lördag 2 april 2011

Jag längtar hem...

...Till min familj!

Daniel o barnen har varit o överraskat farmor som fyller år idag. O ikväll har de varit hos några kompisar i u-hamn. Barnen hade haft såååå roligt o varit ute o lekt hela kvällen. Daniel o jag har pratat om att han ska åka hit ensam o sova här en natt men det har inte blivit så ännu. Caspian är lite pappig o inte så lätt att lämna bort o för mig är det viktigast att de får ha sina rutiner hemma o att allt är så mkt "som vanligt" som det bara går. Naturligtvis vill jag att d ska komma hit men man får inte vara egoist i såna här lägen utan hela tiden se till barnens bästa. Hoppas att daniel kan byta en dag i veckan o vara ledig mån el tis el nåt så de kan komma hit allihop o gå t lekterapin tillsammans m mig o leka. O att daniel kan komma en annan dag o sova här m mig. Inte helt lätt att få till det alla ggr o c har ju varit sjuk i veckan o nu är jag det. Dessutom är jag rädd att slita ut alla barnvakter redan nu. Vi lär behöva dom sedan;-)

37,6 i temp precis när jag börjat känna mig sjuk o febrig men tog alvedon o nu mår jag bättre. Måste hålla tummarna för att jag inte får feber för då blir det lite klurigt att veta vad den kommer ifrån. Om det är för förkylning (vilket man ju sällan får feber av iofs) eller om det är infektion som kan beröra bebis... Får tro att det fortsätter lika bra som det gjort hittills några veckor till!

Nyblekt!

Snygga nattsärken fick återigen ställa upp för lite kladd! Fin bild va?!? Man är inte snyggare än man gör sig hahahaha.... Ellen lika vacker som vanligt!


Robin o Ellen har varit här hos mig o vi var nere i cafeterian o fikade lite. Jag skulle vara lite snäll o bjuda men tji fick jag då det inte fanns täckning på kortet... Inte alls pinsamt;-) Tur att jag har telefonbanken o snabbt kunde föra över! Är alltid så. Pengarna går in på ett konto o sedan måste vi föra över t kortet o det glöms bort ibland o så står man där o får skämmas. Aja. Ingen skada skedd. Det löste sig snabbt o lätt ändå!

Ellen var så snäll o hjälpte mig att bleka håret o först såg det väldigt gult ut men när det torkat blev det lite bättre o lite silverschampo gör nog susen. Var så mysigt att ha dom här. Fria besök på förlossningen o det är så skönt att slippa ta sig ut t ngt besöksrum. På onsdag blir det flytt t nya avdelningen o då kommer ante vara i ena änden lite mer avskilt från förlossningen enl vad de sagt till mig. Ska bli kul m alldeles nytt fint rum! Var ingen vidare mat här ikväll så jag fick vara med på personalens beställning o fick nyss in en pizza jag ätit. Bättre än äggakaka med lingonsylt o råkost;-) VEM tycker det är lämplig mat att servera en lördag??? Igår var det Janssons frestelse. Och ett kokt kallt ägg. That´s it... Godare mat har jag ätit kan jag säga!

Blödningen har inte slutat än men heller inte blivit värre. Ska ligga i sängen resten av kvällen o vila för jag känner mig allt annat än pigg. Hoppas det är ngt att se på tv:n. Imorgon tar vi nya tag!

Ny "blödning" o jag är sjuk...

Börjar m den sk blödningen. Var uppe på toaletten inatt o det kom återigen blod... Är liksom inte som en färsk blödning riktigt men mörkare än det varit tidigare gånger. Ctg kördes o bebis verkar må prima. Har sedan fortsatt blöda men ngt mindre än inatt kanske. Upplevs ju som desto mer då det blandar sig m fostervatten. Körde en till ctg då jag vaknade o även den såg fin ut. Har slutat hetsa upp mig över detta nu. Är väl fjärde-femte ggn det kommer o inget mer har hänt. Är inte moderkakan iaf utan förmodligen sköra slemhinnor o det är ju inget farligt. De rondar nu o vi får se vad dr säger om saken. Får inte vara uppe o springa så mkt idag utan får ta det lite lugnt. Skönt för mitt samvete att jag tog det väldigt lugnt igår iaf. Då kan jag vara säker på att det inte kommit för att jag varit ute o förlustat mig:-) Har fått näsdroppar av snälla bm för jag är snorig o Alvedon för jag har så sjukt ont i halsen! Typiskt att jag skulle bli sjuk nu. Är väl för att jag varit så isolerad en långt tid o när jag nu fått komma ut lite mer fastnar minsta lilla bacillusk. Nu får bebis absolut inte komma. Han får vänta tills jag är frisk - o framförallt tills vi passerat 30 fulla veckor. V 28+4 idag. Temp 37,2. Inget som talar för infektion o alla provsvar var bra!!!

fredag 1 april 2011

På begäran!

Jag får så mkt mail från er läsare o det gör mig sådär barnsligt stolt:-) Har fått förfrågan om fler magbilder så här kommer det. Skulle måla lite kul på magen men hade ingen penna som funkade. Får bli en annan gång! Kvällen till ära har jag på mig snygga nattsärken sjukhuset har att erbjuda. Smorde in mig m brun-utan-sol o då var den ett lämpligt offer att kladda ner;-)

Lilla kulan hela 28 v o 3 dagar!


Natti Natti!

Jag är förföljd!

Haha! Så roligt! Tittade precis ut gm min dörr då det kom en ambulanstransport o det var ett par som låg inne samtidigt som mig i göteborg! De väntar tvillingar o hon hade öppnat sig lite redan v 24 men nu närmar de sig 28 fulla v o bebisar är kvar i magen! De bor i strömstad o hamnar tydligen här också. När vi skildes åt i göteborg sa vi att vi ses nästa v o tänk att det gjorde vi!!! Mamman i fråga har inte fått lämna sängen så det är bara pappan jag pratat med men kanske jag kan få träffa mamman lite också snart:-) Kul m ett ansikte man känner igen:-)

Usch. Håller på att bli förkyld. Nyser o fräser o har rejält skav i halsen. Hoppas det inte blir så farligt!


Trevlig kväll!

Halvtid???

Jag har idag legat på sjukhus i 38 dagar. Och det är 38 dagar kvar till 34+0. Lyckas jag gå så länge har jag alltså gjort hälften nu.....

Nostalgi!!!

Dålig skärpa o den hamnade på fel håll men det bjuder jag på. SHIT så gott det var!!! Inte igår jag tuggade jenka kan jag säga!

God morgon, god morgon, Hör fåglar sjunga glatt...

Den lilla trudelutten sjunger jag alltid för barnen då de ska väckas på morgonen. Kanske är det mer vanligt att Linn sjunger den för mig än tvärtom;-)


Har sovit ok inatt också. Daniel o barnen ringde 8:45 o då var de nyvakna så de hade sovit länge. Skönt! Har inte fått svar på cervixodlingen men de tror inte det är ngt eftersom de inget hört. Urin-odlingen var bra. Temp som vanligt o ctg-kurvan vi körde idag såg jättefin ut:-)


Dr kikade in en sväng trots att hon inte hade ngt nytt att berätta o även hon sa att barnläkarna var väldigt positiva i vårt fall. Att inget tyder på infektion o att vi nu gått såhär länge. Går vattnet e v 20 brukar det vara ganska god prognos trots allt! O som fina bm sa idag - Kommer du upp i tid o får med dig en trea, då är det riktigt julafton!!! O vi närmar oss. 1,5 v kvar t v 30+0. Inte illa eller vad säger ni??? 28+3 idag:-) Dr sa också att hon tycker det är så roligt att se att jag är vid så gott mod och kämpar på så bra.


Händer inte mkt idag o det känns genast väldigt långtråkigt när jag haft att göra några dagar. Projekt för dagen får bli ett besök till biblioteket och apoteket. O så ska jag köpa en glass o sitta i cafeterian lite. Har duschat o påbörjat smink men kom inte så långt då dr kom in. Ska måla naglarna också idag är tanken. Kanske får jag tiden att gå en dag till...!


Imorgon kommer robin o ellen. Ska bli roligt. O på söndag ska jag o Marie-Louise åka o äta på restaurang. O nästa v är det fika m prematurföreningen, tillväxtultra, äta middag m hanna o hennes mamma, jennie o Malin kommer på ons, Tanya o andra Jennietors. O så ska jag klämma in besök från mina fina barn o daniel o kanske mamma o syster yster. Härligt att ha lite att se fram emot!


Nu ska jag fixa till mig lite så jag inte skrämmer bort folk jag möter på vägen ner;-)

torsdag 31 mars 2011

Underbart m positiva barnmorskor!

En av barnmorskorna som jobbar här (har inte lärt mig namnen än... *skäms*) kikade precis in t mig för att prata lite. Jag tog upp ctg-kurvan från fm o då sa hon att om vi skulle hämta upp 10 gravida "friska" kvinnor skulle många av dom få precis samma. Kurvan var inte dålig. Bara en liten nedgång. O så pratade vi om lungorna o då sa hon att vi ju har jättemkt på +-kontot!!!


- 28+2 veckor. Inte illa att vi kommit så långt!

- Cortisonsprutorna jag fått.

- Långvarig vattenavgång som i sig gör att lungorna mognar fortare!


- Inget som talar för en infektion o bebis verkar må prima.


Härligt när ngn lägger fram det på det viset. Nu kommer jag sova bättre inatt!

Bara för att få det på pränt...

...så ska jag lite snabbt skriva att jag direkt sa t sandra att hon inte skulle skratta åt mig när hon gick ur bilen. Först sa hon lite frågande... "Vaddå?" Men började sedan skratta o peka på min underläpp... Över en natt har den så att säga fyllts på en hel del... Har varit så mina tidigare grav också. Till och med mamma har frågat om jag varit o sprutat i ngt... Hahahaha. Den passar fint ihop m dubbelhakan som numera är i min ägo;-) I övrigt märker jag inte av att jag samlat på mig vätska. Men det kommer nog snart. Fingrar som prinskorvar o vader som skulle kunna tillhört gamla mormor Alice;-)



Bebis huvud ligger lååååååångt ner o bm hade lite problem att hitta hjärtljud när de skulle köra en snabb ctg jag bett om ikväll. Hon tyckte hon "letade" långt ner men huvudet var längre ner än så o hon vart förvånad. Hoppas inte det betyder att han tänkt komma ut snart! Ctg var bra iaf. Bra variabler som är ett gott frishetstecken säger dom!

Jag har fått en liten del av mitt liv tillbaka!

Kan ni tänka er! Idag har jag varit out in the civilization!!! Jag slog på stort och begav mig till McDonalds av alla ställen med min allra bästaste Sandra. Hur mysigt som helst!!! Käkade mjukglass som jag längtat efter läääänge och avslutade sedan m mat. Vi tog det liksom lite i bakvänd ordning kan man säga. Men det funkar det med. Dessutom slapp jag spenatsoppan som serverades t middag här idag:-)




Sandra är en barndomsvän till mig o tillhör de allra bästaste av vänner. Jag vet ingen annan vän som förstår mig så bra som hon och när jag börjar en mening kan hon avsluta. Och hon förstår precis vad jag menar när jag försöker beskriva en känsla. För i mångt o mycket har hon nån gång känt likadant. Vi pratar om allt mellan himmel o jord o det finns inget som är pinsamt. Tex delade hon med sig av ett tips hon fått då hon lyssnat på radion idag hur man ska gå till väga om man behöver fisa men inte vill att det ska låta;-) Hon har funnits vid min sida mer eller mindre ända sedan vi var 6 år och vi kan därför varandras historia utan och innan. Var tillsammans med henne jag åkte till Gran Canaria och arbetade efter studenten. Hon blev dock kvar lite längre än mig o sedan åkte hon vidare på andra äventyr. Hon är en vän som inte går av för hackor o jag älskar henne! Så glad att hon är min vän:-)

En liten dipp på ctg:n idag...

Blev så uppskrämd sist det hände i göteborg o det hänger liksom kvar. Idag var det en liten dipp på knappt en minut där hjärtslagen gick ner men både bm o dr är helt lugna o säger att det är fullt normal o inget att oroa sig för. Lättare sagt än gjort iofs men jag har bett att få köra en till ikväll som förhoppningsvis kan lugna mig. Som de säger förekommer det här hela tiden. O skulle man kolla alla gravida dagligen skulle man upptäcka en hel del! Fortsatte köra kurvan 20 min e dippen o då vart den perfekt igen:-)

Same, Same!

Skulle väl kunna säga att allt är "som vanligt" o bebis är kvar i magen än tack o lov!!! Har sovit ok men blev väckt av bm 7:30. Är väl kanske dags att gå upp då men jag har liksom inte bråttom t ngt o kan tycka det är skönt att sova bort lite tid ibland. Har två dörrar in t mig o vi har gjort en deal att om den innersta är stängd sover jag men det verkar svårt för vissa att förstå;) Aja. Ingen skada skedd. Kan ta en tupplur senare idag!//




Har inte känt några sdr trots att jag var uppe mer igår. Skönt! Pratade m en bm om det o hon sa att det är ganska nytt att man låter vattenavgångar vara uppe o röra sig då man inte har kunnat bevisa att det hjälper m sängläge. Är ju hormoner som sätter igång en förlossning o det borde inte kunna påvekas av om man är uppe eller ligger. Naturligtvis ska man kanske inte vara uppe för mkt, huvudet ligger långt ner o trycker o bara det kan väl trigga lite men jag är nöjd m att få gå små korta sträckor iaf. Kroppen mår inte bra av att ligga så länge som jag gjort! Är 11 v sedan jag blev sjukskriven ord sängläge o däremellan fick jag vara uppe i två v så det börjar bli ett tag... Ska fika m sandra idag o så ska jag ta en tur ner t apoteket har jag tänkt.

onsdag 30 mars 2011

Fick mig precis ett gott skratt!

Läste ett mail m lite uppdatering från förskolan barnen går på o skrattade gott åt kusinerna bus! Caspian o Sindre var det som hållit låda idag:) Projekt plantering av små frön gick väl kanske lite sådär... Väldigt skeptisk liten C till en början som inte ville göra ngt men när han kommit över gränsen var det fröken som till slut fick sätta stopp då kusinerna öste jord, kastade i frö, o vattnade lite hursomhelst o hade jättekul. Tack fina A för uppdateringen! En fantastisk förskola vi har o vi är glada att vi fick en plats åt Caspian nu när det blev såhär!// Nu väntar sängen. Imorgon kommer Sandra. Nästa v är helt plötsligt nästan fullbokad bortsett från helgen. Känns skönt att ha ngt att se fram emot! Bl a fika m prematurföreningen väst el ngt sånt här på NÄL. Så snällt av dom att bjuda in mig! Natti!

Idag:

- Är det 5 v sedan jag blev remitterad från Skövde till Göteborg och blev inlagd... // - ÄR DET 7 VECKOR SEDAN VATTNET GICK!!!!! Tror snart jag platsar i rekordboken m sveriges mest långvariga vattenavgång... Helt otroligt att det gått så lång tid!!!// Varför blir det inte radbrytning?!? Blir tokig!!! Antingen flera km mellan styckena eller så blir allt på samma ställe... Hoppas ni har överseende!

Jag är glad!

Liten mamma vilar sina ben... Lilla Linn, eller "Limpan" som vi kallar henne ska bjuda mig o lilla gumman på fika! Lite frukt o grönt är också bra att äta!
Timmie körde med mormor o spelade innebandy och airhockey!
Linn får ta en provtur i vrål-åket!







Har haft en riktigt mysig dag tillsammans med två av mina tre goa barn o lilla mamsen. Har hunnit med en hel del. Fikade lite nere i cafeterian innan vi gick till lekterapin o där hann vi med lite av varje. Spelade spel o pusslade o röntgade nallar o spelade pingis o åkte på små bilar osv... Ett riktigt kul ställe för barnen. Fick även låna med oss lego och några puzzel upp på rummet så barnen hade ngt att greja med. Pedagoger som arbetar där o de hade så bra hand m barnen:) Tog ute-vägen så jag fick frisk luft o Linn satt i mitt knä i rullstolen o Timmie körde oss. Gick fint (bortsett från några små incidenter) men var ganska tungt för honom. Beställde upp pizza t sjukhuset som vi smaskade på i patient-köket o sedan avslutade vi med att äta lite choklad:)//





Bestämde att vi ska ses på fredag igen bara Caspian blir frisk o då var det så mkt lättare att skiljas åt när vi snart ses igen! Har ju mig själv att skylla lite vad gäller besökare då jag vänligt men bestämt meddelat att jag inte velat ta emot så många. Men nu när jag får lämna sjukhuset känns det så mkt lättare o jag hoppas ni vågar fråga igen om ni vill komma. Nu kan vi åka till "neutral" mark o jag slipper känna mig så sjuk o att allt fokus ska ligga på mig... Har dessvärre ingen permobil utan ni får hämta upp mig på hospitalet o packa in the wheelchair i bilen innan vi kan dra vidare;) Tror jag snart vågar mig på det då det inte är värre än att jag går ner till cafeterian här. Bara jag har rullstolen som jag kan sitta i så ska det nog gå. Får se hur natten blir efter att jag varit uppe mer idag o så ska jag kanske ta en tur t ngt fik m sandra imorgon. Får smygstarta lite så det inte blir för mkt på en gång! I helgen kommer lillebror Robin o Ellen. Ska bli mysigt!




Förståndiga Maria har lugnat mig gällande cortisonet. Man kan ju faktiskt ge det t bebis när han är född om det skulle behövas. Som hon sa är det många som inte hinner få cortisonet innan bebisarna föds o de får det alltid efter. Finns även ett ämne, surfaktant el nåt heter det, som de "sprutar" ner i lungorna om det är nödvändigt. Den behandlingen kan upprepas två ggr vill jag minnas o det kanske vi kan behöva om lungorna är lite sämre. Men vi hoppas på det bästa o kämpar på lite till!

Klockan är snart tio...

...o jag har inte kommit in i duschen än!!! Sitter i nattlinnet fortf:) Mitt eget faktiskt. Har vägrat sjukhusets nattsärk. Har mitt eget täcke o kuddar o känner mig som hemma. rummet jag har nu har egen dusch o toalett så jag sköter mig helt själv härinne.// Ctg toppen. Temp 37,1, alla prover bra. Idag tog de vanliga mvc-prover o det såg fint ut. Dr har också varit inne o pratat mer om ultra igår o han är fortsatt positiv. Allt såg även fint ut då de tog cervixprov o det finns inget som talar för att det skulle vara ngn infektion. Har lämnat urinprov för odling också för säkerhets skull. Frågade honom om mobilisering o han ändrade i pappren o skrev att jag nu får röra mig fritt!!!!! Jag får till o med åka t överby om jag vill!!! Det skulle jag nog inte våga. Inte den här veckan. Men nästa kanske jag kan ta en tur tillsammans m syster el ngn. Om vi tar m rullstolen så behöver jag ju knappt gå alls o då ska det vara lugnt. Även om jag känner mig säker på att det ska mer till än en promenad för att det här ska sätta igång vågar jag såklart inte chansa. // Igår pratade jag m dr om en ev framtida igångsättning o det brukar vara svårt när det är för tidigt. Fattas bara att jag legat såhär länge o tagit det lugnt av rädsla för att sätta igång o sedan när det väl är dags, v 34+0 så går det inte ändå! Hahahaha! Det måste det göra. För ngt snitt vill jag inte ha. Sägs ju vara värre värkar vid igångsättning också o mer utrdraget o det vill jag inte men hellre det än snitt! Finns några alternativ som tur är. De provar väl först m "ballong" o sedan vagitorier tror jag. Mina andra tre barn är ju födda v 37+0, +1, +2 så går jag t 34+0 blir det bara 3 v innan de är födda ju! O de mådde prima. Lite svårt att hålla temp bara men annars ok. Nu är det ju annorlunda pga lungorna den här gången men 34 v feels like heaven. MEN det är långt kvar t dess o jag vågar knappt hoppas på att det ska gå så länge till.// Ett nytt hjärnspöke har dykt upp o det är cortisonsprutan. Dr nämnde igår att de tagit upp m göteborg huruvida man ska ge mig en till dos cortison eller inte. Fick sprutorna redan v 23+1 o de tappar tydligen effekt efter ett tag. Ju längre man går desto mindre behov har man av dom o gbg tyckte inte man ska fylla på då det finns en ökad infektionsrisk isf. Förhoppningsvis har vi i dagsläget fortf glädje av sprutorna jag fick tidigt o går jag några v till ska de inte behövas. Fram t v 34+0 ger man det i vanliga fall. Önskar ändå att dr inte sagt ngt om det t mig. För nu grubblar jag över det o undrar om det är rätt beslut. Självklart litar jag på att de gör rätt men jag hade hellre levt kvar i tron att de gamla sprutorna ännu höll i!!!!// Oj så långt jag skrev. igen. Bara massa babbel om skit o ingenting som vanligt. Nu måste jag duscha. Ha en bra dag! Det ska jag ha tillsammans m mamma, Timmie och Linn!!! V 28+1 idag:)

tisdag 29 mars 2011

En sjuk tanke...

Det sägs ju att man kan räkna med att få åka hem med prematura bebisar nån gång omkring det datum de är beräknade. Om allt går väl med bebis kan vi alltså räkna med att åka hem runt den 20 juni. (då kanske vi ska ha tur m tanke på den tidiga och långvariga vattenavgången o ev komplikationer m lungor osv) Jag åkte till Göteborg och blev inlagd den 23 februari. Då var det lite snö kvar ute. Har jag tur får vi åka hem tillsammans den 20 juni. Då har det gått fyra månader. Och sommaren är här. Helt sjukt när jag tänker på det.....

När man läser den här bloggen...

...inser man att man inte ska klaga. Inget jag behöver läsa just nu, jag vet - men jag har följt henne så länge o tänker inte sluta med det nu. En mamma t tre egna barn födda 99, 08 och 09 + ett bonusbarn född -04 som fick cancer då hon väntade minstingen i familjen. Verkar inte vara så lång tid kvar för fina Linda nu o jag tänker på henne o hennes familj... www.lindaskriver.blogspot.com

En liten förklaring!

Ska bara skriva några rader o berätta varför jag inte skriver så mkt om barnen där hemma o om hur mkt jag saknar dom. Räcker att jag börjar den här meningen så stockar det sig i halsen. Det är på tok för smärtsamt o gör så vansinnigt ont att jag inte kan vara hemma med dom så jag klarar inte att skriva om det. Eller tänka på det överhuvudtaget. Tyvärr är det inte så lätt att bara tänka bort allt det där men jag gör mitt bästa för att ha lite distans till det. Annars skulle jag inte klara att hålla huvudet över ytan så länge till... Kanske gör jag inte det ändå. Kanske kraschar jag snart. Men jag ska göra mitt bästa för att kämpa lite, lite till.....

Ultra gick ok.

Dr var positiv idag. Två st läkare var dom. Varför vet jag inte men det känns inte som att de är helt säkra på hur de ska gå tillväga i mitt fall o tittar frågande på varandra innan de svarar på mina frågor... Tyckte att bebis rörde sig bra o man såg välfylld magsäck o lite vatten i urinblåsa som fylldes på under tiden vi gjorde ultra. Vattenmängden mättes t 25. Inte så mkt m andra ord men heller inte tomt o dr tyckte det var en ok mängd. Tidigare har man mätt 37, 18, 15, 35 o sist var det knappt mätbart tror jag men det beror mkt på vem som gör det har jag märkt. Då vi fick 15 o 18 letade dr inte precis e vatten utan nöjde sig m att ha sett en pöl. De andra har delat in livmodern i fyra delar o mätt varje fjärdedel o sedan lagt ihop alltsammans. Huvudet väldigt långt ner o dr kunde mkt väl förstå att jag kissar stup i kvarten då huvudet ligger o trycker mot blåsan;) //Gjorde även en cervix-odling för att kolla bakterier o GBS. Var ett tag sedan man kollade sist o det är en enkel undersökning som inte retar särskilt mkt. Tappen sluten o allt såg prima ut:) Mån el tis är det inbokat tillväxtultra igen. Hoppas bebis växer på som förväntat!!!

Läsvärt!

www.linaslivilimbo.bloggplatsen.se/2011/03/29/4971802-a-family-of-fore/

Är det inte fantastiskt?!?

Idag fick jag post!!! Från min gamla fröken jag hade på mellanstadiet. Hon har ett av de största hjärtan jag känner till. Hon är svårt sjuk o har varit i många år o hon finns ofta i mina tankar... Det livet hon lever idag önskar man ingen. O tänk att hon ändå har tid o ork att sända mig ett så fint kort! Tusen tack fina A-M. G som läser här får hälsa dig o framföra det jag skriver. Tänker på er! Stor kram Malin

TUR att jag fött tre barn redan...

Annars hade jag blivit rejält avskräckt av att vara här kan jag säga. Jag har tyckt att jag har vrålat då jag krystat (vilket gått fort m alla tre 7, 7, 8 min) men som de vrålar här var det inget i jämförelse. HERREGUD!!!!! Igår var första gången jag hörde så mkt så jag blev störd av det. Inte så farligt inne på mitt rum men går jag t dagrummet el i korridoren hörs det hur väl som helst! Flera som är ledsna o livrädda o bara skriker helt okontrollerat. Förstod att den ena tjejen skulle få eda o e en stund blev det knäpptyst. Effektiv bedövning kanske? Själv har jag aldrig testat o hoppas få slippa då jag är livrädd för spruta i ryggen... Blev väckt idag 7:45. Temp 37,2 o vi ska alldeles strax köra ctg. O så ska jag göra ultra. Så j***a typiskt att det runnit mkt vatten under natten. Finns väl inte en enda droppe kvar därinne nu när de ska mäta! Aja. Förändrar inget oavsett vattenmängd. Pratade m dr om det igår o för att de aktivt ska välja att bebis ska födas krävs att de vet att de har ngt att vinna på det - att bebis har det bättre utanför magen än inne o som det är nu är det bäst i lilla maggen:) Ända fram t v 34+0 om det fortsätter som det gjort hittills. Lungorna växer ju hela tiden o ökar sin volym o det har vi mkt igen på! Idag firar ví v 28+0!!!!! Inte klokt ju! Tror inte d o barnen kan komma idag heller då caspian haft feber o kanske fortf har. Inte pratat m dom än idag. Imorgon kommer mamma o på tors kommer Sandra. Sen är det helg igen! Konstigt nog går tiden ganska fort ändå! Eller... varje dag känns som en evighet men när jag ser tillbaka på att det är 5 v sedan jag blev inlagd imorgon känns det som mkt kortare tid jag tillbringat på sjukhus. Nu är jag hospitaliserad på riktigt ska ni veta;) Känner att jag blivit lite störd o har inte full koll på saker... Nu har jag åtminstone ngt att skylla på hahahha!

måndag 28 mars 2011

Jag blev så glad förut...

...när en av mina favorit-barnmorskor ringde från göteborg! Har sagt det förut o jag säger det igen: Är så himla glad över alla nya fina vänner jag fått under den här tiden! Känns underbart att göra ett sista inlägg m etikett v 27+. Imorgon är det v 28+0 o det ska jag fira med att ta med mig min rullstol ner (jag ska gå t hissen o ut har jag tänkt) o sätta mig i den en stund ute m en bok i friska luften. Jag hoppas på sol!!! Sov gott allihop!

Den här är till dig Maria!

En snygging att titta på o ngt att drömma om inatt;) Bilden hittade jag här: www.frinnaryd.com/2007%20Notiser/Tre%20minuter%20fr%20ett%20regimskifte.htm HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!

Ska vi ha lite roligt o köra vadslagning?!?

Är så många som inte lyckas kommentera men som istället mailar o det går lika bra det! Ska vi ta en liten tävling? Berätta: När tror du bebis kommer födas????? Har inga fina priser att erbjuda utan ni får nöja er m äran om ni gissar rätt:) Kom igen nu. Gör det för min skull så jag får lite kul att läsa! Mailadressen står här bredvid men är mollisen@gmail.com om ni inte lyckas kommentera här. (Förstår inte varför det inte funkar. Väl Anonymt vid "kommentera som" o glöm inte skriva ert namn i kommentaren. Sedan måste man väl skriva in ngn kod el så innan det går igenom.)

Blir inget ultra idag.

Dr har inte hunnit komma ifrån förrän nu o det är bättre att göra ultra på spec mvc där de har bättre apparat så jag sa själv att vi väntar t imorgon för att vi ska se så bra som möljigt! Då kan vi ju ta ett cervix prov också om allt lugnat sig. Har inte känt ngn mer värk på ett bra tag nu så jag hoppas på ytterligare några v nu igen. Så glad över dr jag fått här. Han är supermysig tycker jag o jag har förtroende för honom. Han är mkt positiv o säger att jag ska sluta älta en massa då vi har en fin historia trots allt. Bebis verkar må fint ju o man har sett hyfsade mängder vatten vilket ska räcka enl honom. Dessutom utvecklas ju lungorna mer o mer ju längre vi går o får större volym o bara det kan göra stor skillnad. Imorgon är det ju v 28+0!!!!! Herregud! Tänk att vi kommit så långt. Helt fantastiskt o jag känner att vi är i mål på sätt o vis för länge, länge sedan. Skulle inte känna mig besviken på min kropp om det sätter igång nu då den redan gjort ett hästjobb. Men självklart hoppas jag på att få ytterligare några veckor! Ända in i kaklet ska vi;) Eller hur Cecilia?!?

Gissa mitt hb!!!

Det här är inte klokt ju. Får nog ge den äckliga sjukhusmaten en eloge för högt järninnehåll ändå. Mitt hb ligger på 134!!! Bad dom ta i armen idag då fingret inte ger så exakt resultat o fick precis provsvaret. Hur bra som helst! Blodtryck tog de också förut o det var 110/70. Märkligt att jag har så "högt" undertryck (brukar ligga runt 55-60) men det sägs att inaktivitet kan höja trycket ngt. Ett bra värde hursomhelst o jag är glad att det ligger lite högre så jag slipper vara så yr i huvudet:) Dr har inte hämtat mig än men ska göra det under em. Han hade tänkt ta en cervix-odling också men det tänker jag vägra idag då jag haft en del sdr o lite rosablandat vatten som sagt. Onödigt att undersöka just idag tycker jag. Finns inget som talar för infektion men det är några v sedan man senast gjorde odling så de vill kolla igen för säkerhets skull. O det är ju bra!

Varför blir det inte ny rad???

Vissa dagar funkar det här inte som jag vill. I mitt inlägg gör jag enter för nytt stycke men när jag publicerar står allt ihop i en enda röra... Varför är det så??? Hoppas ni kan läsa ändå.

Mitt nya vrål-åk!

Hahahahaha. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Detta fordon står numera inne på mitt rum o är "min" så länge jag behöver den. Arbetsterapin har varit här o provat ut den åt mig idag:) Har också fått åka ner t lekterapin o ser hur allt fungerar där. Vi får komma o gå som vi vill där m barnen dagtid o det var ju rena himmelriket för barn att vara där! Ett musikrum som var extra isolerat där de får spela instrument o data, ett målar-rum, ett "sjuk-rum" där det fanns en röntgenapparat barnen får använda o sputor de får sätta på nallar, läkarkläder de kan ta på sig mm mm. En hel drös m olika leksaker o spel o en gymnastiksal där det fanns airhockey, pingisbord, cykklar, madrasser mm. Lekterapin ligger på bottenplan o de har stor gård ute m lekstuga, cyklar, sandlåda o allt man kan önska sig. Fantastiskt att de satsar så på barn som är sjuka!!! O underbart att även vi får tillgång till det. kanske lite lättare att locka hit barnen då om de får vara där o greja. Finns saker för alla åldrar o jag tror de kommer stortrivas! Till ngt mindre roligt har jag fått rosablandat vatten idag igen... O runt lunch hade jag ganska ont i magen o kände lite panik då jag trodde att ngt var på gång. Lugnade sig tack o lov igen men nu ligger jag åter i sängen o får inte vara uppe så mkt. Gärna det för mig om det kan göra så bebis får åtminstone några dagar till i magen. Jag som tyckt att förlossningar är så fascinerande o nästan längtat e att få uppleva det igen känner nu helt tvärtom. Jag är livrädd. Ren o skär skräck känner jag inför det. Jag ska föda en bebis som jag inte vet i vilket skick han kommer vara o det är på tok för tidigt..... Fy säger jag bara. Hur ska jag kunna förbereda mig på det?!? Som en liten hjälp i allt detta elände har jag frågat min fina storasyster om hon vill vara med under förlossningen. Tidigare har Daniel känt att han vill att det ska vara vi som ska göra det tillsammans o varit rädd att bli lite utanför (vilket jag till fullo förstår) men nu är allt är såhär kan vi båda må bra av lite extra stöd. Jag kommer m all säkerhet bli ledsen o gråta o få panik o då kan det vara skönt att ha dom två hos mig. Dessutom kommer ju daniel få gå m bebis när han är född o jag blir ensam kvar o då skulle det betyda mkt att ha Madde vid min sida. Hoppas att det går att lösa m barnvakt o så bara. Ett litet önskemål har lagts in om att jag ska föda mellan den 14-26 april då T-A är hemma o jag ska framföra detta till bebis. Skulle passa mig ganska bra också om vi tar det framåt slutet på april;) Nu ska jag äta lite tårta. Visst är det kul att det är just princesstårta jag vill ha. Jag som inte gillar marsipan o får peta bort halva tårtan hahahaha! Madde o Tindra gillar det inte heller så igår när vi fikade petade vi bort marsipan alla tre:)

Morning!

Hoppas att ni sovit gott! Det har jag. Väntar på att få lite frukost nu. Dagen har väl förhoppningsvis ett litet ultra inbokat men i övrigt ingenting. Daniel o barnen skulle komma men Caspian har hög feber. 39,4 el nåt sånt nu på morgonen. Han har haft lite feber några dagar men mest på kvällen o inte så hög. Får se vad det blir av det men de får iaf inte komma hit tyvärr. Mamma har också varit sjuk o kan inte komma idag. men senare i veckan kanske! Är lite nervös över ultra. Var ju så himla lite vatten sist. Mindre än ngn gång innan o det känns inte som att det finns några större mängder nu heller... Ibland, när jag har pratat m vissa doktorer oroar jag mig inte så mkt då de brukar vara positiva vad gäller lungorna. Dr Dag Prebensen som har varit hos mig på detta sjuhus sa att det sällan brukar vara några allvarliga problem om man går såhär länge o att det är superbra att man sett andningsrörelser redan så tidigt som vi gjort i vårt fall men så finns det andra som är mer skeptiska. Finns inte mkt info att hitta men en tjej föddes helt frisk runt v 29+6 typ e långvarig vatteavgång när vattnet gått v 22 medan en annan var svårt lungsjuk där vattnet gått v 21+1 som i vårt fall o han föddes v 29+5... Det är ju min skräck o har varit hela tiden... Får se vad ultra visar. Tjejen i ovan nämnda exempel togs ut m planerat snitt då de ansåg att hon skulle ha det bättre utanför magen vid den tiden än inne då hon inte hade ngt vatten alls, o var lite tillväxthämmad. Mamman hade dessutom en del blödningar. Ska höra m dr hur de tänker i vårt fall om det är så gott som tomt o fortsätter vara det ett tag till. Köttlim hade varit bra så vi kunde täta det jävla hålet så bebis får lite bättre förutstättningar hahahaha. En bm sa tom att bebisar vid långvarig vattenavgång tom kan må bättre än andra premisar då alla hormoner som släpps lös påskyndar mognaden o underlättar på många olika sätt. Vad vet jag. Är trött på att få olika bud hela tiden!!! Temp 36,9. V 27+6 idag. Imorgon når vi magiska 28 fulla veckor o på ons 7 v sedan vattnet gick:)

söndag 27 mars 2011

En Glad överraskning!




Gissa om jag blev positivt överraskad förut när Mariah på http://nydagnyamojligheter.blogspot.com/ kikade in här med en goodiebag till mig?!? Jisses! Är inte klokt så gulligt. Blir så glad o rörd för att alla är så fina o bryr sig så mycket! Tusen Tack fina Mariah. Jag blev sååååå glad!!!!! Grät en liten skvätt på hennes axel o det är så skönt att få göra det ibland för att i nästa sekund bli glad o skratta lite.



Madde o min goa systerdotter Tindra har varit här idag. O jag har fått princesstårta!!! De gjorde en kraftansträning på Nordpolen o lyckades trolla fram en liten tårta till mig då bakelserna var slut. Tindra målade en fin teckning till mig o så fikade vi o hade mysigt. Tog en sväng ut men det snöade o var inget vidare väder. Såg oss omkring lite här på sjukhuset o spanade in cafeterian o kiosken. Jag har bara varit här en gång då Timmie åkte ambulans o så en gång när jag väntade Timmie o vi skulle välja sjukhus så jag känner inte till det alls. Anledningen t att vi inte valde att föda här då var att det var ganska gammalt o slitet. Renoverades året han föddes o nu är det helt ok.



Madde hade med sig fina blommor o en ny guradian angel o lite smink jag bett henne köpa. O frukt o choklad. O så fick jag så mkt gott av Mariah så nu har jag att äta! Tyckte mig ana en liten dubbelhaka i spegeln förut!!! GAAAAH!!! Var kom den ifrån?!! Har inte tyckt att jag blivit särskilt stor men det är väl nu jag börjar samla på mig vätska kan jag tro. Vågen står på stadiga 62 kg, viktuppgång på 5 kg sedan insrkivning. Inget i jämförelse m hur det varit m de andra då jag gått upp 17, 18 o 23 kg... Här finns inte fri tillgång t grädde heller o det gör väl sitt till;) o några muskler har jag inte kvar. Får man ont i rumpan av att sitta i en taxi i nästan två timmar är det illa! Aja. Jag bju´r på´t. Ni får ta mig som jag är helt enkelt:)


Dr förlängde min sjukskrivning idag men skrev bara t den 12 april. Innan har de skrivit en månad åt gången o när jag ifrågasatte sa hon lite försiktigt att hon nog tror att bebis har kommit vid det laget... WHAT????? Jag ska inte föda barn de närmsta två veckorna har jag inte tänkt. Jag ska knipa allra minst fyra v till. Sedan kanske vi kan diskutera saken!

HAN HAR BAJSAT UT DEN!!!

Har nog aldrig blivit så glad över bajs förut i hela mitt liv. Men nu är den alltså ute. Den satt inte på ngt farligt ställe utan åkte den vanliga vägen genom hela systemet för att till slut komma ut. Härligt!!! Har läst om mammor som skriver om deras prematura bebisars första bajs. Tarmarna är ju inte mogna o redo för att bajsa egentligen då de föds för tidigt o när det hände brukar alla jubla o bli överlyckliga. Så kanske kommer jag en dag inom en ganska snar framtid få glädjas över bajs ännu en gång. Hoppas det. Jag som inte lämnat kiss-o bajsåldern sitter o fnissar medan jag skriver detta. Hahahahahahaha! Nu känner jag livet i mig som de säger i madicken. Nu blickar vi framåt o hoppas på bättre tider! Jag är så glad att det gick bra!!!

Klipp på youtube!

Hittade till en kul blogg igår m en tjej som varit m om ungefär samma sak som mig. Vattnet gick i v 22 o hon gick t 30+!!! Här kan ni läsa om henne http://linnjung.com/ Hon länkade till ett klipp på youtube där en kvinna gått Elva veckor tror jag det var med vattenavgång. Känner igen mig såååååå mkt i allt det där första! Kanske vi också ska fira som dom gjorde på tis då det är 28 fulla veckor;) Kan tyvärr inte bädda in det här av ngn anledning så ni blir länkade istället! www.youtube.com/watch?v=jl0V9H5TVis

Gnäll, gnäll, gnäll...

Vill börja med att tacka för alla fina sms, mail o kommentarer jag fått! Caspian har sovit ok inatt. Vaknade ganska tidigt o fick välling men somnade sedan om o sov t 10 el ngt sånt. Dr har rondat men vill inte släppa hem dom. Måste vänta t lunchen o se om han äter fast föda. Gör han inte det måste man gå vidare men om han äter ska det tydligen vara lugnt. Det bara måste vara bra! Han skulle få pannkakor. Jag har sovit lite också inatt även om det inte blivit så många timmar. Madde kommer e lunch. Ska bli skönt m lite sällskap. Ctg perfekt som bm uttrycker det, temp 37,1. Dr var förbi för att ge svar på en av mina frågor jag hade i tordags när jag kommit hit. Han sa att de skulle försöka stoppa värkarna om det satte igång men på östra sa de tvärtom. Värkar skulle tala för att kroppen vill säga att det är "färdigt", att bebis måste ut. Kanske pga infektion el ngt annat o då vill man inte riskera att stoppa upp det o bebis blir smittad. Dr här sa att de iofs har rätt i det o att det skulle tas upp för diskussion. Lite olika bud tydligen o de har diskuterat fram o tillbaka utan att komma fram t ngt direkt så kontakt togs m östra för att höra m "specialisterna". Så nu gör de som i gbg i mitt fall. Stoppar inte utan låter bebis födas. Man föstår återigen hur ovanligt det är då de måste kontakta andra sjukhus för att få råd. Så gör dom väl ofta iofs men det här är inget som görs på rutin precis. Ska rycka upp mig o sminka mig lite nu. Alldeles rödmosig o ser inte klok ut efter alla tårar. Nu håller vi tummarna för att Caspian äter o får åka tillbaka t farmor o allt blir bra! Stackars Linn o Timmie blev lämnade av pappa också igår. En mamma på sjukhus i en stad, o pappa o lillebror i en annan... De har det bra hos farmor o farfar men klart de blir oroliga o att det är jobbigt för dom! Snart så ska vi vara tillsammans allihop igen. Som längst dryga 6 v kvar t bebis föds, eller rättare sagt 43 dagar t v 34+0 så vi närmar oss;) Not... Känns som en evighet. Å andra sidan är det väl inte troligt att det går så länge. Kram på er!

PUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daniel ringde nu o det verkar vara ok m caspian. Han har varit sååå duktig o läkaren hade sagt att han aldrig haft ett barn som suttit så stilla o varit så duktig:) Protesterade knappt när de körde ner slangen gm näsan för att kolla svalget o sa inte ett pip när de satte pvk (el vad det nu heter. Maria - hjälp! Försöker briljera som hobbysköterska haha), nål i armen där de ger dropp o tar prover. När de kom t röntgen tog de först vanlig bild sedan fick han dricka kontrastvätska tre ggr o allt såg fint ut!!! Vätskan rann ner t magsäcken o inget hinder på vägen i form av otäckt plastmynt kunde ses!!! Är bara röntgenläkaren som kollat bilderna men enl honom ska det vara lugnt. De får sova på barn inatt iaf o vänta på vad barnläkaren säger på ronden imorgon. Herregud vilken pärs. Ni anar inte hur glad jag är över att det gick så bra!!!!! Den kunde ju lika gärna lagt sig på tvären som ett lock o det hade varit katastrof. Eller hamnat fel på vägen ner. Fy fan. Nu ska jag sova. Har varit så vansinnigt ledsen o mått sååå dåligt ikväll (för första gången i mitt liv har jag haft riktig ångest tror jag.). Att ligga här o ingenting kunna göra o se framför mig hur de ev skulle söva min lille kille för operation i göteborg..... Usch o fy. Nu tar vi nya tag o hoppas på en bättre dag imorgon!

Tack för att ni finns min underbara familj, nära o kära!