lördag 9 april 2011

Ljuvlig dag!


Tar m mig datorn in på toan när jag duschar o släpper loss riktigt ordentligt hahaha! Tur att det är extra ljudisolerat så jag kan sjunga utan att riskera att skrämma slag på någon stackare bredvid...


Sandra kom o hämtade upp mig förut o vi åkte t överby. Igen;-) Satt ute i solen en stund innan hon kom o det var sååå skönt! Strosade lite i affärer (jag åkte) o köpte bl a jeans t Timmie o Caspian o en liten klänning t Linn. Skulle köpa en necessär då min gamla är allt annat än fräsch men hittade ingen bra. När vi var klara i affärer tog vi en kaffe o glass på mc donalds o nu väntar jag på att daniel ska komma för att sova här med mig inatt. Hade tänkt åka på bio men det blev så sent så vi går ut o äter lite gott istället. Mkt trevligare då vi får lite mer tid att prata på restaurang än på bio! Sen blir det väl ngn film el så här på rummet senare ikväll. O så ska vi kramas:-)


Ha en trevlig kväll!

Snart har denna dagen gått också o vi är ännu närmre 30 fulla veckor!!! E v 32 får jag göra lite som jag vill o v 33+ vill de att jag ska försöka få igång det själv. O tänk - det är inte så långt kvar till dess!!! Gissar att bebis redan är ute vid det laget men det är skönt att veta att vi inte är sååå långt ifrån vad de anser vara helt ok:-)

Bara några rader så ni vet att läget är ok!

Har ju blivit lite av en rutin att skriva några rader på morgonen så nu kanske ni undrar var jag tagit vägen...! Allt är ok här! Slöar idag o har inte ens kommit in i duschen men det står på tur nu. Har gjort lite vanliga mödravårdskontroller och allt ser bra ut. Vikten samlar på sig mer än jag trott o nu visade vågen 64,8! (ca 10 kg uppgång sedan +) Temp 37,1 och ctg bra. En liten, liten dipp men inte under 100 o det varade bara några sekunder o hade fina variabler som de säger så det var inget att bry sig om! Som jag skrivit tidigare skulle man nog se dippar både lite här o var om man körde kurvor dagligen på alla gravida så det är helt normalt säger dom:-)

Har inte hört ngt från vårtrötta Sandra än o gissar att hon kanske sussar gott men vi får se hur det blir idag. Jag har iaf tänkt ta m mig en bok ut o sätta mig i solväggen o njuta av det fina vädret. Så får vi se om Daniel kommer ikväll eller hur det blir med det!

V 29+4 idag!!!!! SÅ jädra nöjd att dagarna går och att vi nu närmar oss 30 fulla veckor. Kan ändras väldigt fort - det är jag medveten om men i alla fall!

fredag 8 april 2011

Tji fick läkaren!

Var ingen av mina ordinarie läkare som fixade min sjukskrivning senast o ni kanske minns att jag surade till lite för att hon bara skrev två veckor? Frågade henne hur hon tänkt o hon sa då lite försiktigt att de nog inte trodde att bebis skulle vara kvar i magen så länge... Jag hade en helt annan tanke o det känns så jädra bra att jag fick rätt. Nu ska jag se till så att de andra skriver o att de gör det ordenligt. Fram t v 34+0 ska jag ha o inte en dag mindre så det så!


Nu är jag på g igen. Att fulgråta i duschen en halvtimmne m musiken på högsta volym kan göra susen! Back on track:-)


(kanske var det snarare sms:et från daniel som gjorde mig på bättre humör. De har kommit hem o barnen blev glada redan i bilen o allt är ok där hemma. Kanske de inte mår helt hundra o är lite ledsna o saknar mig men att de ändå skrattar o är på bättre humör gör mig glad!)

Varje gång daniel o barnen åker ifrån mig blir jag så ledsen...






Jag vill inte att det ska vara såhär! Jag vill inte vara den som blir lämnad ensam kvar. Dag efter dag efter dag... Jag vill inte vara den som tvingas gå ifrån mina barn trots att de gråter o skriker efter mamma... Dom behöver mig och jag behöver dom. Så vansinnigt jobbigt det här. Jag hatar avsked!!!


Vi har haft en underbar dag tillsammans. De var här redan innan 10 o vi gick t lekterapin där de lekte med alla världens olika saker och hade jättekul. Spelade spel, målade gipsfigurer, lagade mat i lilla köket, klädde ut oss, spelade airhockey, innebandy, åkte på bilar o körde runt dockor... Finns verkligen något för alla åldrar där o personalen är fantastisk! Åkte sedan t överby o åt lunch på briggen så barnen kunde hoppa i bollhavet. Några affärer hann vi med också innan vi åkte tillbaka t hospitalet o gick upp t rummet. Här spelade vi spel o såg på film, läste böcker o åt godis. Caspian o daniel tog sig en liten tupplur medan vi andra roade oss med annat. Gick ner t cafeterian o kollade läget o sedan var det matdags igen så daniel o caspian hämtade pizza medan vi andra spelade spel. Efter maten grejade vi lite här på rummet o sedan gick vi ner t lekplatsen där barnen busade runt o hade superkul. Har varit en underbar dag tillsammans med familjen men det är så himla jobbigt när vi måste skiljas åt. Lite tv nu sedan blir det sängen för mig. Tidigt. Är inte van vid så här mkt liv o rörelse o är helt slut;-) (åker naturligtvis i rullstol mestadels av tiden o anstränger mig inte alls. Vill inte ha det på mitt samvete om det skulle sätta igång. Är ganska övertygad om att de har rätt i att det är hormoner o inget annat som sätter igång en förlossning o att jag nog inte kan påverka det men bättre att ta det säkra före det osäkra!)


Imorgon kommer Sandra o på kvällen kommer nog Daniel för att sova här hos mig. Om det funkar därhemma m barnen vill säga. Tänkte att vi kanske kunde gå på bio o ha lite mysigt jag o daniel!

Några rader till...

Visst är det märkligt hur kroppen reagerar i såna här "kris-situationer"? Häromdagen läste jag tillbaka lite om tiden i göteborg och allt det där som hände i början kommer jag inte ihåg!!! Helt galet! Är ju inte så längesedan men det finns liksom inte där hur mkt jag än försöker plocka fram det. Är väl kroppens sätt att hantera jobbiga saker och det är när jag inser detta jag blir så otroligt glad för att jag började blogga om den här tiden. Så jag kan minnas hur det var, hur jag kände och hur jag mådde... Ja. Detta är inget man önskar någon. Vi har ju ändå haft tur att det hittills gått så bra men en så lång tid på sjukhus med ständig rädsla för vad som väntar runt hörnet är rena terrorn. För att inte tala om hur jobbigt det är att vara ifrån familjen... Nu har vi iaf mindre dagar kvar som gravida än jag redan legat här o det är skönt att veta att det går åt rätt håll!

Fredag v 29+3!

Har inte sovit så bra. Skulle ta antibiotika vid 2 o när jag väntade på att de skulle komma m proviva surfade jag runt lite snabbt o halkade in på familjeliv där jag fått meddelande från mamman jag skrivit om som har en mkt svårt lungsjuk son. Hennes vatten gick v 22+0 och han föddes v 28+6 och lungorna hade inte kunnat utvecklas pga den tidiga vattenavgången. De låg på östra flera v o vårdades här i nio månader... Har låg i respirator i många veckor och pga det utvecklade han lungsjukdom. Nu har han syrgas o är drygt 2 år. Har läst att det oftast blir bättre ju större de blir men tänk om vi skulle tillbringa såååå många månader till på sjukhus! Vi som dessutom har tre barn därhemma. HUA! Mitt vatten gick ju ännu tidigare än hennes o det finns inget som säger att vi skulle ha tur o klara oss undan... Usch. Vissa dagar är jag så positiv o tänker att det ska gå bra men sen blir jag påmind om fallen som blir mindre bra o då blir jag orolig... Men som jag skrev en annan dag då jag berättade om detta har vi ju ändå haft otrolig tur. De flesta bebisarna föds direkt vid så tidig vattenavgång o klarar sig inte. Ett under att bebis är kvar i magen än!!! Ju mer han växer desto mer volym får lungorna o desto lättare får han att klara sig utanför magen. Så vi fortsätter satsa på 34 fulla veckor. Tänk att jag först hoppades på v 22+0 så jag skulle höra t förlossningen o de skulle försöka stoppa om jag fick värkar, sedan var nästa mål v 23+3 då det hade gått 48 h sedan cortisonet o bebis skulle ha lite ökad chans. Nästa steg var naturligtvis varje dag men stora målet var v 25+0. Jag ville det SÅ mycket! Vi tog oss dit också o de började köra ctg varje dag för att ha lite mer koll på bebis som verkade må bra. Sedan har det varit vecka för vecka, 27+0 var ett viktigt mål då de kan ta emot på andra sjukhus o jag fick flytta närmare hem. Nu har jag siktet inställt på 30 fulla v i första hand, sedan är nästa lite större mål 32+0... Ja. Man blir liksom aldrig nöjd utan vill bara längre, längre fram o ge bebis så goda förutsättningar som bara är möjligt!

Igångsättning är v 34+0 om inte bebis kommit innan dess och det är på min 30-årsdag den 10 maj. (som jag inte tänkt fira mer än med de allra närmaste som det är nu. får ta det längre fram) I början ville jag absolut inte föda barn den dagen men efter den här långa, jobbiga kampen skulle det faktiskt vara ganska fint att få dela den dagen med bebis. Jag lär inte lägga beslag på dagen precis utan han får ha den för sig själv. Skulle ju fylla jämnt samtidigt isf. Nu är det inte särskilt troligt att vi går så länge men man måste få drömma o ha små mål här i livet!

Ska äta frukost o hoppa in i duschen. Snart kommer min underbara familj!!!!! Jag längtar o tårarna rinner bara jag skriver om det. Ska försöka låta bli att gråta men nu är det ju för att jag är så glad över att få träffa dom! Hoppas på en mysig dag tillsammans och att läget fortsätter såhär ett tag till med bebis.

Trevlig helg!

torsdag 7 april 2011

Film!

Har precis sett "Farsan" i datorn. En mysig film!

I´m back!


Har varit det hela eftermiddagen men har haft lite att greja med o därför inte skrivit ngt här. Har bytt till mitt nya, fina rum! Så roligt m nytt o fräscht men lite frustrerande när inte allt funkar. Tex har de inte tagit bort den svarta "filmen" på ett av fönstren på mitt rum o pappershållaren på toan gör mig galen då den är skitkrånglig att få fram pappret ur. Telefonen är inte uppsatt på väggen o går inte koppla in och garderoben går inte låsa vilket blir lite problematiskt m tanke på att jag förvarar en hel del värdesaker där... Nya fina platt-tv:n på väggen är heller inte installerad men jag har bett "grannen" från strömstad komma o hjälpa mig sen. Aja. Vi får ta tag i allt det där imorgon o se om de kan fixa det då!


Var på Överby med Jennie o Tanya förut o vi gick (jag åkte) i lite affärer o kikade o sedan åt vi lunch. De hade med sig en så fin tunika till mig och så fick jag massa smaskigt godis. (som ni ser har jag samlat på mig ett litet lager!) Nånting säger mig att barnen kommer hjälpa mig äta upp det imorgon. Det är ju fredag så det får väl gå;-) Är så himla lyxigt att komma ut o träffa folk o vara lite "som vanligt". Är jätteglad att ni kom tjejer! Tack!


Nu på em åkte jag ner t biblioteket för att lämna tillbaka en film jag lånat om prematura barn o på vägen dit ringde två av mina bästaste barnmorskor från göteborg. Jag blev såååå glad för att de tänker på mig o undrar hur jag har det! Lånade med mig några Alfons böcker jag kan läsa för barnen imorgon och två st filmer de kan se på. Tänkte att vi ska gå t lekterapin först o leka o sedan åka iväg o äta lite lunch. Vilken lyx va?!? Åka i bilen tillsammans med hela min familj och äta tillsammans!!! Det har vi inte gjort på en evighet! (bortsett från de ggr vi suttit ihopträngda i ett rum på sjukhuset o ätit ljummen pizza) Ser verkligen fram emot att få mysa m barnen o daniel imorgon!


Hoppas att de snart kommer m lite äcklig sjukhusmat. Jag är vrålhungrig!

Hej på er pöjkar o töser!

Nu drar jag iväg för att äta lite gott o umgås med goda vänner!

Bra.

Fick en sammandragning under ctg idag och det har hänt två ggr tidigare. Då har bebis hjärtljud gått ner och det har jag känt mig väldigt stressad över. Navelsträngen blir känsligare när det inte finns ngt vatten o kan lätt komma i kläm under värkarbete. Det är ok, bara de hämtar sig däremellan men jag har tänkt att det nog blir svårt under intensiva värkar o försökt förbereda mig för snitt. Kommer ha extra övervakning på bebis under förlossning just pga det. MEN idag fick jag en sammandragning och ingenting hände med bebis!!! Härligt! Hoppas det förblir så och att jag får föda vaginalt som jag önskar:-) Ganska stressande att se på när hjärtljiden går ner och inget kunna göra. Säger de att det är ok är det såklart det men det skapar ändå lite onödig stress... Under förlossningen har man nog att tänka på ändå!

Inatt drömde jag att jag fick bebis...

...men det var en flicka. Hon föddes fullt frisk trots vattenavgången och jag hoppas det var lite av en sanndröm. Är ju ingen flicka vad vi vet (hahaha så roligt det blir om vi har fel i det) men jag hoppas SÅ att han är frisk!!!

Ska snart köra ctg o se hur bebis har det. Och efter frukost ska jag duscha och göra mig redo för att åka iväg och äta lunch med Tanya o Jennie. Ser fram emot det!

V 29+2 idag temp 37,0. Ska diskutera min hästdos m antibiotika o se hur vi ska lägga upp det eftersom den ena ska tas fyra ggr/dygn o den andra två ggr/dygn. Skulle se om jag kan få några såna där bacillusk-piller också /typ acidofilus el ngt, vet inte vad det heter) så jag inte får så ont i magen. En jädra massa piller blir det hursomhelst o man kan väl tycka att det inte ska vara nödvändigt att väcka mig på natten för att det ska tas...

Ha en fin dag därute och njut av allt fint livet har att ge!

onsdag 6 april 2011

Här bor jag...

På mitt sängbord ihop m Guardian Angel o lite fina kort står den här blomman jag fick idag av madde och pappa. I fönstret står en annan blomma och ett underbart fint kort på mina tre härliga barn där hemma tillsammans med en teckning lilla Tindra målat till mig.
Imorgon flyttar vi till nya, fräscha lokaler. Ska bli lite spännande att se hur det blir tycker jag! Har ju egen tv, toa o dusch så det går ingen nöd på mig här heller men nytt är nytt! Eget täcke o kuddar gör att det känns lite mer "som hemma" o lilla katten på sängen fick bebis av Mariah o hennes familj.


Mitt rum i Göteborg!

Lite stökigt kanske men det bjuder jag på. I detta rummet bodde jag tre v sedan flyttade jag o blev sambo och "kämppis" med fina Maria. Var så mkt roligare att kämpa tillsammans med henne...


Usch så ont i magen jag fått av penicillinet. Är tydligen rena rävgiftet den ena sorten. Blev lite tokigt då jag var på vift vid lunch o allt blev förskjutet så nu får de väcka mig inatt så jag får ta fjärde dosen det här dygnet. Natten som var väckte de mig vid fem för att ta prov. Ingen ro o ingen vila på det här stället;-)


Sov Gott!


Ska jag föda barn snart ska jag bannemej göra det med stil...!

Så sant som det var sagt. Är det nu bebisfödande i antågande (hoppas inte!!!) så ska jag vara redo. Tog precis med mig datorn in på toaletten o gick lös på spotify o diggade som aldrig förr. Rakade benen o skrubbade hela kroppen så jag är len som en liten barnrumpa. Nu har jag smort in mig och ska kleta på lite ansiktsmask. En sån där rolig ni vet som man kan dra av;-) Sedan ska jag måla naglarna o kanske plocka bryn o fixa o greja. Lite brun utan sol på den här snart genomskinliga huden kanske kan göra underverk det också o sen är det kväll o dags att sussa. Imorgon kommer Jennie o Tanya o vi ska ut o göra stan. I rullstol såklart. Precis som idag!

Kram på er!


(Inte utan att jag blir lite nervös ändå. Visst brukar man få lite såna här spel precis som om kroppen försöker förbereda för att ngt är på g??? Det är ju inte precis så att jag aldrig rakar benen o grejar annars men att jag plötsligt kände att det måste ske NU var lite ovanligt...)

8 VECKOR SEDAN VATTENAVGÅNG!!!


Visst är det otroligt!!! 8 veckor!!! Hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå såhär länge. Är så himla glad o tacksam för varje extra dag vi får med bebis i magen. Nånting säger mig dock att det kanske inte blir så superlänge till. De få fall jag vet som fått vattenavgång ungefär i samma tid som mig (extremt tidigt) har fött för länge sedan eller nu i v 29+ några dagar. Vågar inte hoppas på för mycket men vill mer än något annat i hela världen ge bebis några veckor till att mogna där inne.


Dr Prebensen var här på fm o var väldigt positiv! M största sannolikhet förkylningen som gjorde att crp blev förhöjd men när man har börjat m antibiotika ska man äta färdigt kuren då man har sett att det finns en ökad risk att bli resistent om man avbryter efter kortare tid. Så jag får väl helt enkelt ta lite magont o tokmycket illamående en vecka lite drygt. Men vi kan också vara hyfsat säkra på att inga infektioner spökar vad gäller bebis när jag ätit klart kuren och det känns toppen! Frågade dr om ctg-kurvan o han tittade på den o sa att bättre än så där blir det inte. O bm sa att den var perfekt imorse. SÅÅ skönt att höra eftersom jag oroat mig lite över de ngt sämre kurvorna senaste dagarna! Ang tul igår tyckte han att han tagit flera olika mått flertalet ggr men ändå hamnat ganska likt så han ansåg sig ha fått en bra bild m vad som förhoppningsvis stämmer överens m verkligheten. Tänk 1400 g bebis!!! Fantastiskt om man jämför m 500 g som det kunde varit!!! Fick ett fint mail från en läsare igår där hon berättade om sina erfarenhter gällande läkarna jag har o det var så roligt att läsa så mkt positivt om dom! Ska tala om att de har gott rykte nästa gång vi ses. Känner också stort förtroende för dom o litar på att vi är i de bästa händer:-)


Idag är det inte bara 8 v sedan vattenavgång, det är också 6 v sedan jag åkte t skövde för undersökning o hoppades få diagnos att det inte var vatten utan ngt annat - men som slutade m att det endast fanns några pölar kring bebis o att jag fick åka vidare t göteborg. Spenderade 4 v o 1 dag där o imorgon har jag varit här i trollh i 2 veckor. Tiden går konstigt nog ganska fort ändå! Att jag varit ifrån mina älskade små underbara godingar där hemma i hela sex veckor... fy så hemskt. Klart vi har träffats ändå men det blir inte samma sak. Om ni bara visste hur mkt jag skulle vilja byta med er där hemma! Skulle kunna göra vadsomhelst för att få vara i den där stressiga, jobbiga men ack så roliga vardagen tillsammans m familjen igen. För den delen har jag sällan tyckt att det varit särskilt jobbigt, Tvärtom, men visst har även jag haft stunder då jag jag velat skicka dom t månen;-)


Har varit m syster yster o shoppat loss på överby. Lite nagellack, ansiktsmask, brun utan sol mm till mig. Har faktiskt handlat första kläderna t bebis. Känner att jag måste få en liten del av det där roliga trots allt. Förberedelser, att greja, handla, att boa, allt sånt där går jag ju miste om och det är knappt jag vågade handla kläder men ngt litet måste han ju få oavsett hur det här kommer gå. Jag vägrar faktiskt att tänka ngt annat än att det ska gå bra nu när vi kommit så här långt. Köpte en liten, liten sparkdräkt och en ännu mindre mössa i prematurstorlek. Och ett par sockar. Allt i samma serie från Name it. Lite svårt att veta storlek men minns att vi hade 44 på Linn när vi åkte hem från BB vilket var lagom o hon vägde 2900. Caspian som vägde 3700 växte ur 50 innan vi hann blinka. Alla tre där hemma är födda tre v tidigt men att Caspian vägde så mkt trots det var ju fantastiskt. Hoppas att lillebror brås på honom! Längre än v 34 går vi ju inte så han kommer vara liten när han kommer ut! Prematurstl 40 tror jag blir bra. Kläderna i den storleken är ju inte så man gapskrattar precis men de duger:-) Syns inte heller på bilden hur små de är men ni kan ju föreställa er.


Är så sjukt hospitaliserad o hjärnkontoret har släckt ner för länge sedan. Jag får skämmas både en o två gånger om dagen för att jag gör puckade saker ska ni veta. Förut skickade jag tex sms t madde o tackade för den underbara blomman jag fått. (från henne o pappa) O berättade att jag varit m just Madde o shoppat o haft en rolig dag...Som om hon inte visste det liksom. O som om jag inte tackat minuten innan hon åkte. Var menat t pappa men förvirrad som jag är drog jag iväg det t Madde istället....Hon vart lite förvånad o var tvungen att ringa o höra hur jag tänkt o jag skrattade så jag fick ont i magen. Får bjuda på galenskapen. Men det dummaste hittills var nog igår då jag o Maria mailade. Hon frågade om jag visste vilken månade de flesta bebisarna föds vilket jag inte visste o i nästa mail berättade hon att det var maj. Varpå jag skriver "Majbebisar... När är de gjorda? Februari! Vad är det som får folk att tumla runt i sänghalmen lite extra vid den tiden???" HAHAHAHAHAHA! Hoppas jag gav maria ett litet skratt där hemma i sängen iaf. Skärpning fröken Kjellberg. Så här kan jag inte hålla på!



Shit så långt jag skrev. Om inget särskilt. Men det är så skönt att bara få sätta pränt på tankarna. Tusen tack alla ni för fina kommentarer, mail (som jag får massor o känner mig som en riktig bloggerska trots allt;- Igår 555 sidvyer! 16 241 sedan 24 februari!!!), kort på posten (tack "onsdagsfikat" för kortet idag!!!) och sms. Det gör mig så otroligt glad!!!

Snabb uppdatering!

Ctg-kurvan perfekt på morgonen. Temp 37,0 och crp har sjunkit. Med största sannolikhet var det förkylningen som orsakat misstanke om infektion o vi får se vad dr säger ang antibiotikan när de rondar. Men har jag börjat ska jag nog äta klart en kur skulle jag tro. Skönt att vi åter är på banan! Känner mig mkt lungare idag.

Malin o Jennie kunde inte komma pga sjukdom så kanske kommer Madde en sväng o håller mig sällskap. Vi får se.

Ha en bra dag!

tisdag 5 april 2011

Jag tror det ligger ngt i vad dr säger...

Han har nog rätt när han säger att bebis har huvudet låååångt ner... Eller vad tror ni?!?




Rekommenderar varken förkylning el återkommande diarréer när man ligger på sjukhus (sistnämnda har jag tack o lov varit förskonad ifrån än så länge). Pappret här är håååårt o jag har sår runt hela näsan efter allt snytande;-)



Ctg vi körde förut var superbra! Snart har ännu en dag gått. Jag skuttade in i duschen i hopp om att få tiden att gå lite snabbare men det var inte så många minuter jag slog ihjäl där... Har inte sovit ngt under dagen idag o är supertrött så att se på film kan jag glömma för då däckar jag. Får väl surfa runt lite i brist på annat. Desperate ikväll!!!

Skit också!

Nu samlar vi problemen på hög tydligen. Har ju nästan varit för bra för att vara sant innan o det får vi väl äta upp nu. Ännu ingen fara på taket o dr är fortsatt positiv men jag tog tempen som var 37,5. Ingen feber men ändå lite högt för att vara mitt på eftermiddagen... Tar det säkra före det osäkra o dr har satt in antibiotika. Två olika sorter. Den ena ska tas två eller om det var tre ggr/dag o den andra fyra!!! Så nu får jag knapra piller. O säkert lite magont på kuppen. Men vad göra. Känns bra att vi förhoppningsvis är ute i god tid o kanske hinner stoppa om det nu är ngn infektion på g. Dr är tveksam o mer inne på förkylningen men vill inte chansa. På många ställen sätter man in antibiotika i förebyggande hela tiden men inte här vilket jag tycker är bra. Ganska vanligt att man får värkar om det är infektion o det har jag inte känt av några o jag hoppas att det förblir så!!! Vid långvarig vattenavgång brukar man ofta få antingen värkar el infektion el tillväxthämmad bebis el andra komplikationer o vi har ju klarat oss superbra ändå. Sa t dr att jag inte vill att bebis ska födas ännu. Vill så gärna ha några veckor till o då kramade hon om mig o sa att jag är en exemplarisk patient. *skryt* Många klättrar på väggarna o mer el mindre kräver att bli igångsatta men enl henne har jag gjort allt jag nånsin kunnat o lite därtill o det ska jag vara nöjd med. O det är jag väl också men som sagt vill jag ge bebis lite mer tid! Kan inte sätta sig själv i främsta rummet i lägen som detta utan måste tänka på bebis först o främst. Hade jag inte gjort det hade jag varit hemma för länge sedan... Finns nog inget mer i livet man gör såna uppoffringar för som för sina barn:-) De är värda allt!



Alltså inget jätteakut (än, peppar peppar. Får jag feber blir det ett annat läge o det kan ändras fort). Vi hoppas att det är förkylningen o att allt tuffar på lugnt o fint några veckor till.

Kram på er!

Litet orosmoln...

Ingen bebis än iaf tack o lov. Har varit iväg o ätit god mat. Ryggbiff m potatisgratäng o kantareller o bearnaisesås. Härligt att komma ut lite o träffa goa Hanna o hennes mamma. Blev dessutom bjuden på maten idag! Tack för det Hanna. Så glad att ni kom!

När jag kom tillbaka upp t avdelningen (känns nästan som att komma hem haha) kom bm o berättade att crp var 40... Vet inte vad jag ska tycka om detta. Dr är upptagen o de väntar på att få tag i honom men förmodligen avvaktar dom o tar nytt prov imorgon. Inte så kul att gå o vänta på det!

Uppdatering: En annan dr, Elisabeth tror jag hon heter ska komma in o prata lite m mig snart. Har ju vetat att allt det här kan komma förr el senare men nu blir det lite mkt på en gång. Tydligen ska de köra ctg vid varje passbyte, ta temp lite oftare, och ta crp imorgon igen. Får se vad hon har att säga om saken. Fan också.


Uppdatering igen: Dr är positiv. Det mesta talar för att det är förkylningen som ger lite högt crp. MEN vi ska ta temp tre ggr/dag det närmsta o köra en till ctg i em. O nytt crp imorgon bitti. Hon betonade att hon inte är orolig o att ctg kurvan är helt normal. Som duktiga Maria som är sjuksyrra lärt mig kan crp släpa lite efter o det är kanske förkylningen som ger utslag lite i efterskott då jag känner mig ngt piggare idag. Hoppas på bra provsvar imorgon!!!

Blandade nyheter!

Både bra o dåliga nyheter idag. Börjar m dom dåliga som är att bebis gjorde en dipp på ctg idag också... Dr har nog kollat på det o säger att det är helt ok. Idag också. Bara jag som har lite svårt att släppa det. Var uppe på toaletten inatt o då har jag fått ännu en blödning... Som fortfarande håller på. Samma som innan. Rosa då det blandas m vatten men det är svårt att veta hur mkt det är o varifrån det kommer. Huvudet ligger låååååångt ner idag igen o det i kombination m blödning fick dr Prebensen att tänka att en förlossning är i antågande men det har de trott förut. Jag leker egen dr o tänker att det är huvudet som ger lite ökat tryck o gör att jag får blödning;-) Bm som jobbar idag är säker på att det kommer från livmoderhalsen o ingenting annat men att det inte behöver betyda att bebis kommer snart. Bara att kroppen börjar förbereda sig... Jag vägrar tro att bebis ska födas snart!!!!! O en lite dålig sak till är att de precis tog ännu ett crp. Brukar ta det två ggr/v men igår var det 23 tror jag o de ville följa upp det m att ta dagligen ett tag framöver. Tidigare har jag legat under 8 men man får ligga upp t typ 30 (?) el ngt som gravid och det räknas som ok. Det är inte en liten förkylning jag har o det kanske är den som är förklaringen till det hela. Jag hoppas det!!!


Och så tar vi de bra nyheterna. Tillväxtultra gick över förväntan o tom dr blev överraskad över att bebis växer som förväntat!!! V 26+6, för två veckor sedan, uppskattades vikt till 1013 g vilket var -7% men idag, v 29+0 blev det 1437 g!!!!! 0,8%+ o precis medel på kurvan! YES!!! Fantastiskt att bebis växer på så bra trots nästan 8 veckor m lite vatten! Är ju lite olika vem som mäter o hur de mäter så man får väl ta det m en nypa salt men hursomhelst finns inget som talar för att bebis är tillväxthämmad på ngt sätt. Vattenmängd mellan -15-20 idag vilket inte är så mkt men det finns några små pölar iaf o urinblåsan var ganska full så snart fylls det väl på igen;-)


Har fått tillåtelse att lämna sjukhuset o åka ut o luncha m hanna o hennes mamma trots blödning men det blir väl bara en snabbis in på Max el nåt sånt. Vågar inte gå några längre sträckor utan ska ta det lugnt. V 29+0 idag!!!

måndag 4 april 2011

Jag överkonsumerar nässpray men va f*n!

Jag är helt bomtät i näsan o håller på att bli galen. Turen t apoteket resulterade i snarkplåster som kan hjälpa mot nästäppa (vilket det tyvärr inte gjorde), några tabletter som ska hjälpa (som jag inte märkt ett skit av), halstabletter som kanske hjälper ngt lite men i övrigt fick jag inte den hjälpen jag hade hoppats på. Blev bara några hundra fattigare. Så jag kör på m Nasin nässpray iaf. Kanske ngn mer gång per dygn än vad som är tillåtet men det skiter jag i just nu. Är ju inga starka grejer precis o Jag måste få sova lite inatt!

Mamma har varit här o vi tog en tur ut i fina vädret o så gick vi t cafeterian. Sen satt vi på rummet o såg på tv o pratade o jag läste en fin liten saga jag fått mailad till mig från fina A. O så grät jag en skvätt. Nu känner jag mig dock gladare e att fått lite sällskap o imorgon kl 9 väntar tillväxtultra. Då får ni hålla tummarna för att bebis växer som förväntat. Förr el senare kanske det blir lite sämre m den saken men vi hoppas på några v till. O de får ju lov att vara -22% tillväxthämmade utan att det är ngn fara på taket. En tjej i gbg var -30% hämmad men hon fick vara kvar i magen ett tag till då de ansåg det viktigare att alla organ mognar än vikten. Är inte det viktigaste haha. Nu var jag vitsig va?!?


En unge i minuten nu!!!

Kram på er o sov gott!


Har knappt hostat alls men har träningsvärk som attan i magen för det lilla. DÅ är man otränad;-)

Världens bästa mamma!

Det har jag det! Hon läste på bloggen därhemma för en stund sedan o sekunden efter gick hon och tog på sig jackan för att åka hit. Så snart kommer hon. Ska bli så skönt med lite sällskap en dag som denna! Tänk så glad jag är över alla fina människor jag har runt omkring mig som ställer upp. I vått och i torrt!

Ingen bra dag idag!

Och jag är trött på att gnälla. Antar att det är min mkt dåliga kondition efter snart 3 månader mer eller mindre sängliggande som gjort att jag blivit såååå däckad av en förkylning. Mår skit faktiskt. O det blir så mkt jobbigare att hålla humöret uppe och stå på sig och försöka vara glad när det blir såhär. Så idag gråter jag. Mycket och ofta. För nu är jag less...

Sprang på en tjej hemifrån där nere förut när jag skulle t apoteket o vi känner inte varandra jätteväl men jag började gråta direkt bara jag såg henne. Stackars E blev väl alldeles chockad. Hon visste att jag var sjukskriven för ev vattenavgång, vi pratades vid då nån gång i telefon när det precis hänt men sen hade hon inte hört ngt mer... Hon har sina bekymmer och ska också ha bebis snart och går på spev mvc här på sjukhuset.

Känner mig så orolig o rädd o panikslagen inför vad vi har framför oss. Vissa dagar går det bättre att hantera än andra. Men en av mina bästaste barnmorskor jobbar idag (har inte lärt mig namnet på dom än här tyvärr) och hon är superbra på att lugna mig. Pratade precis om kurvan som blev lite sämre på fm men hon sa att den ser jättefin ut trots nedgången. Sådär får de göra och man kollar på variablerna under nedgång och det såg väldigt fint ut. Och dr godkände ju den utan tvekan vilket hon inte gjort om hon varit osäker. Pratade också om navelsträngen och att den kan komma i kläm under ett värkarbete och att det därför kan bli snitt men då lugnade hon mig och sa att det kan vara ett helt normalt beteende och behöver inte alls betyda att det blir snitt. Blir man osäker på om bebis tar skada tar man ett prov och kollar hur han mår och så tar man ställning därefter. Var bra att just hon jobbar ikväll när jag har en sån skitdag. Till råga på allt har min tv gått sönder och dom kommer nog inte fixa den m tanke på att vi ska över till ny avdelning på onsdag. Får sitta ute i dagrummet och kolla på tv ikväll istället och det funkar det med. Har jag tur är det fler än jag där så jag får lite sällskap! Fram till dess har jag ju datorn och ska se på film och surfa.

Ni som ska komma och hälsa på mig i veckan får hålla tummarna lite extra för att jag rycker upp mig annars får ni förbereda en axel jag kan gråta på. För det lär behövas känner jag nu...

Nu vill jag inte gnälla mer. Solen skiner och alla prover ser så bra ut som det bara kan göra med bebis. Vi tar fasta på det istället! Imorgon ska vi fira 29 fulla veckor!!! Ons är det 8 veckor sedan vattenavgång och 6 v sedan jag blev inlagd i göteborg. Fantastiskt att vi gått såhär länge!

Mindre bra ctg idag igen...

Suck. Litet orosmoment det där. Dr har godkänt kurvan o tycker inte att vi ska köra ngn mer idag men hjärtljuden gick ner under hundra i kanske en minut eller två... Hände en gång i götborg att den fångade en "värk" o då gick hjärtljuden ner o idag kände jag en "värk/sdr" men den fångades inte upp på kurvan. Hursomhelst känns det som att jag nog ska ställa in mig på snitt då det verkar som att navelsträngen kommer i kläm vid värkar. Vanligt att det blir så när det inte finns så mkt vatten. Det är ok att de dippar lite men de måste hämta sig ganska snart igen o under en förlossning blir det ju ganska intensivt. Shit. Jag som är livrädd för snitt!!! Eller rättare sagt - livrädd för bedövningen. Men det blir väl hyfsat akut isf o då hinner jag väl inte tänka så mkt på saken. Viktigast är att bebis kommer ut så frisk som bara är möjligt!

Morgonhumör!

Alltså. Nu börjar jag blir förbannad. I stort sett varje kväll ber jag personalen framföra t de som jobbar på morgonen att jag ringer på klockan när jag vaknat. Innan dess kan de låta mig vara då jag ibland sover dåligt på nätterna. Har två dörrar t mitt rum o har liksom en liten överenskommelse att om den innersta dörren är stängd sover jag o vill vara ifred. MEN den här informationen går liksom inte fram. till alla... Runt 7:30 kommer de in t mig varje morgon o ibland har de m frukost, ibland vill de eg inget alls. Idag dök bm in här för att lämna en temp som jag ju redan har en egen eftersom jag tar den morgon o kväll. Bad att få frukost ngt lite senare för att jag sovit dåligt inatt o hon gick ut. För att komma in igen en minut senare o glatt framföra att vi ska ta crp... Har gjort det så många ggr o börjar vänja mig vid stick men att bli väckt av att ta prov i armen är mindre kul när man heter Malin o har ett morgonhumör som heter duga. Ikväll ska jag be att få en skylt "Jag vilar" o sätta på dörren. Då borde väl budskapet gå fram?!?


v 28+6 idag. Blev kontaktad av en mamma på fl som legat ungefär lika länge som jag med vattenavgång och där sonen varit svårt lungsjuk vid födsel v 28+6. Fick ligga i göteborg en tid i respirator o sedan flyttas hit igen o vårdades på Näl i 9 månader. Nu var han drygt 2 år men har fortf syrgas... Vissa saker önskar jag att jag inte visste. Har hört så många solskenshistorier (o det är ju den här med m tanke på vad som kunde hänt) o börjat tro att vi skulle klara oss ganska bra nu när vi gått så länge men nu är jag återigen livrädd! Försöker att inte tänka så mkt på det men det är svårt. Kan inte göra ngt åt det utan bara vänta o se hur det blir när bebis föds! All hjälp finns inte här, tex en respirator som är lite mer avancerad har de inte här utan i göteborg o då kan det hända att bebis måste flyttas dit... väldigt sällsynt att de gör det men å andra sidan är det inte så vanligt att de tar emot bebisar m långvarig vattenavgång heller eftersom dr sa att det händer 2-3 ggr/3000 förlossningar här... Usch. Så jobbigt att jag börjat oroa mig igen. Kan inte göra mer än att hoppas att allt ska gå bra!

söndag 3 april 2011

En mysig kväll!

Så har jag nu fått komma ut lite o äta gott o prata o umgås m fina M-L. Riktigt mysigt var det. Både lite tårar o skratt. Tårar då vi pratade om mina barn o daniel därhemma o skratt när vi pratade gamla minnen. Härligt m gamla vänner som man liksom finner på nytt då man åter är lite mer på samma ställe i livet:-) Fick god choklad från nordpolen o några tidningar o så. O så fick jag titta på deras underbart fina bröllopsalbum. Jag hoppas att jag också blir gift någon gång. Vilken dag liksom!!! Lånade även massa filmer så nu har jag lite att göra! Tack snälla Marie-Louise för att du kom! Är så glad för din skull för att du hittat din drömprins. Önskar er all lycka!

Är supertät i näsan o gillar inte nässpray då jag har en viss förmåga att bli lite beroende. Svårt att sluta m när man börjat men nu är jag bara tvungen. Hoppas förkylningen snart ger sig så jag får känna mig lite piggare igen. Imorgon får väl bli en filmdag kan jag tro då jag inte har ngt inplanerat som jag vet. Barnen kan ju inte komma hit nu när jag är såhär tokförkyld. De har fått sin beskärda del av baciller o mer därtill så det räcker nu. Inte mkt kul att skiva tyvärr. Eller eg är det ju bra då det betyder att läget är lugnt fortfarande:-) Ngn känd bloggare lär jag aldrig bli då jag bara skriver massa allmänt trams men det är heller inget jag drömt om..;-) Ett bra sätt för er att få veta hur jag har det iaf! Natti natti!

Min packning när jag ska ut på stan...

- Ytdesinfektion för toalettbesök

- Handdesinfektion

- Bindor (eller snarare blöjor kanske m tanke på storleken haha)

En efterbild enbart för dig Malin!




Eller två;-) Känner mig inte helt bekväm m att fota mig själv (eller att vara med på foto överhuvudtaget) men jag bju´r på´t idag bara för dig Malin! Så får ni också se hur stökigt jag har omkring mig just nu! Känner mig nästan som en tonåring. Har på spotify o rockar loss riktigt ordentligt samtidigt som jag sminkar mig o provar olika kläder... Hahaha. Får passa på den tiden som är kvar. Om lite drygt en månad fyller jag 30 o då är jag närmre 40 än 20!!! Hua! Men fyra barn innan 30 blir det i alla fall!


Daniel boar åt mig därhemma o har städat ur garaget idag tillsammans m barnen. Var välbehövligt kan jag säga!!! Inte klokt hur mkt skit vi samlat på oss trots att vi inte ens bott där ett år. Önskar att jag kunde vara där med dom! Aja. Ska iaf få komma ut lite idag o äta god mat i trevligt sällskap. Inte illa det!


Ctg kördes igen o den var bra så nu släpper vi det för den här gången. Förmodligen bebis som kommer åt navelsträngen vilket är vanligt vid vattenavgång... Inget att oroa sig för säger dom!

Restaurang-besök i eftermiddag!

Marie-Louise ska hämta upp mig här så ska vi åka o äta på restaurang. Ska bli så mysigt! Sitter just nu m ctg o bebis gjorde förste en yttepytte-dipp ner t hundra men upp lika fort igen men sen gjorde han ännu en som gick ner t 80 typ. Även den gick upp direkt men lite oroväckande är det ju. Undra hur många såna han gör när vi inte kör ctg - o undra hur länge de håller i sig? Får köra lite längre kurva nu så vi ser att det blir lugnt o så kanske jag kan be att vi kör en snabbis ikväll. Får se vad de säger om saken. De brukar inte bli särskilt oroliga så jag får lita på dom.

Imorgon skulle jag på fika m prematurföreningen här på sjukhuset men jag får avstå då jag är så förkyld. Så många föräldrar till extremt för tidigt födda barn o de är naturligtvis väldigt känsliga för smittor. Kanske blir det fler gånger. Är glad att jag blev tillfrågad iaf! Imorgon har jag alltså inget på agendan som det ser ut nu... Hoppas tillväxtultra ser bra ut på tis! Temp 37,1 så alltså ingen feber:-) V 28+5! Vi närmar oss v 29 m stormsteg!