lördag 16 april 2011

Natti!

Har kört ctg en gång till ikväll o den var bra. Blödningen har kommit tillbaka o kanske lite fler sdr i samband m det men det är kanske så enkelt så blodet retar livmodern t sdr o inget annat. Sen kan man ju fundera över varifrån blödningen kommer men det är ngt annat. I samband m den känner jag ju lite mer molvärk o ibland känns det ganska rejält men det är nog inget på g än. Hoppas jag.

Har haft mysigt m majsan ikväll. Har pratat o umgåtts o haft trevligt. Hon åkte ganska nyss (kl är 22:15 o inget annat) o jag ska väl snart lägga mig tror jag. Inte så trött då jag slumrade till en stund på eftermiddagen men jag kan ju alltid knäcka några avsnitt greys anatomy;-) Imorgon kommer Lisa o jag hoppas blödningen slutat vid det laget så jag kan få vara uppe lite mer. Om inte får vi nog ta ett snack om blodstillande medicin för såhär kan det ju inte hålla på! Tänk att det imorgon är 30+5!!! Snart 31 fulla veckor. Inte illa;-)

Majsan på ingång!

Blödningen har lugnat sig en del o jag har inte alls så många sdr längre så det var förhoppningsvis falskt alarm. Igen. Men jag blåser inte faran över ännu för man vet aldrig!


Snart kommer majsan o vi ska koppla datorn t tv:n på rummet o se på film o äta godis. Ska bli mysigt. Synd att det inte blev ngn bio men det blir väl fler gånger!


Nu kan ni lugna er lite. Jag lovar att uppdatera om det ändrar sig igen:-)

CTG bra!

...men 3 sammandragningar fångade vi upp. Brukar ju inte vara några alls. Möjligtvis någon enstaka nån gång emellanåt men det händer inte så ofta. Spännande att se var det tar vägen! Bebis hjärtljud sjönk inte under sdr iaf o det är ju positivt!

Blev inte mkt klokare av ultra...

Dr var här o pratade lite o gjorde ultra för att kolla moderkakan. Jag såg då en svart kant bakom moderkakan som jag ifrågasatte då det inte brukar se ut så o svart på ultra brukar vara vätska i någon form. Hon sa att det inte behöver vara en blödning utan lika gärna kan vara blodkärl o sen diskuterade vi inte saken mer. Så det gjorde varken från eller till. (sådär poppis när jag ifrågasätter hela tiden o inbillar mig att jag kan lite om sånt här hahahaha) Men hursomhelst så sa hon att hon tyckte det såg bra ut. Bebis verkar må ok o det är det man går på. Några extra ctg idag bara för att ha lite mer koll. Ultraljud är heller inte så bra när det gäller att ställa diagnos ang moderkakan (ofta hör man de säga att det är ok på ultra men sen visar det sig vara moderkakan som är på väg att lossna iaf) utan man får mer gå på symptom o bebis välmående vad gäller det. Vid avlossning får man ont o magen blir hård o drar ihop sig o jag känner inget sånt som det är nu iaf. Hon förklarade också att det kan vara så att kroppen förbereder för förlossning o att det kan räcka att det går från 1 cm -1,5 för att det ska uppstå blödning från blodkärl. O det får man nödvändigtvis inte värkar av utan kanske bara lite molvärk som jag ju haft. De kan ju inte undersöka dels för att man är rädd att reta o sätta igång ngt o dels för infektioner så vem vet! Kanske är det ngt lite öppet ändå utan att jag märkt av det. Inte ovanligt som omföderska ju även om det kanske inte brukar ske såhär tidigt. Blir ingen bio för min del idag utan Majsan kommer hit o ser på film m mig på rummet istället. O det går ju bra det också. Känns mkt tryggare för mig att stanna här!

Håll tummarna för att det går några veckor till o att blödningen slutar! I ärlighetens namn har jag väl känt av en o annan sammandragning mer idag än jag brukar så det ska bli spännande att se! (dock så varar de inte mer än kanske 15-30 sek o gör inte ont alls o då brukar det inte vara ngt). Trevlig helg!

Blödningen slutar inte...

Snarare tvärtom!!! O läkarna som jobbar har haft två katastrofsnitt på en timma typ o har absolut inte tid med mig... Har kört ctg en gång ju som var bra o lyssnat en gång till så bm säger att jag kan vara lugn. Men det är lite svårt. Det är så mkt blod! O färskt! Tidigare har det ju blivit liv i luckan för minsta lilla men nu när det verkligen är "på riktigt" är det ingen som bryr sig nämnvärt för att de inte har personal som hinner! Troligtvis blir det ett ultra senare iaf för att se så det inte är moderkakan men eftersom jag inte har ont o bebis verkar ok ska det inte vara ngn fara enl bm. Hoppas verkligen de har rätt i det! Bm tror att det är förlossning på g. Men det tror de ju alltid o det har inte hänt än. Lite, lite molvärk har jag o enl henne kan det vara tappen som påverkas o därav blödningen. Men jag är skeptiskt. Sak samma vad det är bara det inte är ngt farligt för mig o bebis! Brukar få molvärk i samband m "blödningar" så det är inget konstigt m det. Återkommer m mer info så fort jag vet ngt!

NO!

Pratade precis med daniel som berättade att caspian kräktes inatt... Bara en gång o har har ätit o är pigg nu igen men ändå. Jag tänkte att det var något redan igår för han åt inte riktigt så mkt som han brukar. Hoppas det bara var en tillfällighet o att vi andra klarar oss. Magsjuka vill jag inte ha!!! Inte så kul för daniel heller att vara ensam om de blir sjuka allihop...

Dessutom vaknade jag av en blödning så nu kör vi ctg för att kolla läget. Låter fint tycker jag men har inte sett kurvan. Kanske är samma orsak som tidigare men nu var det ändå mer färskt o ngt lite mer än innan. Får vänta o se hur det fortsätter under dagen o hålla tummarna för att det inte är ngt konstigt!

V 30+4 idag:-)

fredag 15 april 2011

Så har vi sagt hejdå ännu en gång...


Tog kort m vanliga kameran idag o har ingen sladd så jag kan föra över t datorn men en liten bild på goa Caspian fick jag i mobilen iaf.


...o jag tokgråter som vanligt! HATAR när de ska åka härifrån. Har haft en superbra dag tillsammans iaf o jag får tänka på det o glädjas åt det som är bra istället. Jag hade köpt nya kläder t barnen o de var glada för det. Särskilt "Limpan". Hon älskar kläder o kan ha alla världens olika kombinationer på sig ibland. Idag blev det kjol, lång tunika o klänning över;-) O så den nya fina jeanskappan jag köpt till henne.


Har gått en del idag men känner ingenting. (peppar peppar) Känner mig ganska säker på att det inte blir så lätt att få igång det här. Promenader kommer nog inte göra ngn skillnad. Mötte en bm som jobbar här men varit ledig ett tag på överby förut o hon var så förvånad över att bebis fortfarande är kvar i magen. Det var ingen som trodde när jag kom hit:-) Min läkare var ju inte här idag så jag har inte fått så mkt mer info men ska försöka få igenom en liten smygstart av förlossning om det är möjligt. Kanske man kan lägga gel för att mjuka upp livmodertappen fredagen den 6 tex o se om ngt händer över helgen. Förblir det lugnt kanske de kan testa ballong el liknande mån el tis. Jag vill ha det så naturligt som möjligt o helst slippa droppet men de är ganska säkra på att det nog kommer behövas eftersom det är så tidigt o kroppen inte är inställd på förlossning. MEN det kan som sagt ändra sig fort o bebis kanske är här tidigare än jag anar;-) Nu känner jag hursomhelst ingen jättepanik inför om han skulle komma snart. V 30+3 idag ju! Å andra sidan är 32 v ännu bättre...!!!


Bio o mat tillsammans m Marie-Louise imorgon o på söndag kommer Lisa så jag håller mig sysselsatt den här helgen också:-) Nästa v ska jag träffa Nathalie på mån o tillväxtultra på tis men annars inget bokat. Jag o barnen pratade om att de kanske kan åka hit m mormor el Madde en dag så vi får träffas snart igen men det får vi se hur det blir med det.


Ska fulgråta lite till i duschen nu o sedan krypa ner i sängen o se på tv.

Trevlig kväll!

God förmiddag!

Slumrade en liten stund till men blev sedan väckt av bm då prover skulle tas 7:45. Känner mig ganska pigg ändå. Daniel o barnen är väl på ingång o jag väntar på att dr ska ronda. Hade några frågor till henne idag. Bl a har jag inte fått sjukskrivningen än som jag bett om i flera dagar. Dag har visst glömt bort det... O så ska jag fråga om huvudformen på bebis. Vet att jag läste om det för länge sedan men hade glömt det tills jag läste om det igår igen. Formen på huvudet kan tydligen påverkas vid långvarig vattenavgång o frågan är huruvida det rättar till sig igen eller inte. O så ska jag fråga om lungorna i vårt fall vs de bebisar som föds v 23-24. Borde ju typ vara samma sak då de inte har ngt vatten att tränas i när de föds för tidigt. Klart man hör att de oftare har förkylningsastma o BPD i högre grad än fullgånga bebisar men skulle det vara så att lungorna utvecklas bättre utanför magen hade de låtit honom födas för länge sedan eftersom det är det allt hänger på. Eftersom vi nu har kommit t v 30+3 borde ju riskerna vara betydligt mindre. Alltså jag förstår att han inte kommer ha topplungor o säkert behöva mediciner o så, kanske tom syrgas en längre tid men är så himla rädd för att han ska behöva ligga i respirator i många veckor o inte kunna andas själv alls... Nu är jag där igen. Måste sluta älta!!!


Uppdatering: En annan dr idag så jag sparar alla mina frågor till måndag istället då ord läkare är tillbaka. Ang huvudformen kan säkert Dag ta en titt på tillväxtultra på tis. Jag inbillar mig att det är extra bra att bebis har huvudet neråt då vattnet m tyngdlagens hjälp måste samlas där. Inte hela tiden såklart, på ultra ser man pölar lite här o var men det känns som att det är lättare för honom att få i sig när han ligger där nere iaf.


Ha en trevlig helg allihop!

Svårt att sova...

Vaknade för en timme sedan o det är helt omöjligt att somna om!!! Ju mer man tänker att man måste sova, desto sämre går det. Daniel o barnen kommer ju sedan o då vill jag vara pigg! Blir så ledsen när jag är trött också o det vill jag inte vara idag! Har testat att sätta på ljudboken men det hjälpte inte. Kanske jag ska sätta på en film o se på lite i hopp om att slumra lite till innan frukost. Klockan här på bloggen är inte rätt o jag har inte brytt mig om att ändra men nu är den 5:35. Har legat o funderat lite över en ev igånsättning. Jag vill helst inte bli igånsatt. Dels sägs det att värkarna blir mer utdragna, o dels att de gör mer ont... O sen är det som jag skrivit innan inte alltid så lätt att få igång såhär tidiga förlossningar. Inte ovanligt m kraftiga pinvärkar som inte gör ngn nytta. Verkar inte vara ngn som tror att det ska behövas utan att det kommer igång ändå snart o jag hoppas de har rätt. Så naturligt som möjligt. Hinnsvepning kan funka iaf enl bm. Hittills har de undvikit vag undersöningar pga infektionsrisk men när tanken är att jag ska föda snart kan de alltid testa med det först. O lite gel på tappen för att den ska mogna. Jag kommer få antibiotika intrevenöst under förlossningen i förebyggande för att förhindra infektion. Skulle fått det när caspian föddes också då det tog 2,5 dygn e vattenavg innan det satte igång ordentligt men då hann vi aldrig för det gick så fort. Gick ju bra ändå tack o lov!

Näpp. Nu måste jag försöka sova!

Hoppas ni sussar gott hemma i era sängar:-) V30+3 idag!!! Som längst 25 dagar kvar t bebis typ. På sätt o vis känns det som en evighet men ändå inte. 25 dagar är inte så lång tid... Hoppas tiden går fort o att bebis snart är hos oss o mår bra!

torsdag 14 april 2011

Blandade känslor!

Ibland har jag hur mkt ork o kraft som helst att kämpa ännu, lite mer - men ibland känns det som att jag vill ge upp. NU. O låta bebis födas på stört. Jag vet ju att det inte är det bästa för bebis, o det är väl det som får mig att fortsätta kämpa lite till varje dag. Men va fan. Jag har inte hur mkt energi som helst. Snart måste vi se änden på det här. Det är ju inte så länge kvar men 3,5 v kan vara en hel evighet när man redan tillbringat så lång tid på sjukhus. De säger att det är väldigt sällan de får sätta igång förlossningar vid vattenavgång o att det kan bli närsomhelst men så har de ju sagt ända sedan v 21... Förnuftet säger mig att jag ska gå till v 34 men ibland när allt bara känns jobbigt vill jag att det ska sätta igång idag. O då får jag dåligt samvete för att jag känner så. Jag längtar efter bebis o ser fram emot att få träffa den lille krabaten. O jag hoppas naturligtvis att det dröjer några veckor till. Framförallt hoppas jag att han är så frisk som det bara är möjligt!

I början i göteborg förberedde jag mig varje kväll på att jag skulle kunna vakna av värkar o att allt skulle sätta igång men ju längre tid som gått desto mindre tänker jag på det. Borde ju vara tvärtom! Att jag mer o mer ställer in mig på förlossning nu när det snart kan vara dags! Är inte ett dugg förberedd. Är rädd att jag kommer bryta ihop o bli ledsen när det väl drar igång. O det får jag väl bli. Men jag får inte tappa kontrollen. Inte likt mig å andra sidan. Jag brukar vara fokuserad när det väl gäller men här är så mkt rädsla inblandat o jag vet inte hur jag ska hantera det... Tur att jag fött tre barn utan problem innan så jag vet vad det vill säga. O att jag fått göra det där underbara tidigare med nyfödd varm liten bebis på bröstet. Den här förlossningen kommer inte bli likt de andra på ngt sätt men jag har kommit till insikt o insett att det inte spelar ngn roll. Bara bebis är frisk o mår bra så får det bli som det blir. Det tjänar ingenting till att jag ältar o sörjer allt jag går miste om. För det finns inget vi kan göra åt saken. Tänk istället så mkt jag lärt mig av det här! Inget ont utan att det för nåt gott med sig. Det har jag fått lära mig den hårda vägen...

Har snart sett hela första säsongen Greys Anatomy. Har inte fått nåt vettigt gjort på hela dagen. Inte ens varit ute i det fina vädret. Jag har helt enkelt inte orkat. Ska ta en dusch igen tror jag o kanske måla naglarna el nåt men orkar jag inte så skiter jag i det också. O fortsätter slappa. Det värsta är bara att man hinner tänka så mkt när man inte gör något! Bra att barnen o daniel kommer imorgon så jag får kramas o gosa o mysa o busa o får lite annat att tänka på!

Bild på lilla jag...

...med Caspian i magen. V 33+ngt vill jag minnas!

I´m in heaven!

Gick skit m mitt beslut att låta bli nässprayen idag kan jag säga. Dr skrev ut cortison som jag hämtat ut men den har inte så direkt effekt utan kan ta några dagar. Tyckte att jag kunde överleva ändå men så skulle jag äta o sedan vila lite. Vilket var omöjligt. Blir ju en grej av det. har man börjat tänka på det kan man inte sluta! Gav efter för nässprayen hursomhelst o nu har jag kunnat slumra lite. JAG KAN ANDAS!!!!! Enl dr ska man inte kunna bli beroende av nässpray på såhär kort tid, typ 12 dagar så hon trodde snarare det är förkylningen o inget annat. Hoppas hon har rätt. O hoppas cortisonet gör susen så jag kan strunta i den andra skiten o bara ta cortison några dagar för att sedan sluta med det också. Jädra skit alltså. Nu har jag tre olika sorters nässpray plus cortison, koksalt, tabletter mot nästäppa o snarkplåster. Så gudarna ska veta att jag försökt! Måtte cortisonet hjälpa!!!


Mår ok idag bortsett från det. Har inte ens sminkat mig utan bara slappat. O det är skönt det med ibland. Ser fram emot att träffa daniel o barnen imorgon! Snälla strömstad-grannen har lagt över några disneyfilmer på extern hårddisk åt mig så har de lite att titta på när de kommer. o så blir det väl lekterapin kan jag tro:-)

Linn tycker att bebis ska heta........

........BOSSE!!!!!

Supertät i näsan o kan omöjligt sova!

Så less jag blir!!! Nässprayen ska ju inte användas längre än tio dygn i rad o frågan är om det är pga den jag är mer tät igen eller om det är förkylningen som inte riktigt gett med sig ännu. Har köpt andra sorter o provat o kör m koksalt men det blir bara värre o värre. Snarkplåster funkar inte alls o tabletterna jag köpte på apoteket har inte heller gjort ngn nytta vad jag kan märka. Man måste väl bita i det sura äpplet o vara utan för att det ska gå över men jag får helt panik när jag är så tät o inte ens kan svälja utan att få lock för öronen! Graviditetsnästäppa är ju inte ovanligt. Kanske är det en kombination... Ska höra m dr imorgon om cortisonspray. Gissar att man inte bör ta det när man är gravid men såhär kan jag inte ha det!!! Gnäll, gnäll, gnäll... synd om stackars mig nu hahaha!

Ska sätta på Greys Anatomy i datorn o se på det lite i brist på annat. Kanske jag slumrar till lite snart igen. Inga planer imorgon direkt så jag får väl sova lite under dagen. Ev ska madde komma. Vi får se!

V 30+2 nu!!!!!

onsdag 13 april 2011

Underbara fröknar!

Har fått så otroligt mkt fina saker av många av er därhemma. En del av det står här i mitt fönster:-) O fina kortet på barnen såklart! Så härligt att inse att vi har så många mer underbara människor runt omkring oss som verkligen bryr sig än jag trodde. Helt otroligt så många som hör av sig o skickar kort, mail, sms el vad det nu kan vara. TACK!


Vill bara skryta lite över den fantastiska barnomsorg/skola vi har där vi bor. Vi bytte förskola för lite mer än ett år sedan då vi hade flytten inplanerad o det har vi inte ångrat en sekund! Personalen är såååå bra. Aldrig några bekymmer o fröknarna o föreståndarinnan ställer upp i vått o torrt. Har fått utökade tider för att allt ska fungera när jag är inlagd o de är så engagerade o hjälper till. Skriver underbara mail till mig o berättar hur barnen har det. Bifogar fina bilder på barnen när de är ute o leker o jag blir så glad. Det betyder så mkt för mig att veta att de är i de bästa av händer!

Timmie går i förskoleklass o även där är de otroligt hjälpsamma o ställer upp. Jag har konakt m timmies fröknar via mail o får veta vad som händer o hur allt går. Viktigt att de är insatta i hur vi har det så de lättare kan följa upp barnen o vara lite extra lyhörda o se hur de mår. Är så himla glad över all hjälp vi får. Tusen tusen tack till er alla som hjälper oss så mycket. Ni är värda er vikt i guld:-)

Har varit iväg en sväng m karin o det var såå härligt att träffa henne. Länge sen sist men lika mysigt som alltid:-) Kämpar för att sluta m nässspray men det går inget vidare... Är supertät o kan inte svälja utan att få lock för öronen o att äta o dricka går inget vidare. En jädra förkylning jag fått. Är ju drygt 1,5 v nu så det borde väl ge sig snart!!!


Sov gott!

Besök av barnläkare.

Som inte gav särskilt mkt. Ingen kan ju svara på hur det här ska gå. Hur mkt jag än vill det. Jag ältar o ältar o håller på att bli tokig snart! De är väl ändå ganska positiva men som de säger kan man aldrig ge några garantier (inte vid en "normal" kompikationsfri grav heller). Man har sett fall där barnen inte klarar sig men för det mesta går det bra. O det gäller ju oss alla! Även om inget ser annorlunda ut innan händer det att bebisar dör i magen el får syrebrist under förlossningen, föds m handikapp el sjukdomar man inte kunnat förutspå, får hjärnblödningar eller vad det nu kan vara... Livet är så otroligt skört!!! I de fall barnen inte klarar sig vad gäller långvarig vattenavgång brukar det hursomhelst ofta röra sig om andra komplikationer såsom att de tex saknar njurar o därför inte kan producera vatten men vi har ju sett att vår bebis dricker o har full urinblåsa o det ska inte vara ngt sånt fel. Bara otur att jag fick blodförtunnande medicin för att förebygga missfall som orsakade blödningar o som i sin tur förmodligen är anledningen till att vattnet gick... Inget jag ältar hursomhelst. Hade jag inte tagit medicin o fått missfall kunde jag varit bitter över det. Livet är som det är o blir som det blir. Det är bara att åka med o hoppas på det bästa! Tänk på det. Var glada över allt fint livet har att erbjuda istället för att oroa er över sånt som kan hända men som förmodligen aldrig kommer göra det! Ha en bra dag!

Inget vettigt...

Bara jag som startat nedräkning. Idag har jag legat 50 dagar på sjukhus... o det är som längst 26 dagar kvar t bebis kommer:-) Hälften av tiden vi redan gjort. Det går åt rätt håll skulle man kunna säga!

9 VECKOR SEDAN VATTNET GICK!!!



Helt galet ju! NIO VECKOR!!! Är så himla glad för att det gått såhär länge:-) Idag är det också 7 veckor sedan jag blev inlagd i göteborg... Tänk att jag inte varit hemma på 7 veckor! Inte klokt ju. Knappt jag minns hur det ser ut hahahaha.


Ligger m ctg nu o jag ser inte skärmen o har inte koll på läget men tror det är ok. Hörde en liten dipp förut men det gick upp lika fort igen o var förhoppningsvis inget konstigt. (kurvan på bilden är från igår) Har sovit ok inatt. Hade lite ont i magen igårkväll då bebis låg långt ner o tryckte men nu har han nog ändrat läge igen o det känns mkt bättre:-)


V 30+1 idag. Vid 17:30 kommer Karin o hälsar på mig. Ska ta en sväng ner t lekterapin o se om timmies bandyklubba är kvar där o en tur t apoteket annars har jag tänkt slappa idag o se på film o vila. Imorgon inget inbokat heller o fre får vi se om daniel o barnen kan komma el om det blir vårbruk. Lördag ska jag o Marie-Louise gå på bio iaf. Ska bli kul! Mindre än två v kvar tills det är helt ok om bebis kommer!!! (kommer inte känna så då utan vilja att vi går ytterligare två veckor...) Om han nu inte redan kommit då. Har förstått att det liksom bara sätter igång rätt som det är. Ingen direkt förvarning så vem vet?!? Frågade Elisaabeth om en ev igångsättning igår o hon var som jag trodde inne på 34 fulla veckor. Hon sa tom att om allt ser bra ut o jag inte har några tecken på infektion kanske man kan tänka sig att jag ska gå någon vecka till... Nej tack säger jag spontant nu men det kanske har ändrat sig till dess. Ju längre tid i magen desto mindre tid på Neonatalen!

tisdag 12 april 2011

Så har vi gått en dag till!

Jag ser på desperate o ska sova tidigt idag men skulle bara säga godnatt till er alla! Har haft en mysig eftermiddag med mamma o gunilla. Hann med både fika o mat. Blev även en del shopping t barnen. Hoppas dom blir nöjda! Natti natti!

HIPP HIPP HURRA!!!

Vad är det för dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för bebis är 30 veckor idag HURRA HURRA HURRA!!!


Stort grattis till oss;-) SÅ glad över att vi kommit såhär långt. Om han skulle födas nu skulle han "bara" födas 10 veckor för tidigt. Lite skillnad mot 17 v som det var när vi kom t göteborg o de gav oss 50 % chans för bebis att klara sig... Eller ännu värre. Hade han kommit då vattnet gick hade han inte haft ngn chans alls. Nu ser allt betydligt ljusare ut och vi hoppas att lungorna kunnat utvecklats någorlunda trots bristen på vatten. Har läst lite olika siffror men igår såg jag att om de inte har vatten mellan v 17-22 får de svårt att klara sig när de föds. På ultra v 21+1 fanns gott om vatten, likaså dagarna därpå. V 22+2 typ fanns där också runt 75. (ska vara mellan 50-250) Inte förrän v 23+1 vi såg att där endast var små pölar (på dagen, när vi kom t göteborg var det ganska mkt igen) så har vi tur klarade vi oss förbi den mest kritiska tiden. Dessutom sa läkarna i göteborg hela tiden att så länge det inte blir helt tomt kan lungorna utvecklas litegrand o man har sett andningsrörelser vid några tillfällen. Allt annat ser toppen ut trots långvarig vattenavgång o även det är helt otroligt:-)


Ny viktskattning nästa vecka o då har bebis passerat 1,5 kg-gränsen om han fortsatt växa som förväntat. Inte sådär yttepytteliten längre även om han såklart fortfarande är väldigt liten. (mindre än hälften av medel-bebis) Timime, Linn o Caspian är födda v 37+0, +1, +2, alltså 3 v tidiga (men räknas inte som prematura då gränsen går vid 36+6) o klarar vi bebis i magen t v 34+0 blir det ju bara 3 v tidigare än dom är födda. Det vore underbart. Dit ska vi. Kom igen nu bebis så kämpar vi på fyra veckor till!!! (el kanske lite mindre om vi ska försöka få igångsättning några dagar innan. Jag velar vad gäller det o har svårt att bestämma mig. På sätt o vis vill jag gå t 34 v för att vara i mål men å andra sidan vet jag att de sätter igång 32 v på några andra ställen o vi har legat så länge o kämpat så det skulle vara skönt m ngn dag tidigare. Dessutom finns ju risker m navelsträngen o så när det inte finns vatten o jag vill inte riskera att ngt händer när vi kommit såhär långt. Enl Dag är det möjligt att sätta igång lite tidigare men Elisabeth verkar mer inne på 34 v så vi får se vad vi kommer fram till.)




I em kommer mamma o gunilla o det ska bli kul att träffa dom o komma ut o äta lite god mat o umgås. O sen har ännu en dag gått;-) Imorgon väntar jag besök från fina Karin:-)

måndag 11 april 2011

Om 3 h o 3 min...

...går jag in i v 30+0!!!

Fick mail från fina maria som också ligger o vill att tiden ska gå o hon hade startat nedräkning. Så jädra härligt!!! Imorgon ska jag fira m ngt extra gott när jag, mamma o gunilla ska ut o göra stan;-)

Snurrig Malin eller snurrig barnmorska???

Alltså. Jag är superyr i huvudet. Inget ovanligt. Jag blir det ibland då jag brukar ha lågt tryck. Den här grav har dock varit annorlunda o jag har legat hyfsat normalt hela tiden. Runt 120-110/80-70 typ o det är jättebra för att vara mig då jag brukar ligga runt 110-105/60-55 el nåt sånt. Men så i eftermiddag kände jag mig så himla yr. Gick en sväng på avd o tänkte att det skulle hjälpa men bad sedan bm ta ett tryck på mig. O vet ni vad jag hade? 90/50! Det kan väl aldrig stämma?!? Isf är det inte konstigt att jag är yr. Vill minnas att jag haft ngt liknande nån gång tidigare men då mådde jag verkligen dåligt o svimmade titt som tätt o fick medicin för att höja trycket. (som fö inte hjälpte ändå) Har en förmåga att svimma när undertrycket blir lägre än 55 men det hoppas jag att jag slipper nu. Jag tror hon mätte fel helt enkelt. Kanske är det snarare hon som är snurrig än jag...

Tillbaka på hospitalet!

O längtar till kvällen då ännu en dag snart har gått! När jag var hemma önskade jag ofta att jag skulle kunna stanna tiden men nu vill jag inget hellre än att den ska rusa iväg några veckor till. Men vi närmar oss. Imorgon är det 30 fulla veckor. På ons "firar" vi 9 v sedan vattenavgång o då har jag legat på sjukhus i 7 veckor... Fy fan säger jag. Inte klokt att jag varit ifrån min familj så länge. Jag längtar hem så jag tror jag ska bli tokig. Har varit jobbigare de senaste dagarna just när det kommer till saknaden av familjen. Kanske för att de var här i fredags o vi hade en så mysig dag. Brukar vara värre när vi precis har träffats. O kanske är det också för att jag äntligen börjar se en ände på den här skiten. Som längst fyra v kvar som gravid o det är ju inte sååå länge kvar om man tänker på hur lång tid vi redan legat här! Så fort jag pratar om dom där hemma börjar jag gråta. Men jag orkar inte det! Blir så himla jobbigt när jag blir ledsen. Som Jessica sa förut när vi pratade om att jag kommer krascha när jag väl är hemma igen. Nu måste jag vara stark - o då är jag det. Sedan när jag är hemma kan vi alla ta att jag deppar ihop lite bättre än nu o då får jag lov att göra det. Gissar att det kommer ske med besked också...
Vågade inte skriva ngt om det förut för jag vill inte skrämma upp er men som sagt sov jag dåligt inatt. Det berodde lite på att jag hade ont i magen... Inte så ont som igårkväll utan mer som molande mensvärk... Tänkte både en o två ggr att ngt var på g. Bebis tryckte på neråt o det kändes ganska rejält emellanåt. Övervägde att skicka sms t jessica o skriva att jag skulle stanna i sängen idag men det lugnade sig sedan o idag har jag inte känt ngt alls. Frågan är bara om det är "normala" sammandragningar/molvärk som kommer vid den här tiden av grav el om det betyder att ngt är på g... Det återstår att se men som sagt är det lugnt nu igen o har varit hela dagen:-) Jag SKA gå t åtminstone v 32:-)
Ultra förut för att mäta vattenmängden visade små mängder. Som vanligt... Typ 15-20 tror jag han skrev i pappren. Var svårt att hitta tom som jag uppfattade det. Ändrar iaf ingenting. Om det så skulle bli tomt skulle de ändå inte sätta igång utan vill ha bebis i magen några v till. Därför är det onödigt att mäta o jag bad om att få slippa det i fortsättningen. Bebis har blivit utsatt för på tok för mkt elektroniska apparater redan o jag gör vad jag kan för att minimera det. Gissar att vi säkerligen gjort minst 40 ultra (förmodligen mer då det vissa dagar gjorts två st o jag gjort ultra ända sedan v 5-6) o så körs ctg ca 20 min varje dag... Känns inte helt ok men vad ska jag göra åt det?! Alternativet är ju att inte ha koll på bebis o riskera att han mår dåligt därinne i magen. Har ju inte kunnat bevisa att det är skadligt på ngt sätt men man vill ju minimera antalet ultra så mkt som möjligt. Å andra sidan gör inte läkarna ngt om de inte anser det vara medicinskt försvarbart så jag litar på att de vet vad de gör! Kollade flödet i navelsträngen o fick högsta betyg!!! Dr var mkt imponerad över detta:-) Han säger att bebis mår så bra han bara kan därinne trots omständigheterna. Jag hoppas han har rätt!

Har haft en mysig dag m Jessica o lille filip! Imorgon kommer mamma o gunilla. Håll tummarna nu för att ingen bebis tittar ut än på ett tag. Vore skit att snubbla på målsnöret nu när vi är så nära 30+0. Och 31, 32, 33 veckor är ännu bättre...

Kram på er!

God morgon!

Bebis ligger lååångt ner idag igen o det är inte utan att det känns! Ska iväg m Jessica o hennes lille filip o äta lunch o så men jag ska ta m rullstolen o inte gå en meter mer än nödvändigt nu när han ligger så långt ner. Kanske inte ska så mkt till för att det ska sätta igång när han ligger där o trycker... Vet ju att det inte ska ha m det att göra, han har ju legat så långt ner innan men sedan flyttat upp igen men jag tänker inte ta några onödiga risker. Nu har vi ju bevisat att det inte spelar ngn större roll vad jag gör. Vissa dagar har jag varit uppe mer men ändå har inget hänt så jag tror helt enkelt han kommer när han kommer. Oavsett om jag skulle ligga i sängen eller vara ute o gå långa promenader. På tal om det så är det inte så långt kvar t jag får göra det! Röra på mig så mkt som möjligt! Då ska jag ut o gå i vårvädret o se mig omkring:-)

V 29+6 idag!!! Har sovit dåligt o varit vaken ganska mkt. Vid sex var de inne o lyssnade på bebis då jag buffat o buffat en lång stund utan att få ngn respons. Allt var ok o hjärtat tickade på fint. Igår kväll körde vi också en kurva då jag fick superont i magen helt plötligt. Var nog några muskler el bebis som låg o tryckte på ngn nerv el så o det gick över men de vågar inte chansa ifall det skulle vara ngt m moderkakan tex.

Nu ska jag äta frukost sedan köra ctg o göra mig iordning!

Ha en bra dag! Imorgon ska vi fira 30 fulla veckor!!!

söndag 10 april 2011

Ibland spexar vi till det lite extra!


Den här fina skylten köpte min underbara Daniel till mig i fredags. Har inte monterat den ännu men det kommer. Frågan är bara hur o var vi ska sätta den men det löser sig. Visst kommer det bli fint?!?

Full av Förhoppning!

Som ni vet är det väldigt sällsynt att man går såhär lång tid efter vattenavgång utan att förlossning sätter igång. Därför är det också väldigt svårt att hitta information o att kunna läsa om andra som varit med om liknande sak. Har hittat några som jag berättat om tidigare o för merparten av dom (är kanske fem st typ jag läst om...) har det ändå gått relativt bra. Jag har bara hittat en som gått över 30+ m så tidig vattenavgång o det var i usa. Den där filmen jag länkade till på youtube ni vet. Hon gick 11 v med vattenavgång! Finns naturligtvis flera som gjort det men som inte ligger på nätet o därför inte går att läsa om. Hursomhelst så har jag hittat några bloggar med liknande historia o jag läser tillbaka i tiden gång på gång på gång inne hos dom. Blandar ihop det hela tiden o glömmer så då får jag gå tillbaka o läsa igen. Jag vet en flicka som föddes helt frisk o klarade sig superduperbra o jag hoppas att även vi får sådan tur!

I början av den här karusellen hittade jag en mamma på familjeliv. (Eller kanske hon hittade mig - det minns jag inte) Signatur Full av Förhoppning. Hennes vatten gick v 21+1. Precis som mitt. Hon hade bf den 22 juni tror jag. vi har den 20 juni. Det mesta i våra historier följs åt. Allt har varit så likt så det nästan varit skrämmande. Hon hade kanske ngt lite mer vatten än jag haft emellanåt men ganska likt som sagt. När jag blev inlagd i göteborg o började läsa deras historia hoppades jag så vansinnigt mkt att jag skulle gå lika länge som hon gjorde. Hon blev liksom lite av min idol. Att gå över 8 v med vattenavgång lät helt otroligt i mina öron då. Men kan ni tänka. -Idag är dagen jag är där hon var när deras son föddes. Elias föddes v 29+5 o vägde drygt 1500 vill jag minnas. På sätt o vis känns det som att vi nått ännu ett delmål. Vi har kommit så långt som jag inte ens vågade drömma om för några veckor sedan!!!

Det har gått jättebra för lilla Elias. Han fick ligga i högfrekventrespirator (annan variant där bebisarna ligger o skakar) lite i början men sedan gick allt mer eller mindre som på räls o idag är han fullt frisk. Kanske hans lungor inte skulle klara av idrott på elitnivå som jag sett hans mamma skriva, men ändå. Han mår bra!!! Det är såna solskenshistorier jag ska läsa. Inte som den där enda, andra, mindre bra där sonen var väldigt svårt lungsjuk o fortfarande idag har syrgas vid två års ålder. MEN även det får man ju se som en solskenshistoria med tanke på vad som kunde ha hänt... Kan tänka mig att ni skrattar lite åt mig nu o tänker att "jaha, idag är hon på det humöret, får vi se om hon är lika positiv imorgon" men det får ni gärna göra. Ups and downs. Så är det här i livet. Särskilt i lägen som detta. Just nu känner jag mig positiv o hoppas på det bästa! Allt annat är otänkbart!!!

Over and out.

P.S. Om ngn är sugen på att hälsa på mig i veckan är ni välkomna. Imorgon tror jag jessica kommer om alla bara är friska, tis kommer mamma o gunilla, ons Karin men tors inget bokat. Fre hoppas jag på barnen o daniel o helgen vet jag inget om heller så hojta om ni är sugna på att komma hit! Känns mkt lättare när jag har lite inbokat o ngt att se fram emot! D.S

Inget särskilt...

Har haft en så mysig helg o det har gått i ett! I fredags var ju d o barnen här, igår em shopping m Sandra o sedan kom d o vi var ute o åt god mat på restaurang o sedan mötte vi upp ellen o robin som varit på bio o gick t max o tog kaffe o glass. När vi kom tillbaka t sjukhuset la vi oss i sängen o myste o såg på film... Så underbart att få vara nära daniel o kramas!


På fm åkte vi t överby (haha. jag är stammis där numera) o köpte ett par jeans till daniel. Sedan var det dags för honom att åka hem t barnen o köra dom vidare t madde. Han var tvungen att jobba lite i em o då fick dom vara där. Vårbruk på g så de har lite att göra..! Mormor har sovit hemma hos oss med barnen inatt o det har gått så bra:-) Tycker inte om att de ska behöva åka runt till olika "barnvakter" hela tiden men de är så vana vid att vara både med mormor o madde o leker o har roligt så det går nog ingen nöd på dom! Jag köpte lite kläder igår som jag ska ge dom nästa gång dom kommer hit. För några veckor sedan skickade jag "post". Caspian fick en traktor, Linn leggings o tröja (hon älskar kläder o byter om typ 10 ggr varje dag;-)), o Timmie fick ett nytt fotbollsalbum. Han hade två st innan men det var mer än välanvänt o hängde knappt ihop längre så han fick ett nytt. Roligt att kunna ge dom lite fina saker nu när vi inte ses så mkt. Lindrar mitt dåliga samvete ngt även om det är väldigt, väldigt lite... Jag kan ju inte hjälpa att det blivit såhär men det gör ändå så ont att de inte får vara tillsammans m sin mamma o går runt o är lite oroliga o inte mår helt ok... Vissa dagar är bättre än andra men jag märker tydligt att de är påverkade. Räcker att jag bara går till mig själv o hur jag kände som barn för att jag ska förstå att de har en liten orosklump i magen nu när det är såhär... Tur att vi börjar se slutet på tunneln!!! V 29+5 idag:-) Lite rosa vatten igen men det börjar ju bli en vana;-) Ctg var fin o temp 37,3. Imorgon el tis blir det ultra för att mäta vattenmängd igen.


Grät en skvätt när daniel åkte förut o det var skönt att få göra det. Ska vila lite nu då jag är trött. Märker så väl att jag blir lite nedstämd o får lättare t tårar när jag inte sovit ordentligt. Får bara bli en liten tupplur annars somnar jag kanske inte ikväll. O så vill jag hinna ut lite till i det underbara vädret. Varmt o skönt idag ju!


Kram på er alla!

Ingen bebis än...

...bara jag som är ute på vift o inte hinner skriva! Allt ok här iaf!