torsdag 28 april 2011

Tiden går!

Jag förstår inte riktigt vad vi gör hela dagarna men tiden går i rasande fart! Sitter såklart mest inne hos Sander o håller händerna på honom men ibland känner jag att jag inte riktigt hinner med. Nu på em upptäckte barnsköterskan som jobbade att han var svullen på foten där han har sin pvk. De kollade på det lite mer o tror att bandaget suttit lite hårt men ska vänta lite o se om det går ner. Annars tar de nog pvk:n o hoppas att han inte längre behöver glukosdroppet. Ikväll ska han få 11 ml/timma så förhoppningsvis klarar han sig på det.


Funderar lite över hans huvud. Tyckte inte att det var så "toppigt" igår som det var idag men dr kände ju på det förut o sa att det ska vara ok så jag får väl lita på det. Förhoppningsvis blir det ultra på hjärnan ikväll o då skulle de ju se om det är ngt konstigt. Hinner inte dr idag blir det imorgon fm. Jag vill så gärna få det gjort så jag slipper fundera över det. Ska inte så mkt till för att man ska oroa sig för honom nu när han fått en så tuff start o det lär nog sitta i ett tag. Tänk om några veckor då all övervakning försvinner o vi inte längre kan förlita oss på att det larmar om ngt är tokigt. Vi vänjer oss vi det också o man brukar göra det steg för steg. Snart stänger de av skärmen så inte vi ser den men de har övervakning ute hos sig o koll på läget o det kan ju vara bra så vi inte sitter o stirrar på syresättning o puls hela tiden. Från början kollades även andetag o blodtryck men det är bortkopplat nu. När vi får ha honom hos oss på rummet kommer de också ha övervakning där ute o det känns bra att veta tycker jag. Är väl inte så många dagar kvar tills han får komma ur kuvösen o läggas på vattenmadrass! Blir så mkt lättare att sköta honom då o förhoppningsvis kanske han inte behöver cpap så himla länge till. Får nog räkna m några dagar, kanske vecka/veckor men vi kan ju iaf se en ände på det o det är positivt att dr sagt att vi ska börja låta honom vara utan kortare stunder redan idag!


D pratade m en kompis förut som fick barn v 32 o hon fick också åka t göteborg för att få kväve. Men där var ingen vattenavgång. Frågade sköterskan om det o hon sa att det inte är så ovanligt att barn behöver den behandlingen. Även fullgångna behöver det ibland för att få hjälp att "öppna upp" blodkärl o blåsor o vad det nu är allt. Eftersom hans lungor inte verkar ha tagit ngn skada av nästan 10 v vattenavgång kan det hända att det inte hade m saken att göra. Det kanske hade blivit så ändå om han kommit v 30+5 som han gjorde. Det får vi aldrig veta o det spelar inte heller ngn roll. Huvudsaken är att han mår så mkt bättre nu!


Ska gå in till honom o kanske ta ut honom lite nu o mysa. Eller så tar vi det senare ikväll. Får se när det passar bäst. Har man väl tagit ut honom får man sitta några timmar så det kräver lite planering:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar