÅ GLAD!!!

Har varit o gjort tillväxtultra nu o det var jättebra!!! Dr, som var specialist på ultraljud sa många ggr att hon var imponerad av vilken stark bebis vi har! Att den kunde röra sig så mkt trots lite vatten var väldigt positivt! Vi såg att bebis övade andning! Han hade vatten i magsäck o urinblåsa! O låg några dagar framåt i tiden!!!

Flödet i navelsträngen var så bra det bara kan bli o fostervattenmängden mättes till 37. Under 50 är dåligt men 37 är betydligt bättre än 15 o 18 som de tidigare mätt. O som hon sa idag anstränger sig inte de andra doktorerna så vid vanliga ultra o "letar" efter pölar utan har de sett att det finns lite vatten nöjer de sig m det. Kanske har det varit lite mer hela tiden. Hoppas det!

Huvudmått var 26+2
Mage 26+0
Lårben 24+4

Frågade varför lårbenet är så mkt mindre o då sa hon att de har gamla riktlinjer att gå efter från tiden då ultra inte var så exakt o då det var svårare att se början o slut så vi kunde lägga på några dagar där. Datan räknade ut snitt till v 25+4 o det är ju toppen! + ngn/några dagar som hon sa då lårbenet drar ner det. v 25+0 enl rul o det ändras inte men bra att veta att vi ligger lite +!

O vet ni vilken vikt vi fick??? 813 härliga gram!!!!!!!!!!
(vet ju att man får ta det där m vikten m en nypa salt men det är iaf inga 500 gram förhoppningsvis o det känns härligt!)
På kurvan hamnade vi precis i mitten. På vad som är normalt.

Så himla skönt!!! Nu ska jag knipa några veckor till bara så hoppas vi att det går bra till slut. Är väl medveten om att vägen fortfarande är låååång o jobbig m många risker men idag känns det bra. Dr sa dessutom att de ju såg gott om vatten i början e vattenavgång o det kan ha räckt med den lilla extra tiden för bebis lungor. O nu har vi sett att han tränar två ggr trots lite vatten så förhoppningsvis ska det gå hyfsat ändå. Säkert påverkade lungor men förhoppningsvis ingen jättekatastrof.

ÅH! SÅ HIMLA SKÖNT ATT FÅ SE ATT DET SER BRA UT TROTS OMSTÄNDIGHETERNA!

Kram på er allihop!

Tillväxtultra på förmiddagen!

"Min" dr var precis här o berättade att hon överlåtit tillväxtultra till en ultraljudsspecialist istället. Kan väl inte bli bättre! Skönt att ngn som verkligen kan gör det. Nu får ni hålla tummarna för att det är en stor bebis därinne o att de räknat fel på rul o vi har några extra dagar på +kontot. Vikt spelar eg inte så stor roll. Är inte det allt hänger på men spännande att få en liten uppfattning av bebis.

Enl dr idag ska jag sluta nojja gällande lungorna. Så länge där finns lite vatten är det ingen jättekatastrof säger hon. Jag väljer att lyssna på det. Klart lungorna kan ta skada men det finns ett ämne, surfaktant de kan spruta ner i lungorna vid två tillfällen om det blir nödvändigt o det brukar ha ganska bra effekt enl barnsköterskan uppe på neo. Jag är väl medveten om alla risker men måste försöka tänka positivt för att orka med det här. Än är inte bebis ute o har vi tur ligger han där länge till o föds hyfsat ok o då har den här oron varit till ingen nytta alls. Jag måste försöka tänka så även om det är svårt. För att kunna hålla humöret uppe o stå ut med allt det här!

Nya bud ang mobilisering. Nu får jag återigen gå t toa, duscch, matsal eftersom blödningen slutat. Skönt!

Hit med en vaniljsemla tack!

Idag ska vi bannemej fira!

V 25+0!!!!! Tänk att vi kommit hit ändå!


Ett första mål är nått. När vi kom in för två veckor sedan var det ingen som trodde jag skulle bli särskilt långvarit o de var inte så positiva precis. Nu är nästa stora mål 28+0 men varje dag är såååå värdefull! From idag prioriteras bebis välmående betydligt mer o visar det sig att han inte har det bra kan de istället välja att han får födas. För nu anses han mer livsduglig! Fortfarande yttepytteliten o massa risker m hjärnblödningar, infektioner o framförallt lungorna men varje dag som går ökar chanserna till ett bra liv!

ska göra "mvc-kontroll" i dagarna o bl a mäta magen. Den här lilla medicinbollen är väl inte mkt att mäta men vi får göra en egen kurva under normalen o följa den;) Ctg ska köras o from nu görs det dagligen för att få en bättre bild av hur bebis mår därinne. Bm ska höra om jag kan få träffa barnläkare igen för att prata om lungorna hos bebis då han har lite vatten o så ska tid bokas för tillväxtultra.

Temp 37,2 o bebis hickar:) Nu ska jag duscha!

måndag 7 mars 2011

En smärtsam påminnelse...

Såg på en unge i minuten på 4:an precis o jag tyckte det var bra. Jag älskar såna program. Blev dock en ganska smärtsam påminnelse om allt vi kommer gå miste om nu... Ingen varm nybakad liten bebis som får komma upp på mitt bröst utan fullt läkarteam runt omkring som tar hand om bebis så fort han kommer ut. Är ingen idé jag hänger upp mig på det. Huvudsaken är att bebis väntar lite till därinne o kommer ut så frisk o välmående som bara är möljigt! Vi har ju tre barn sedan innan så vi har gjort allt det där underbara förut! Var dock en önskan jag hade att få uppleva ännu en gång men livet blir inte alltid som man tänkt sig. Som sagt. Frisk välmående bebis är huvudsaken!!!

Bara två timmar kvar tills vi får fira 25+0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har lugnat sig m blödningen idag. Mer gammalt blod som det varit tidigare blandat m vatten. Vi glädjer oss åt det så länge det varar o hoppas att nästa bakslag låter vänta på sig:)

Nu blir ni sugna va???


Falukorv m senapssås o potatismos stod på menyn idag. Har idag fått en lista där jag ska få välja mellan två alternativ varje dag vilken mat jag vill ha. Det får man som långliggare o det känns lite lyxigt:) Tre dagar i rad serverades Nötfärsbiffar, Nötkuttbullar, o Nötfärsgryta. Blir lätt lite tjatigt...
Ingen dr har varit här idag. Tydligen mkt att göra på förlossningen. O mig kvittar det just nu. Läget är oförändrat o jag kan lika gärna prata m dom imorgon. Då firar vi 25 fulla veckor!!!

Man blir bortskämd när man ligger såhär!


Denna underbara bukett kom just till mig med bud!

Tusen tack snälla snälla mamma o pappa! Jag blev så himla glad!!!

Ska be att de sätter dom i en vas o ställer här på mitt bord så jag kan titta på dom så mkt jag vill o tänka på er alla där hemma:)

Väntar på ronden!

Verkar som att de tar det lite m ro trots allt. De två barnmorskorna som jobbade inatt o en av dom igår var lite mer oroliga men idag verkar de inte tycka att det är ngn fara på taket så länge jag inte får ont el mer blod. Har lugnat sig ngt nu igen o så har det ju varit tidigare m vattnet också. Att det oftast kommer mer nattetid. När vi kom hit trodde de inte jag skulle bli ngn långliggare o sa att vi tar dag för dag. Ju längre tid som gått desto mer positiva har de blivit. Nu säger de vi tar timme för timme... Undra om det betyder att de tror bebis är på g??? Jag känner inget iaf. Inga sdr el värkar el nåt i den vägen. O det är bra!



Återkommer när dr varit här!

Suck...

Inte sovit så mkt inatt. Eller rättare sagt. Jag har vaknat typ en gång i timmen av blödningar... Var lite pådrag en stund men de bestämde sig för att låta mig vara o vänta till idag o undersöka vidare då. Är ju utspätt m fostervatten o därför rosa, o det är väl därför det också kommer så mkt. Fem "blöjor" de har här har jag bytt under natten o då förstår ni kanske att det trots allt är en del som kommer. MEN det är ingen "färsk" kraftig blödning o jag har inte ont därför är det inte jätteakut. Blodstillande ges inte vid vattenavgång så jag vet inte om de bara ska låta det vara eller vad som ska göras. Ska iaf på läkarundersökning igen. O så ska de ta hb o så. Inte jätteovanligt m blödningar vid vattenavgång då slemhinnor o allt blir väldigt sköra men att det inte verkar ge sig utan snarare ökar är ett litet orosmoln. Får se vad dr o bm säger idag!

Temp 37,3. Bebis ska vi snart lyssna på o crp ska tas närsomhelst. O jag ska duscha!!! Får inte gå dit nu igen utan det blir väl rullstolsrace;)

Kram på er. Bebis ska inte komma idag heller. Det har jag bestämt. Imorgon v 25+0!!!

söndag 6 mars 2011

Jag glömde...

...berätta att proverna var bra o det finns inget som talar för att det är moderkakan som blöder. Det går tydligen se på proverna om det skulle vara den.

Hoppas på en lugn natt med lite mer sömn o att jag vaknar o allt är lugnt imorgon o v 24+6! Då har vi bara en dag kvar t första viktiga delmålet!

Jag har deppat ihop igen...

...o orkar inte skriva men till er som sitter som på nålar hemma vill jag säga att läget är fortsatt oförändrat. Blödningen har fortsatt under dagen tyvärr men är rosa o inga stora mängder. Får inte göra ngt alls nu utan det är sängen som gäller igen.

Älskade mamma o tomas har varit här o vi har fikat på smarrig vaniljsemla o pratat. De hade m sig godis bla o såååååå mkt roligt från Ellen! Massa nagellack, krämer, fil, smink mm. Ska bli så kul att greja med det när jag har lite mer energi! Tusen tack!

Tvära kast!

Jag tänkte hela tiden peppar peppar ta i trä när jag skrev inlägget imorse o det med all rätt tyvärr. Alltid när det känns ganska ok ändå händer ngt o man kastas brutalt tillbaka till oro. För att inte kalla det skräck...

Jag slumrade lite då jag ska få besök i em tänkte jag att jag kunde passa på o när jag vaknade gick jag på toaletten. O ser blod!!!!! I toaletten o lite på pappret. Väldigt rosa då det blir utspätt m fostervattnet. Ringde på kl o bm kom o det blev liv i luckan. In m mig i sängen t förlossningen för ultra. Både abdominellt o vag. Såg bra ut o tappen är inte förkortad o sluten så det såg fint ut. Moderkakan såg också bra ut. Långt upp i bak (konstigt m tanke på att den väldigt nyss låg för. Måste ha vuxit i raketfart!). Har ännu inte fått veta om jag ska medicinera m blodstillande men jag tror inte det då det ändå inte var ngn jättestor blödning o det har redan avtagit igen. Dr såg ngt på vag ultra som hon inte vågade uttala sig om o jag gissar att det är det gamla hematomet alt vätskespalten dr såg i lidk på ultra o som hon då trodde var fostervatten. Har varit lite av ett mysterium de där "fickorna" m vätska jag samlat på mig men här valde de att inte spekulera el gå vidare m det iaf o det talar väl för att det inte är ngt allvarligt. Jag har ju gjort så många ultra o vet hur det tidigare sett ut o idag var det mer koagulerat iaf! Med reservation för att jag inte alls är utbildad inom området hahaha.

Har tagit några prover o blod för att de snabbt ska få fram blod t mig vid akut läge o satt nål i armen om det skulle behövas. HOPPAS INTE!!!!! Får flyttas t förlossningen under dagen om blödningen fortsätter då det kräver mer övervakning av mig o bebis o att vi då är på plats om det drar igång el blir väldigt akut.

Nu får jag inte vara uppe alls idag. Ingen sjukgymnastik el ngt som helst som kan vara ansträngande. Ibland startar en förlossning upp såhär m en liten blödning så vi vet inte vad vi har att vänta oss... Dr o bm lugnade sig iaf e ultra o jag försöker tänka på det! Kollade inte vattenmängden knappt då det inte var det som var akut idag men hon sa att där fanns lite vatten så det har nog inte ändrats. O lär nog inte göra det heller.

Bebis hjärtljud fortf runt 140 även efter blödningen. Skönt att han inte verkar stressad på något sätt i dagsläget!

Nu måste ni hålla tummarna igen! Vi ska inte ha bebis än!!!!!

Visst är världen liten ibland!

Skriver en del i trådar på familjeliv o pratar m andra som varit i liknande situation. O när jag skrev att jag låg här frågade en tjej vilket rum jag låg o så. Skrev tillbaka o berättade o det visar sig att hon ligger här också. Bara några rum ifrån mig! Har inte träffats el pratat ngt mer då jag ska ligga i sängen men kanske blir det senare. Hursomhelst väldigt lustigt att vi lyckades hitta varandra i stora cyberspace!

Så många fina mammor på fl som kommer med goda råd o delar m sig av sina erfarenheter. Tack! Det betyder mkt för mig!

Vi tuffar på...

Har precis räknat ut att jag har som längst 66 dagar kvar som gravid. Hoppas naturligtvis på att gå så länge som möjligt. V 34+0 är den magiska gränsen men jag tror inte jag kommer gå så länge o kanske att de ev sätter igång det ngt tidigare om vi mot förmodan går så långt. På dagen D, 34+0 den 10 maj firar jag dessutom 30 år o den dagen vill jag ha för mig själv;) V 28+0 flyttas jag t skövde om läget är lugnt o from v 32+0 får jag ev gå hem på permis om ingen bebis kikat ut. Har varit sjukskriven sedan den 12 jan o legat till o från under den här tiden men nu börjar det bli ett antal veckor jag bara legat ner o jag kan bara se på när mina muskler förtvinar... Vet ngn som lär få ligga i hårdträning när det här är över! Tänk att jag förhoppningsvis ska komma hem m en nyföödd bebis + har tre små barn hemma som ska tas om hand. Hur 17 ska jag orka efter att ha legat så länge??? Det är ett världsligt bekymmer i sammanhanget o vi ska nog klara det också.

V 24+5 idag. Crp bra o temp 36,9. Hjärtljud 145.

Bm var precis inne o lugnade mig lite igen. Ganska vanligt att en infektion utlöser vattenavgång el prem värkar men i mitt fall är det ngt annat. O det gör att förutsättningarna att det ska gå bra är betydligt bättre! Bebis rör sig o är livlig vilket inte är så vanligt m lite vatten o hjärtljud o allt ser fint ut. Nu har jag ju gått snart 4 v sedan vattnet gick o ännu har inget hänt vilket det vanligtvis gör ganska snart om det tex är infektion som är orsaken. Jag tänker glida på den vågen! I dagsläget är allt så bra det kan bli under omständigheterna o jag hoppas på att få se mer andningsträning nästa ultra. Det skulle lugna mig betydligt då lungorna är min stora rädsla!

D o barnen kunde ju inte komma igår pga sjukdomar. Stackars Caspian är jättehängig o har hög feber. Mamma ska komma senare i v men bestämde sig för att komma en sväng idag också. O då följer Tomas med. O jag ska få vaniljsemla!!! Om ni bara visste vad jag längtat efter det när jag ligger här. Ingen fika nån gång ju! Lite godis o choklad ska de ha m sig också. O så har fina Ellen handlat lite åt mig så jag ska få nytt nagellack o grejer så jag kan få fina naglar:) roligt att ha ngt att pyssla med. Virka skulle jag gärna göra men jag kan tyvärr inte!

Anette: Ang piken jag fick gällande facebook kan jag säga att det var näääära att jag gick med nu när jag blev inlagd men jag tog mitt förnuft till fånga igen tack o lov. Hahahaha!