lördag 14 maj 2011

Inte så liten längre!

Ikväll vägde Sander 2015 gram!

La honom vid bröstet när jag skulle mata honom i sprutan men vet ni vad han gjorde? Tog bröstet på en gång. I CPAP! O käkade en hel del:-) Det måste väl vara ett friskhetstecken om något. Trodde det var en omöjlighet att amma när han har cpap men det gick visst. Inte helt enkelt o det är inte så vanligt att bebisarna fixar det men han är ju liksom inte vem som helst. Han är ju vår mirakelkille o då klarar man faktiskt en hel del:-)

Mjölkpengar!

Ca 3600:- har jag pumpat ihop!!! På dryga 2 veckor o mer finns i frysen.
Som sagt. Kanske blir en ganska bra resa trots allt! Det är vi bannemej värda efter allt det här:-)

Fy för läskiga bakterier!

Idag har det slutgiltiga svaret kommit på Sanders blododling. O dr bytte antibiotika igen till en som ska ta den här sorten. O vet ni vad han har/hade? Precis det man är rädd för. Sepsis. Blodförgiftning. Men sänkan var 7 idag så det verkar ha vänt med hjälp av antibiotikan. Dessutom kan man fundera över huruvida det verkligen stämmer då de säger att bebisar brukar få ganska hög sänka vid blodförgiftning o Sander "bara" haft 15. Kan tydligen vara så att bakterier kommit med i provet av misstag på ngt sätt men å andra sidan har han haft såpass kraftiga o tydliga symptom o det talar för att provet ändå stämmer. Gissar att vi inte kommer få veta vilket men huvudsaken är att han blir frisk! Tycker att han är lite blek idag vilket oroar mig men han har varit vaken flera gånger o skriker o protesterar ganska mkt över ont i magen o bajs i blöjan o sådär o det gjorde han inte när han var som sjukast o sänkan har gått ner så det ska nog vara lugnt hoppas vi. (peppar peppar) Nu får det vara nog med strul så Sander får växa sig stark o frisk så vi kan få åka hem.


Ang A, bsk som arbetade igår känner jag mig inte lika upprörd längre. Var liksom bara droppen när hon redan retat upp mig igår. Hon ringde förut (ngn hade visst skvallrat till henne-förmodligen B) o undrade om jag ville att hon skulle komma tidigare t jobbet idag så vi kunde prata. O det ville jag naturligtvis eftersom jag inte är sämre än att jag ger henne en ärlig chans men ännu har vi inte fått till det. Har gått om varandra hela tiden. Men bara att hon ringde o är angelägen att reda ut det är ju positivt o jag har förstått på dom andra att hon mår väldigt dåligt. Var säkert inte hennes avsikt att göra mig så ledsen men så himla klantigt gjort. Ni vet väl alla hur man känner sig när ngn viskar o man förstår att det handlar om en själv. Däremot har jag god lust att be B dra räva i grus (om nu A tar på sig det här) som blåljög mig rätt upp i ansiktet o sa att hon aldrig sett lappen. Därmed menade hon ju att det var jag som ljög... Får se hur det blir m allt det här men jag tänker lämna det så fort jag bara kan för det finns ingen energi över t att bråka om sån skit. Så himla onödigt! Har tyckt om A tidigare då vi haft lite kontakt i andra ärenden o blev så förvånad över allt det här men förhoppnigsvis är det bara ett missförstånd o oturligt att det blev så dumt.


Tänkte ta en promenad men det började regna så jag håller mig härinne istället. Ska väl äta lite o snart ska Sander ha mat igen. Puh! Ska byta blöja o mata honom var tredje timme o det tar minst 1,5 varje gång o sedan ska jag pumpa o hinna m att äta o lite annat däremellan så tiden springer iväg ganska fort kan jag lova!


Kram på er o tack för allt stöd jag får! Det betyder mycket!

Hej svejs!

Idag känner jag mig lite gladare. Har blivit väl bemött av personalen som lovat att ta kontakt m chefen åt mig så vi får framföra våra klagomål. Känner att jag inte kan hålla på att älta det men måste ändå få sagt att det gjorde mig väldigt ledsen o att det under inga som helst omständigheter får gå till på det sättet. Framförallt med viskandet i tisslandet o tasslandet men också att A var dåligt insatt i vårt fall o inte var särskilt smidig i sitt bemötande gentemot mig. Borde vara en självklarhet att alla som jobbar med barnen vet vilken historia som finns. O oavsett om vårt barn hade legat här att han var svårt sjuk eller "bara" bilirubinbehandling kunde det varit en katastrof för oss som föräldrar o det finns nog dom som blir galna för det också... Föräldrar i såna här situationer borde få lov att bli hysteriska o vara nära sammanbrott utan att personalen ska prata bakom ryggen o springa m massa skit. O i ärlighetens namn känner jag mig långt ifrån ett sammanbrott. Igår var jag glad eftersom Sander började bli bättre. O hysterisk det tycker jag inte heller att jag är. Orolig däremot det kan jag skriva under på men vem hade inte varit det?!?


Ska äta frukost o duscha sedan ta upp Sander o mata. Blev ju inget med det igår eftersom jag blev tokarg o gick därifrån. Tänk att han vägde 1980 g. Kanske spränger han 2 kilosvallen idag:-)

fredag 13 maj 2011

Nu kan de snart dra åt helvete allihop!!!

JAG BLIR GALEN!!!!!

Alltså. Hur jävla dumma får personalen vara egentligen?!?

Hon som jag kom på kant med tidigare idag, vi kallar henne A då jag inte vill skriva hennes namn har gjort bort sig skulle man kunna säga. Fet-mycket. Hon skulle ut på fest ikväll o hade bråttom iväg o hade bett att få gå tidigare så en annan bsk löste av henne lite tidigare ikväll. Henne kallar vi B. När de skulle rapportera över satt jag o pumpade o de viskade o tisslade o tasslade. Jag hoppades att de pratade om ngn annan patient o inte om mig eftersom jag satt i rummet o det kändes väldigt obehagligt att inte veta vad som sades. Hade de pratat om Sander fanns ju liksom ingen anledning att viska eftersom han är mitt barn o jag vet allt. Såg sedan att A skrev en lapp till B som hon läste sedan tog A den igen o höll i handen en stund innan hon reste sig, slängde den i soporna o gick ut.

När jag sedan, lite senare kom in på rummet för att vara med o sköta Sander kom jag på den där lappen o tog jag helt enkelt upp den. O kan fan inte tro att det är sant. Det stod:

"MAMMA HYSTERISK. NÄRA SAMMANBROTT."

Förstår ni att jag vill ta med mig min fina lilla Sander o åka härifrån nu...? Nu får det fanemej vara nog.

Vet ni vad mer? Bsk, B som läste lappen nekar till att hon sett den. Jag skulle väl för fan inte kolla en lapp i soporna om jag inte misstänkte att det handlade om mig, o hon är den enda som varit inne i rummet förutom ssk...


Rättelse: Har fått lappen nu o det står "Mamma är hysterisk orolig och nära sammanbrott" men det gör inte mindre ont för det.

Nytt kvitto på såld bröstmjölk...

Dålig koll på för vilken tid eftersom det finns massor kvar o de har sparat en hel del åt Sander bara för säkerhets skull men som jag fattade är det för drygt två veckor o då är det bara det som är för donation. 6,5 liter stod det på kvittot idag o 8,5 l igår. O imorgon ska de pastörisera lite mer, typ 10 liter sa sköterskan. Mjölken jag hade med från Göteborg tog slut igår el idag så den har räckt hur länge som helst. Nu får de börja ta av den som är från slutet på april som de sparat. Kanske blir en ganska bra resa trots allt hahahaha!




Ska gå in o väga, sköta o mata Sander nu. Igår vägde han 1940 g (lite osäkert eftersom han hade nål i foten men de vägde alla delar o drog av från 1955 som vågen visade). Närmar sig 2-kg med stormsteg!

Sander 34 veckor och 3 dagar...



... eller snart 4 veckor. Beror på hur man väljer att se på saken:-) Jag älskar honom så otroligt mycket trots att han är så liten. Precis lika mycket som jag älskar mina tre barn därhemma. På söndag hoppas jag att alla är friska så att vi äntligen kan få träffas! Var länge sedan nu!

Det har hänt så mkt sedan igår...

...o känns som en omöjlighet att komma ihåg men huvudsaken är att Sander är piggare nu! vände redan igår kväll tycker jag o inatt har han varit vaken några ggr o legat o kikat. O lite idag också. Hoppas han är vaken sedan när han ska ligga hos mig o äta så jag får titta på honom lite nu när han ser ut som vanligt igen!


Idag har de bytt i hans säng o till en ny cpap. Bsk som jobbade tyckte att den gamla inte verkade stämma. "syrgasratten" stod nästan på 30 men siffrorna på skärmen visade på 21 % så hon var osäker på om den verkligen visade rätt. När jag kom tillbaka efter bytet hade Sander 31 % i syrgas vilket var väldigt mkt m tanke på att han legat helt utan det senaste (förutom när han dippat) o när jag frågade nya bsk som tagit över i skiftbytet sa hon att den gamla inte stämde. Hon tittade inte ens upp från det hon höll på med. Att Sander nu låg med 31 % o den gamla visat fel skulle betyda att han igår morse när han dippade så o fick 40 % skulle haft hela 50 %! Frågade om de grejat med honom el så eftersom han krävde så mkt syrgas men det hade dom inte gjort utan det var helt enkelt den gamla som visade fel. Jag blev alldeles iskall o jätteledsen över att vi "blivit lurade" att han inte behövt ngn syrgas alls men i själva verket legat både på 40 o 50 %. Gick ut igen o t rummet för att tänka lite.


När jag kom tillbaka låg han på 27 o jag frågade henne varför det var såhär o hur det kunde visa så fel men hon kunde inte svara på det. Till saken hör att hon jobbar på ett annat ställe på avd o är bara m bebisarna ngn/några dagar var tredje helg så hon är dåligt insatt i vår historia. Började mala om att jag skulle vara glad över att det går så bra för Sander. Att jag måste se det positiva. Att han blivit av med matdroppet idag o lite ökad mängd, att han är rosigare o piggare, att antibiotikan verkar funka osv osv. Att jag inte bara kunde se det negativa hela tiden för då skulle jag inte orka med den här vårdtiden... Att han har 21-25 % syrgas ser de som ingenting o 31 skulle då liksom inte vara hela världen.... Men för oss är det så! För oss är det ett sätt att mäta hans framgångar! För oss är det så mkt mer än bara en siffra vilket hon tyvärr inte förstod. O att jag är negativ... det kanske jag var just då, o det var jag väl igår när Sander var så sjuk - men vem skulle inte vara det efter alla de här turerna???


Jag satte mig o pumpade o tårarna rann o rann. Hon såg det o fortsatte prata om att jag skulle vara glad åt allt som är bra. Till slut fick jag nog o tittade upp på henne o sa "Vet du vad vi gått igenom? Vet du att de trodde att han skulle dö?" Hon visste lite om det men inte så mkt sa hon. Förklarade för henne hur vi stirrat på de där siffrorna. Han hade 98 % syrgas o inget mer fanns att ta till så minsta lilla man kunnat dra ifrån på den siffran har varit ett steg närmare livet för vår lilla Sander. O att han nu helt plötsligt inte skulle vara så frisk som vi trodde kom som en chock för mig. O jag blev så ledsen för att hon inte kunde förstå! Frågade vad hon menade när hon fortsatte prata om att jag skulle vara glad. Frågade om hon inte trodde att jag var det. Då sa hon att hon säger det hon menar. Hon pratar inte mellan raderna o började svamla om massa annat som att jag nog inte skulle pumpa var tredje timma på natten så jag fick sova, att jag inte kunde äta kräm (hon trodde att det var min middag o inte mellanmål som det var), att jag skulle be att få ett läkarsamtal (är m på ronden varje dag o ställer mina frågor då)... Jag hade svar på tal till det mesta o blev förvånad själv att jag högg ifrån. Brukar jag inte göra. Inte på det viset. Men jag tyckte att hon var orättvist o kände att hon inte behandlade mig utifrån våra förutsättningar o tog hänsyn till hur allt har varit. Va fan. Ska det behöva vara såhär? Ska det vara personalen som gör att jag blir ledsen o inte situationen i sig? Nu har både en o två sköterskor fått mig att börja gråta! Aja. Får väl kanske tacka dom för att dom gav mig en anledning att lätta på trycket hahaha;-)


Inte meningen att skriva så långt om det här men det blev en sådan grej av det o det är skönt att få skriva av sig lite. Nu ligger han med 21 % syrgas igen o det var inte fel på cpapen så det var helt i onödan alltihop. Tack o lov!!! Ssk som jobbar var inne när bsk var o åt o då passade jag på att prata lite m henne o sa att jag kände att jag blev lite överkörd. O hon lugnade mig o vi pratade lite mer om saken så nu är det redan glömt. Skönt att kunna lägga ännu en sak bakom oss. Orkar inte hålla på att älta sån här skit. Vi har nog som det är ändå!


Idag har jag varit inlagd i 80 dagar... Kan ni fatta hur lång tid det är! När jag säger det brukar de flesta säga "Stackars dig" el ngt i den stilen men vet ni vad? Vet ni vem det är mest synd om? Mina älskade fina barn därhemma... Att jag varit inlgad så länge är en sak - men att de varit utan sin mamma lika lång tid är så vansinnigt sorgligt. Skönt att vi snart kan börja se en ände på det här o vara tillsammans hela familjen. Alla sex samlade på ett o samma ställe. Jag längtar!

Har inte kommit ut på bloggen sedan igår!!!

har förstått att många av er är oroliga o jag hinner inte skriva så mkt nu men Sander har en infektion, blododlingen visade på bakterietillväxt el vad man nu säger så de har bytt ut den ena sortens antibiotika mot en annan för att gardera sig helt. Tar ytterligare ngn dag innan man vet exakt vilken bakterie det rör sig om men den medicinen de satt in nu ska ta det. Crp har sjunkit från 13 till 9 o Sander har varit vaken en hel del idag, är rosig o fin o protesterar när han inte är nöjd. Inte som igår o förrgår då han bara låg i sängen helt utmattad. Har ändrat maten också så nu får han 40 ml i spruta på 45 min var tredje timma o Daniel satt med honom förut o matade. Igår fick han inte komma t oss en enda gång för att han var så hängig.


dr har även gjort ultra på hjärta o lungor idag o det är svårt att mäta trycket säger han men med undersökningarna från göteborg i åtanke o det han såg idag ser allt normalt ut!


Har precis varit ute o gått m Annika o tagit en dusch o nu ska jag försöka hinna äta lite också. Går i ett här!


Skriver mer senare men nu vet ni att det är lite bättre här idag iaf!!!

torsdag 12 maj 2011

Lite panikslagen...

Jag orkar snart inte längre. Är så vansinnigt trött på den här ständiga paniken o oron.


Proverna visade på en liten crp-stegring. Väldigt liten sådan, från under 5 till 13 men här chansar man inte på ngt o han har ju symptom så superduperdunder antibiotika har satts in. Två sorter. Var jättesvårt att sticka honom o de tog prov från huvudet men satte pvk:n i foten efter två misslyckade försök i handen. O så tog de prov gm magen för att samla urin men fick inget napp där utan struntade helt enkelt i det o behandlade ändå. Han är inte sig själv vår lille Sander. Trött o lite hängig samtidigt som han protesterade vilt när de satte nålen i foten o de sa att han var så stark. Ett gott tecken att han orkar säga ifrån o inte bara är helt slapp men jag märker ändå att han inte är som han brukar...


Har legat m väldigt lite syrgas el ingen alls under dagen men gjort några dippar. Ner t runt 70 typ o det tar lite tid innan han hämtar upp sig. Precis innan Daniel skulle åka gjorde han det igen, men ner till 58 el ngt sånt o det tog en bra stund o 30 % i syrgas innan han hämtade upp sig igen. O så gjorde han två gånger. Bsk kände på honom o sa att han liksom höll andan i samband m det. Precis när han dippat andra ggn kom dr Inganäs in o kollade läget. Han var inte särskilt orolig. Det är såhär det är med prematura barn. Inget konstigt. Skillnaden är bara att Sander mått så himla bra innan o inte gjort såhär tidigare vilket är väldigt vanligt. Han sa att vi snarare haft tur hittills o att vi nog får vänta oss några bakslag som de sagt hela tiden. Att det bara är så med bebisar. Men det gjorde inte mig ett dugg lugnare. Såhär har han aldrig gjort tidigare!!! Dessutom är han över 34 fulla veckor o det borde vara tvärtom med andningscentra o kontrollen över det.


Antibiotikan fick han runt kl 13 o det kan väl ta ngt dygn enl dr innan man kan märka ngn skillnad. Ska han hålla på o dimpa i saturation o puls ett helt dygn kommer jag ha fått ett nervsammanbrott innan kvällen det kan jag lova. O fortsätter det såhär skulle dr kolla hjärta o lungcirkulation imorgon men det känns som att han hade krävt mer syrgas o saturerat sämre om det var ngt m cirkulationen.


Fy fan. Ångest, ångest, ångest. O så var Daniel tvungen att åka hem för att hämta barnen precis när jag storgrät o var panikslagen för dippen Sander precis gjort. Lika jobbigt för honom som för mig att tvingas åka härifrån men vad ska vi göra!?! Måtte alla vara friska hemma så han kan komma tillbaka imorgon fm för jag behöver honom här nu!



Har fått mitt första kvitto för utbetalning av bröstmjölk haha. Från 27 -31 april. 8,5 liter vilket blir 1275 kr. Ganska lättförtjänta pengar skulle jag vilja påstå. Framförallt är mjölken toppen för de små bebisarna o det är huvudsaken!

Till den som är intresserad!

Sanders journal från de första timmarna:




11:35 Diagnoser: Hypoplastiska lungor, Låg födelsevikt (1500-1999g), Underburen, Respiratorbehandling konventionell, Respiratorbehandling HFO, Transfusion plasma, Navelartärkateter, Navelvenkateter, UCG.




Gossebarn fött i v 30+5 e cirka 10 veckors vattenavgång. Födelsevikt 1745 g. Initilat rosig och apgar acceptabelt men snabbt mer desaturerad och går ej att ventilera till saturaion mer än mellan 30-40 %. Intuberas, får Curosurf och läggs i konventionell respirator med god effekt av curosurf som dock är rel övergående. Efter flera förändrade respiratorinställningar gör vi vid 11-tiden en inställning med HFO (högfrekvent resp) som pat verkar må bra av. Succesivt väsentligen normaliserad syrabasstatus men med 100 % syrgas. Efter disk med neonatalsektionen i göteborg dr K**** S***** beslutas om överföring till Göteborg för optimering med NO-behandling.






10:34 L*** I****** Undertecknad blir inringd efter ca 10 minuter då barnet tappar färg och saturation. Vid ankomst hit saturerar barnet runt 30-35 % trots 100 % syrgas med ventilation på mask. Man beslutar om intubation och barnet intuberas utan komplikationer. Efter intuberingen kan man fortfarande inte syresätta barnet mer än saturation upp till 35, högst 40 %. Får 2 ml curosurf och svarar på detta med mycket god effekt, stigande saturation över 90 % inom loppet av 10 min. Läggs i respirator med konventionell behandling, 30/4-5. Inom loppet av en halvtimma börjar dock saturationen att sjunka och parkerar sig mellan 70-80 %. Navelven - och navelartärkateter sätts och barnet får antibiotika. Får också glukosdropp samt senare _ ??_ Intralipid. vi gör ett försök med högfrekvent ventilation där man nog är lite försiktig i sina tryck och vi får omedelbart en sjunkande saturation. Därefter åter lagd i konventionell respirator med likartade inställningar och man får då en saturation som parkerar sig mellan 70-80 %. En ny curosurfdos ges ca kl 10 och därefter viss förbättring av saturationen men ingen normalisering.


Blodgasmässigt som lägst Ph 6,85 med PCO2 på 17. Succesivt normaliserad och buffrad vid ett par tillfällen. Senaste blodgas i HFO drygt 7,20. Bltr är något låga och haft en tendens att sjunka varför vi nu ger plasma och sätter _??_ på barnet.


Ultraljudsundersökning av hjärtat genomförd och man finner här en högerkammardominans. Man ser både en mintralisinsuff grad I och en minimal tricuspidalisinsuff som är svår att mäta på där man får en flödeshastighet på cirka 3 m/s talande för en gradient på 36 mmHg. Huruvida vi verkligen fångat upp toppgradienten är dock något osäker. Fritt utflöde i aorta med rel låga flödeshastigheter och man ser en öppetstående ductus med höger/vänster shunt, flödeshastighet cirka 1 m/s. Aortabågen med normala pulsationer. Närmare findiagnostik ej genomförd.




Sammanfattningsvis: Alltså med all säkerhet pojke med lunghypoplasi som med 100 % syrgas är svår att syresätta. Även svår att hålla normal PCO2 men möjligen är den nu inställda HFO-ventilationen en framkomlig väg. Disk har förts med Göteborg ang ev NO-behandling, senare under dagen ställningstagande till detta.


Jag har haft info samtal med bägge föräldrarna och förklarat den kritiska situationen. Å ena sidan finns en del positiva tecken men i grund måste man ändå vara klar över att detta är en pat med mycket besvärlig grundåkomma som kan vara svår att klara. (är jag som lagt till kursiverad o fet text då den här meningen inte var särskilt kul att läsa)




08:40 L**** G******* A** Mor: 29-årig kvinna, med vattenavgång sedan v 21.


Barnet: Gossebarn som föddes v 30+5, födelsevikt 1745 g. Föddes vag okomplicerad partus. Apgar 7-8-8. Undertecknad blev tillkallad till denna patient, fick ingen rapport att denna mor fanns på Antenatal. De ringde och informerade att ett gossebarn född v 30+5 skulle födas. När undertecknad går till förlossningen var barnet ute. Skrek direkt, var lätt slappt och lätt perifer cianotisk. Tog barnet till barnrum och då var periferikalt cianos och hade några jobbiga andetag. Ventileras och beslutas att flyttas direkt till avd 34. När kom till avd var saturation 26 % och hjärtfrekvens över 100. Börjar ventilera med blås 100 % syrgas. Satte en PVK och ringde till bakjour dr K****** kl 04:52. Fortsätter ventilera, buffrar med Tribonat och ger Natriumklorid. Tar kontakt med neonatalbakjour dr I****** kl 05:01.




STATUS: Vid 10 min ålder: cyanos, jobbig andning.


Lungor: Lätt tät. Inget klart vesikulärt andingsljud.


Buk: Mjuk och oöm. Ingen klar organförstoring vid palp. Femoralispulsar finns.


Yttre genitala: Testis är på plats.


Lokalstatus: Fontanell palp ua.


Bedömning: Prematurbarn v 30+5 där mamma hade vattenavgång redan v 21. Idag fötts efter en snabb förlossning. Initialt skrek han efter partus, hjärtfrekv ua, sedan snabb försämring, sjönk i saturation och fick ventileras med mask, syrgas 100 %. Efter neonatalkontakt med dr L*** I******. Intuberas, läggs i respirator. Får navelvensartärkateter. Fick en dos Curosurf med effekt. Vård fortsätts på avd 34.






Har bara bett att få anteckningar från de första timmarna. Flyttades ju t gbg sedan o måste kontakat dom för att få anteckningar därifrån. Lär ju bli en hel del anteckningar på Sander så jag ska bara be att få sammanfattning av vårdtiden.






Prover tas nu. Svårt att hitta nånstans att sticka o de har hållt på en stund. Hatar att behöva vänta på det, och på att få provsvaren!

Provtagning!

Var en läkare här inatt men hon tyckte att han verkade må ganska ok. (en ny som aldrig sett Sander innan) På morgonen gjorde han en dipp ner t 69 o det har hänt innan men kanske inte riktigt så lågt. Gick snabbt upp igen o pulsen var inte påverkad. Ssk valde att ringa hit dr Inganäs så han tittade på Sander innan ronden idag o ord provtagning igen o sedan får vi se vad det visar. Ev ska han få blod men kanske också antibiotika i förebyggande om han fortsätter vara lite blek som han är nu. har en stor klump i magen o är så himla ledsen o orolig. Det som är bra å andra sidan är att han inte haft ngn syrgas alls på hela natten i stort sett o det är bättre än det varit på en vecka typ!

onsdag 11 maj 2011

Ångest!

Fy fan vad jag hatar att ha ångest!!!


Vid lunch tyckte ju personalen att Sander verkade hängig o trött o blek så de tog prover. Allt var bra på dom o han har knappt haft ngn syrgas o syresatt sig jättebra. Vid 20 tog vi ut honom till mig i cpap o det gick fint men sedan tog vi ur honom ur den o la honom vid bröstet o ganska snart tyckte jag att han kändes lealös o hängig plus att vi såg tydliga indragningar. Jag frågade bsk som sa att ssk skulle komma o kolla. O när hon kom skulle vi testa att ändra läge för att se om han piggnade till men precis då bara han blev helt slapp i hela kroppen. Armar o ben liksom bara föll ut... Jag blev livrädd o sa t ssk att hon skulle ta honom, att jag får panik, han måste tillbaka i cpapen o hon la honom i sängen. Där blev han genast bättre o hon vägde honom snabbt innan hon satte på cpapen. (1900 g idag) Sedan tyckte hon kanske att han var lite slö men hon har inte haft honom innan o hade svårt att bedöma hur han brukar vara. Jag började tokgråta o mådde så jävlans skitdåligt. Jag blev så himla rädd!!! Han har aldrig gjort så förut. Sköterskan tog sig tid att prata m mig o jag försökte få reda på vad det kan vara om det inte är ngn infektion eftersom proverna var bra o hon svarar då virus... Det hade jag inte velat höra kan jag säga. Finns ju inget att göra åt det då antibiotika inte hjälper mot sånt. Tycker ändå det vore lite konstigt att han syresätter sig så bra o har bra puls utan några dippar om han vore sjuk!


De ringde dr men hon hade inte tid att komma riktigt än så vi får se när hon kommer. Jag ringde hit Daniel iaf o mamma är hemma hos barnen. Sköterskan som jobbar natt lugnade oss iaf för hon tycker han har fin färg, bra tonus, (inte så slapp) o att han verkar må fint. Vi diskuterade lite o kom fram till att det skulle kunna vara att han inte klarar att vara ur cpapen o att det helt enkelt blev för jobbigt för honom idag. Vad vet jag. Har inte haft ngn syrgas alls de senaste timman ikväll o det är ju ett gott tecken:-)


Det får bara inte vara ngt fel på vår lille Sander. Han bara måste få vara frisk o få leva nu när vi kommit såhär långt!


Måste sova. Håll tummarna hårt för att allt går bra!!!

Puh!

Han fortsätter att skrämma oss lille Sander. Förut när vi varit o handlat o kom tillbaka berättade sköterskan att dr ordinerat provtagning. De hade märkt att Sander var kall om händer o fötter, var blek/grå o verkade tröttare än igår. O dessutom blev han trött e knappt en halvtimma när han var ur cpapen på förmiddagen o jag såg tydligt att han var ansträngd o bad sköterskan komma. Ska jag skryta lite fick jag beröm för att jag var så observant på det o tittade på honom o inte bara på siffrorna på skärmen. För dom har varit bra hela dagen. Syresätter sig fint o pulsen ok. Men man kan inte bara gå på det som dom säger utan måste kolla på barnen hela tiden o se hur deras andning o färg ser ut. Dessutom noterade jag att han inte blev arg när han kom i cpapen igen. Igår blev han skitförbannad o de säger att barnen protesterar när de inte behöver den men blir lugna när de känner att det är skönt att få lite hjälp. Så idag behövdes den nog. Min puls gick däremot upp när jag hörde om provtagningen o jag blev orolig. Igen. Men han har inte dimpat ngt i varken puls el saturation o det är goda tecken. O så hade han inte bajsat sedan kl 17 igår o det märks tydligt på honom när magen krånglar o han sjunker ofta tillfälligt när han tar i o grejar. Precis när jag skulle byta på honom o vi skulle tempa rumpan för att reta lite bajsade han som tur var så nu är det problemet ur världen. O proverna var bra så förhoppningsvis var det så enkelt. Om han fortsätter såhär ikväll tas nya prover imorgon men vi håller tummarna för att det lugnar sig nu igen! Han ligger på 23-25 % syrgas för det mesta o det är så skönt att det blivit bättre än det var för några dagar sedan:-)


Fick aldrig sett desperate igår så jag ska se på det nu o vila lite. Sedan gå ut o gå en promenad om jag hinner mellan pumpning. Sander ska inte komma ur cpapen förrän senare ikväll då han behöver vila lite så jag har en liten stund över:-)

Var med på ronden idag också...

...men inte mkt blev sagt. Han fick droppar för ögonen för några dagar sedan men det har inte riktigt hjälpt. Det ena ögat är väldigt svullet o rött men det försvinner oftast när han är ur cpapen. Är nog den som irriterar då banden sitter så hårt spända på kinden under ögat. O naveln... Hahaha. Den vill aldrig trilla av!!! De sydde ju i navelkatetrar o har kollat så de inte sytt fast den men så var inte fallet. Det är bara att den är så kort o sitter långt in o inte en liten stump som det brukar vara så den lossnar inte lika lätt. Har blivit lite rött o irriterat men vi ska dra i den lite varje blöjbyte o så ska han inte ligga på mage idag då trycket kan irritera. Han som trivs bäst på mage. Har legat helt utan syrgas stundtals inatt o bara haft små mängder så det ser bra ut. Dr sa att det nog har m maten att göra att han krävde mer eftersom vi har sett att de får höja när magen är full. Skönt om det är så enkelt! Han ska få komma ur cpapen 2-3 timmar om dagen o när o hur vi lägger upp det är upp till o ss. Ska snart ta upp honom men måste vänta på att matpausen har gått en halvtimma ca så vi inte bråkar m honom när han är så mätt. Då mår han bara illa.


Timmie är bättre idag men får såklart vara hemma från skolan. Linn skulle åka hem t Thyra o se på fåren så hon får åka på en liten utflykt o Caspian är nöjd m att bara få vara på förskolan o leka. Så snällt av dom att han fick en plats när jag blev inlagd. Blev ju liksom tvungna att ha det då o det hade inte gått utan. Har varit jobbigt nog för Daniel ändå att vara ensam en så lång tid!


A o M ska nog flytta in på rum 3 m twinsen imorgon så då blir vi ensamma på salen om ingen annan kommer. Är väl så det kommer bli. Sander är ju inte enbart prematur utan är också lungsjuk så vi kommer få stanna längre än de flesta andra. Kommer sakna att ha dom på rummet men är självklart glad för deras skull att allt går så bra!

tisdag 10 maj 2011

Timmie har krupp!

Daniel ringde mig för en stund sedan o hade lite panik. Timmie hade krupp. O inte lite heller. Var länge sedan han blev så dålig - framförallt såhär tidigt på kvällen! Senaste tiden har han bara fått lite krupphosta på morgonen när han vaknat men har inte behövt medicin mot det på länge. Ikväll var han hostig så d hade redan gett medicin men ändå vaknade han o var så himla tät! Kräktes o kräktes för att han inte fick luft. De gick ut o satte sig på verandan o så ringde de mig, sjuksyrran i familjen hahaha. Syster Malin ordinerade Buventol/airomir som han inhalerade o det fick han faktiskt ner. Brukar vara svårt m det när han är tät. Hörde jätteväl i tel att han hade jobbigt att andas. Har betapred hemma för såna här kris-situationer o sa t d att han säkert kunde ge det men vi ska ändå få tillåtelse innan så han ringde 1177 o det var ok. O nu är han lite bättre. De får sitta ute i ngn timma o sedan får de sova på soffan m öppen balkongdörr inatt. Får liksom välja på pest eller kolera. Frisk luft är bra för krupp men det är inte bra m öppna fönster för T eftersom han är pollenallergisk... men nu får det vara så. Han har ju medicin för det också.


Usch. Nu är det extra jobbigt att inte vara hemma. Inte lätt för Daniel att vara hemma ensam m alla tre när det är såhär! O jobbigt för mig att inte kunna vara med o ta hand om Timmie. Hoppas de får en lugn natt o kan sova hyfsat gott iaf. Cortison brukar göra susen:-)


Blir ingen tur hit för Daniel imorgon tyvärr. Idag har t varit hemma från skolan men varit hos mormor o madde men imorgon får väl d vara hemma. Igen. Hoppas att de snart kryar på sig allihop så vi kan ses o mysa riktigt mycket o ta igen en del av allt vi missat. Lär ju ta ett tag att komma ikapp;-) Liten Sander får vänta lite med att mysa m sina syskon men snart så får han också vara med!


Natti natti!

Ny matchvikt!

Sander ökar jättebra i vikt o idag väger han 1910 g! Verkligen ingen pyttebebis längre. När de väger 2 kg är de ju ganska stora!


Känner mig mycket gladare o mer posivit idag än jag gjort de senaste dagarna när han behövt mer syrgas o det svajat lite upp o lite ner. Behöver fortf en del men det är ganska stabilt o ibland ligger han helt utan syrgas i cpapen o han har ju gjort många andra framsteg som att bli av m vattenmadrassen o gått upp så mkt i vikt. Maten kan vara en orsak till det ökade syrgasbehovet o nattpersonalen tyckte att de såg att han krävde mer i samband m slutet på måltid. Maten trycker upp mot lungorna o han är ju såklart väldigt känslig mot sånt m tanke på hans sjukdomsbild.


Daniel hade honom ur cpapen en timma utan problem o ikväll har han också varit ur en hel timma o det gick toppen! Två timmar totalt utan cpap är ju fantastiskt!!! Dessutom sög han på bröstet o fick i sig lite grand. 5 g ökade han o det är ju knappt ngt men m tanke på att han är så liten o inte orkar så mkt var det ganska bra. Han suger lite o vilar lite o suger lite till. Sedan somnar han. Tänk att det är en sån ansträning för de små att äta! Får ju i sonden så det han äter på bröstet är bara bonus:-)


Ska ladda ner desperate nu. Missade förra v men idag tänker jag kolla i datorn. Var o åt m A o M men det blev lite stressigt o inte riktigt som jag tänkt mig. Inte så lätt att få till med tre små bebisar o pumpning o matning o allt. Men det var mysigt ändå. Blir väl fler gånger!


STORT TACK TILL ER ALLA FINA, KÄNDA O OKÄNDA SOM SKRIVIT KOMMENTARER HÄR, SKICKAT SMS, MAIL, BLOMMOR O RINGT. ÄR JÄTTEGLAD FÖR ATT NI TÄNKER PÅ MIG MEN HINNER TYVÄRR INTE SVARA ER ALLA UTAN SKICKAR EN HÄLSNING TILL ER HÄR PÅ BLOGGEN. ÄR JÄTTEGLAD ATT NI ÄR SÅ MÅNGA SOM TÄNKT PÅ MIG IDAG!


Är nöjd med min dag även om den inte blev riktigt som jag tänkt mig. Men som jag sagt innan ska vi försöka få till en jättebaluns hemma hos oss längre fram i höst. Tänker att vi kan flytta ut möblerna i salongen o matsalen o fylla m bord o stolar. Vi har ju så stort hus där vi får plats m många vänner o det vore roligt att ha det hos oss! Bara salongen är ju på dryga 50 kvm så det går in en hel del därinne. Får se om vi får till det men det vore fantastiskt roligt!


Kram på er o tack än en gång!


Min födelsedag i bilder!

Vi satt på en uteservering vid vattnet o åt god mat i det fina vädret...
Var nere en sväng vid slussarna o gick o tittade lite...

Kärringen som fyller 30 idag!Fick med oss varsin latmask hem o satte oss i fåtöljerna inne hos Sander o hade mysigt tillsammans med honom. Värme på boobsen då jag försökte komma undan m pumpning var fjärde timma inatt men fick ny stockning...


Sander- och pappamys!

Suger på liten napp!

Har fått blommor m bud från Pappa Maria o Martin, Lisbeth o Lars-Göran, o Daniel o barnen. Fantastiska buketter. TACK!!!

Han gillar att han händerna uppe vid ansiktet när han sover:-)

Så liten han är på pappas mage!

Bekymmersrynkor i pannan o öppen mun som har en viss förmåga att ge tvärdrag när han ligger i cpapen hahaha! Tejpen på näsan är till för att cpapen ska sitta lite bättre, o för att skydda lilla nosen.


Nu ska jag åka iväg m Annika o Micke o äta middag!

Tack!

Vill börja med att säga stort tack för alla grattishälsningar jag fått på mailen o sms idag! Ni är så gulliga allihop! Är ledsen att jag inte kunde vakna upp i min säng hemma o fira min 30-årsdag med min familj men det känns ganska ok ändå måste jag säga. Jag hade ändå inte orkat m ngn uppståndelse idag utan vi tar igen det när vi är hemma igen! Daniel o barnen ringde o sjöng för mig så fint imorse. Härligt!


När Timmie vaknade hade han tappat sin framtand. Han hade inte märkt det utan hittade den i sängen. Tänk att han är så stor så han redan tappar tänder...


Var m på ronden o det var väl inte så mkt nytt. Vi ska prova att ta ur honom ur cpapen 30-60 min om dagen men vara lyhörda för vad han orkar o inte. Det är inte meningen att det ska bli jobbigt för honom, då är det bättre att vänta lite. Dr är inte lika positiv som han var då vi hade läkarsamtalet o sa att vi får räkna med att han kommer ha ett längre behov av cpap än "vanliga" premisar eftersom han är lungsjuk. O att han kan behöva ha den läääänge till. Så vi lär bli kvar här ett tag framöver. Kanske längre än vi trott innan men det är inget att göra åt det!


Kanske lite mer än ni vill veta men fatta att jag inte längre behöver ha binda. Har haft det heeeeela graviditeten bortsett från några v runt 14-17 el ngt då jag inte hade blödning men sedan fick jag ny blödning o e det gick vattnet. O då räckte det inte m vanliga bindor utan sjukhusets gigantiska blöjor hahaha! Som de dessutom vägde i början på sjukhuset. Mycket ska man vara med om alltså;-)


Sanders mat verkar funka bra men vi väntar några dagar till m att öka på mängden o minska på tiden. Är väl inte så långt borta att han ska kunna äta på en halvtimma nu iaf eftersom det går på en timma i dagsläget. O då får vi mata m spruta o kan vara med lite mer. Han får drygt 300 ml/dygn o jag pumpar mellan 1,5-2 liter. O vi har fortfarande kvar mat i frysen från Göteborg som han får (trots att en hel del tinade på vägen o fick slängas) så allt det jag pumpat sedan vi kom hit har de frusit in för donation. Klart vi får ta av det om vi skulle behöva men eftersom jag har så mkt mjölk tror jag inte det. Skulle vara om jag blir sjuk el av ngn anledning inte längre kan pumpa/amma isf o det är ju bra att veta att det finns där!


Man får en liten peng för att man donerar. Är ju inte därför jag gör det men självklart är pengarna välkomna ändå. 150 kr/l blir det så ni kan tro att jag tjänat in en liten slant som lämnar 1,5-2l/dygn. Dessutom har de lagt in önskemål om att höja t 250 o det hoppas vi de får igenom innan det ska betalas ut t mig hahaha. Pengarna ska sparas till en framtida resa är min tanke:-) Mjölken är mest näringsrik i början så när Sander är tre månader får jag inte längre donera. O jag har inte tänkt lägga så mkt energi på det när vi kommer hem. Nu ska jag ändå pumpa o det kommer så mkt det kommer men hemma vet jag inte om jag känner mig motiverad att amma först o pumpa sedan. Iaf inte varje mål o framförallt tror jag det blir svårt att få tiden att räcka till;-) Men det är fantastiskt att det finns dom som gör det! Det behövs verkligen!


Nu kommer snart min fina Daniel o han ska få sitta o mysa m Sander en stund. Jag ska sminka mig o försöka få lite ordning på den här gamla kärringen. 30 år! Inte klokt ju! Jag som hade ångest för att fylla 18;-)

måndag 9 maj 2011

1875 gram!

Sander hade ökat jättebra tills idag också o väger nu 1875 g. Herregud! Inte så långt kvar till 2 kg ju o då är de ju ganska stora:-)


Igår när vi la honom på vågen på sidan så vände han sig t mage. Starka små barn vi har. Linn vände sig från mage t rygg fyra ggr på bb när bm hade henne på skötbordet o vi fick stränga order att aldrig lämna flickebarnet ensam på skötbordet. Hon gjorde det flera ggr hemma också o när hon var två mån vände hon från rygg t mage första gången. Redan som bebis hade hon temperament som hänger i än idag. Hon vet vad hon vill o har skinn på näsan den madamen men tur är väl det m tanke på att hon har tre bröder;-)


Gick fint när Sander var ur cpapen ikväll också o nu inatt har vi superduperbra personal så nu kan vi känna oss trygga o sova gott! O det tänker jag försöka med redan nu. Kl är 22:30 o jag ska upp igen 01:30 o pumpa så jag får ta tillvara på de få timmar sammanhängande sömn som bjuds!


När jag kom in t sander ikväll för att pumpa stod ssk o bsk o gapskrattade vid hans säng. Han hade gjort en rejäl urladdning o det var tur att jag inte kom tidigare utan slapp den blöjan hahaha. Nu kanske han kan sova gott inatt han också! Så han orkar fira sin kära mor imorgon;-)

Kolla vilken skillnad!



Som jag skrivit tidigare blir jag så illa till mods när jag ser bilderna från Göteborg då han var så sjuk. Svårt att förmedla via bilder till er som inte sett honom i verkligheten men skillnaden är verkligen enorm! Se så svullen han var de första dagarna i jämförelse med hur han ser ut nu. Tänk så mycket han har gått igenom vår lille bebis...



Har varit ute o gått en sväng men ska ta en tur till m Annika nu. O kanske köpa en glass o sitta ute o äta. Ska in t Sander igen kl 19 typ så vi har drygt en timma över!

Det gick väl sådär utan cpap en timma...

Inte riktigt så bra som jag hoppats men klart godkänt ändå! De första 45 min gick jättebra, han låg tom lite för högt i syresättning men sedan började han tjosta lite när han andades o man såg tydligt på honom att han var ansträngd. La tillbaka honom i sängen o då blev det bättre. Sedan hade de ngn visning hur man sätter på cpap för några andra sköterskor o det tog sin lilla tid o då syresatte han sig bra o var inte lika ansträngd längre. Så eg blev det nog en timma utan ändå. Ssk har inte hunnit prata m dr än så jag vet inte om vi ska låta honom ligga i cpap resten av dagen el om han ska ur en stund till lite senare. Hursomhelst får han komma ut t mig ändå. M el utan cpap. Han tog bröstet m en gång förut när jag la honom där o sög lite men släppte när mjölken rann till o han inte hann med. Hahahaha! Sedan hade han svårt att få bra tag för att han gapade för lite o så tröttnade han o somnade. Ska inte så mkt till för att han ska bli trött o somna ifrån allting. Har "spottat"/kräkts lite idag men det verkar som att maten funkar bra trots ändring av tid o mängd. Imorgon är han 34 fulla veckor!

Ronden!

Blev inte så jättemycket klokare på att vara med på den idag men fick svar på några frågor åtminstone. Är så mkt som läkarna inte kan svara på idag utan man får helt enkelt vänta o se hur det utvecklar sig. Ang det ökade syrgasbehovet kunde han inte riktigt svara på varför det är så men att Sander kanske har ett större behov av cpapen än de först trott. O vi kommer få räkna med att det är såhär. Lite upp o lite ner. En lång tid framöver. M tanke på hans lungbild är det inte konstigt alls. O säkert blir vi kvar här längre än de först trodde också. Som dr sa gick allt så otroligt bra i början o man kan inte räkna med att det fortsätter så hela vägen utan att det måste få ta sin tid. Maten ska de öka på så nu får han mat en timma, o har paus två. Spännande att se hur det ska gå eftersom hans mage är lite känslig. Han har ökat bra i vikt nu iaf. Eftersom han varit så sjuk har de ju varit försiktiga m maten o i början fick han knappt ngt alls. Är väl därför han inte ökat mer än han gjort på de här tre veckorna. Men det ser bra ut nu iaf o det är huvudsaken. Hans kurva är perfekt!


Glömde fråga dr om blodvärdet men hans hb har varit ngt lite lägre de senaste dagarna o det kan också vara en möjlig orsak till det ökade syrgasbehovet. Är ngt m plättarna el så som gör att de får svårare att transportera syret ut i blodet el nåt. Jag kan inte det där. Han blev ordinerad blod redan i gbg men sedan drog de tillbaka det av ngn anledning. De flesta prematura bebisar behöver det, o på Sander har de tagit så himla mkt prover så det har snarare varit konstigt att han klarat sig utan än tvärtom. Så kanske får han lite blod framöver men det ges via pvk under fyra timmar o är inget konstigt.


Ang att han klarade sig bättre ur cpapen än med igår finns heller inget svar. Det går inte att mäta hur mkt syrgas de får i sig via masken på 1/2 liter tydligen. Dr har odrinerat en timma ur cpap idag iaf för att se hur det går o då måste ni hålla tummarna för att han klarar det bra! Skulle kännas lättare i mitt hjärta om jag visste att det går såpass lång stund eftersom den nya skräcken är att han ska bli fast i cpapen en väldigt lång tid... Å andra sidan klarar han sig en halvtimma utan lätt o det borde han inte kunnat om han var så himla beroende av den. Men vad vet jag! Dr lovade försöka få till ett läkarsamtal igen i slutet på veckan så vi kan få ytterligare info om vad som händer o vad vi kan vänta oss. Blir säkert ingen hemgång före bf iaf, om ens det. Sist sa han ju fyra v o det skulle typ vara tre v kvar snart men som det ser ut nu verkar det inte särskilt troligt. Aja. Huvudsaken är att Sander blir så frisk som bara är möjligt!


Caspian är fortf sjuk o Linns näsa har runnit lite o imorse tyckte D att Timmie också var lite tät så det blir ingen frukost på sängen för mig imorgon på min födelsedag. Tänk att jag fyller 30 men får vakna upp ensam här på sjukhuset o inte får träffa mina barn på hela dagen. Å andra sidan så är det ju för en god sak. Vore katastrof om jag blir sjuk o jag ska ändå fira längre fram så det kvittar. Känner ändå inte att jag orkar med det i ärlighetens namn. Jag o D får väl åka ut o äta ngt gott o så ska jag ut m A o M på kvällen så det blir nog lite lagom. Vill inte ha nån uppståndelse.


A har framfört sitt missnöje på en i personalen o då stöttar jag såklart henne i det o berättar mina erfarenheter. Jag försökte dock få dom att gå bakvägen lite så inte ssk får veta. För de kunde inte garantera att hon inte kommer jobba inne m våra barn o det förstår vi ju alla att det inte blir ngt vidare bra om hon hört att vi inte är nöjda. Klart hon ska vara professionell o kunna ta det men jag vet få personer som klarar det. O det är väl våra barn som blir lidande så det är bättre att de försöker göra en liten omplacering utan hennes vetskap. Får se hur det blir m den saken. Skönt att få sagt det iaf för vi ska inte behöva känna oss ledsna o oroliga när vi lämnar barnen med personalen!


Pumpdags! Sedan ska sander ur cpap en timma. Så nu MÅSTE ni hålla tummarna!

En ganska lugn natt!

Sander har inte behövt så mkt syrgas inatt o nu låg han på 21 % när jag var inne! Ska skynda mig att hoppa in i duschen o äta frukost så jag kan vara med när de rondar sedan. Har en del frågor jag vill få svar på:-)

söndag 8 maj 2011

Jag blir inte klok på detta!

När Sander låg hos mig med cpap krävde han hela tiden 30 % syrgas vilket är väldigt mkt. Särskilt när han är hos mig. Då brukar han inte behöva så mkt. E en stund såg jag att det var hål i "ljud-dämpar-slangen" o ifrågasatte det men det skulle tydligen vara så. Skit. Jag som tänkte att det var en möjlig orsak t allt krångel som varit inatt o idag. Tog av honom cpapen efter en timma o vägde honom, 1845 g idag o sedan låg han hos mig utan cpap m bara syrgas o syresatte sig jättebra hela tiden! Syrgasen stod på 1/2 liter vilket är det minsta o han klarade sig på bara det mestadels av tiden. Visst är det konstigt?!? Att han kräver mer i cpapen där han ska få den bästa hjälpen än när han är utan?!!! De brukar säga att det är för att han ligger hos mamma han syresätter sig bra men nu testade vi ju både m o utan cpap o det gick bättre utan så att det skulle vara därför han kräver mindre syrgas är ju inte sant. Ska definitvit vara med när de rondar imorgon o försöka få svar på alla dessa frågor. Känns som att ngt är galet! Infektionsproverna var bra så det behöver vi inte oroa oss för tack o lov!!!


Förut när han låg hos mig började det larma. Det gör det titt som tätt fortfarande, allra helst inatt o idag när han varit så svajig, o det finns en nedre larmgräns som de har ställt in utifrån Sanders förutsättningar. Den är på typ 82 el ngt. Men så ikväll när han låg hos mig o syresatte sig 100 larmade det också! Sköterskan som jobbar sa att man kan ha en övre gräns också men det har vi aldrig haft. Den var inställd på 98. Då trillade poletten ner. Vi skojade om det förut jag o M o A att sköterskorna nog suttit o sovit inne hos barnen inatt eftersom de var så måna om att höra vilka tider vi skulle komma (ville helst inte att vi skulle komma alls ju) o pumpa o både min o deras fåtölj var nedfälld o fotpallen framställd. Klart de kan sitta o vila men det känns kanske inte helt ok ändå när de passar sjuka små bebisar. Eller? O att de dessutom ändrat larmgränsen för att de skulle kunna slappna av o slippa titta till barnen är definitivt inte ok. Har inga som helst belägg för detta mer än det jag skriver o känner inte att jag kan anklaga dom för ngt som jag inte sett m egna ögon men det känns inte riktigt bra ska jag vara ärlig att säga. Är samma ssk inatt men inte bsk så vi hoppas det blir bättre ordning på torpet inatt. Om inte tänker vi genomföra en kupp o gå in helt andra tider än vi sagt hahahaha! Dessutom satt bsk o åt därinne flera ggr inatt o det har vi aldrig sett ngn göra förut. Aja. De sköter nog sitt jobb så gott de kan. Inte riktigt rättvist att hänga ut dom såhär utan bevis men jag kan inte låta bli att känna mig misstänksam!


Sov gott!

Första besöket av mormor o Tomas!

Mamma har varit lite förkyld o har inte vågat komma hit tidigare men idag fick vi äntligen till det! De hade m sig en fin liten body t S o så fick jag en jättefin glasburk m doftljus, nagellack o smått o gott av Robin o Madde m fam. Tusen tack för det!


Först var vi o åt mat o handlade o sedan fick de se hur det ser ut på avdelningen o så gick vi in till Sander. O mamma tyckte att han var så himla liten! Mycket mindre än hon kunnat föreställa sig. Var på sätt o vis skönt att höra att hon tycker det. För han är ju väldigt liten men som jag skrev innan har vi liksom vant oss. De fick se när jag bytte blöja o när han kom ur cpap o fick ligga hos mig vid bröstet. Mysigt att de fick stanna en liten stund o se honom lite mer. Han var tom vaken o sökte m blicken när han hörde mormor prata. Fantastiskt att de kan det redan när de är så små!


Har en liten klump m oro i magen nu igen. Han kräver lite mer syrgas idag också o ligger runt 26-28 som mest. När vi precis hade kommit hit gick flera dagar utan ngn syrgas alls så man undrar ju varför det har kommit tillbaka. O varför det ökat igår o idag. Har försökt fråga varför men får inget bra svar för ingen verkar veta. Nya infektionsprover ska tas ikväll men eftersom det var 0,1 imorse o det ska vara under 5 el hur det nu är känns det som att det inte borde vara infektion. Då borde det varit lite högre än så kan man tycka men vad vet jag. Hoppas att det inte är ngt på provet ikväll heller o att det kanske beror på att magen är lite orolig el så. Jobbigt att oroa sig hur som helst. Det har vi gjort så det räcker o blir över!


Ska ta upp Sander kl 19 o ha honom hos mig i cpap först en timma. Sedan är det vägning kl 20 (idag är det samma som innan - att han ska vägas i slutet på matpaus men det höll ju inte nattpersonalen med om.) o så ska han ur cpapen o ligga hos mig en stund till. Han ska komma ut t oss lite oftare nu är det sagt, även m cpap o jag tycker det är så krångligt men ska be dom om hjälp att flytta honom o slangarna. Är mest rädd för att sonden ska åka ur eftersom det kan få så allvarliga konsekvenser. Cpapen är lätt att sätta dit igen om den skulle lossna men bröstmjölk ner i lungorna vill vi inte ha. Han har ju matdropp o maten går in hela tiden o då är risken ngt större att det blir fel. En av twinsen på rummet har själv dragit ur sin sond idag o fick sätta ny hahaha. Busiga små pojkar det där!


Vet ni vad mer som hänt idag? Jag fick ett mail. Från min fina vän Cecilia. Där hon skrivit om en låt-text till oss. På eget initativ, utan att jag bett om det men precis vad jag önskat mig länge. En text som passar in på Sander till låten "Visst finns mirakel". Helt underbart fin o den ska definitivt vara med på dopet längre fram. Jag blev så glad! O så fulgrät jag lite till. Men av glädje den här gången. Hahahaha!

Säger inte att jag hade rätt..

Det kan ha varit en tillfällighet men när cpapen sattes på igen imorse efter div justeringar behövde Sander bara 26 % syrgas o har sedan varit nere på 24. Inga 35 som krävdes nu tack o lov! A som vi delar rum med hade också ett o annat o säga om nattpersonalen o det var skönt att få ett kvitto på att det inte är jag som överreagerar utan att det fanns en anledning.


Idag har han på sig sparkdräkten vi köpte innan han var född. Ska se om jag kan få en bra bild på honom i den sen. I prematur storlek som är lite mindre än "vanlig" 40 o den är alldeles lagom:-) Fatta så liten han är! Vet att vi tittade på den där innan o tyckte den var yttepytteliten o det är precis så liten han är nu men vi har på ngt vis vant oss o tycker inte det längre. Dessutom var vi förberedda på att få en 600 g bebis o därför har vi väl aldrig tyckt att han varit särskilt mini.


Tyvärr blir det ingen middag idag. C har feber. Men mamma o Tomas kommer iaf o hälsar på mig o Sander o så ska vi gå ut o äta lunch. Ska bli mysigt även om jag är ledsen för att jag inte får träffa min familj idag heller... Ska hoppa in i duschen o rycka upp mig nu. Går fortfarande i mysbyxor o det är ingen ordning med nånting. Skärpning fröken Kjellberg!!!

På bättre humör!

...o nu får jag nästan skämmas för inlägget jag skrev igår kväll eftersom jag var så jävla negativ...


Proverna var bra o de väckte mig kl 7:30 då Sander var vaken o det var lika bra att ta ur honom ur cpapen. Han låg utan i dryga 45 min utan problem o när de satte tillbaka den fortsatte han syresätta sig bra. På 26 % syrgas iofs men inga 35 som det var igår kväll o kanske kan de sänka den snart igen. Återstår att se om han fortsätter som inatt eller om det helt enkelt var ngt m cpapen som krånglade. Hoppas det!


Ska äta frukost nu o sedan hoppas jag på att kunna vila lite till. Har inte blivit mkt sömn inatt. Blir så ledsen när jag är trött vilket jag är idag (också) o vi ska ju ut o äta middag hela familjen i em o då vill jag vara så glad o pigg som möjligt!

Klockan är nästan 6...

Det har strulat lite m syresättningen under natten. De ggr de vänt honom har han sjunkit o det har tagit en stund innan han hämtat upp sig så de har bestämt att de ska ta infektionsprover för att förhoppningsvis kunna utesluta infektion. Jag tycker det känns som att det är cpapen som strular men de verkar inte vara inne på samma som mig o det är ju dom som kan det här. Hoppas verkligen inte det är ngn infektion. Det är jag livrädd för!!!