lördag 7 maj 2011

Jobbigt att vara så beroende av andra!

Allt började bara fel m nattpersonalen ikväll o sen blev det liksom bara värre. Kanske är det jag som är trött o extra känslig men jag blir så ledsen när jag känner att de inte riktigt är engagerade o bryr sig. Jag skulle gå in t Sander kl 23 o då skulle vi ta ur honom ur cpapen o lägga honom t bröstet eftersom det var i slutet på matpausen o han förhoppningsvis skulle vara hungrig o det kunde passa att försöka få honom att äta då. De hämtade mig redan kl 22 för att de skulle väga honom o undrade om jag ville ta upp honom när han ändå skulle ur cpapen. Den här diskussionen har vi haft innan ang vägning o vad dr sa t M som jobbade igår ska han vägas i slutet på matpaus eftersom det inte är maten vi ska väga o så blir det samma varje dag. Men så tyckte inte personalen inatt så de vägde honom ändå. Han vägde 1815 g hursomhelst o e vägning la vi honom t bröstet o han åt lite grand iaf. Sedan skulle han tillbaka t cpapen men syresatte sig dåligt. Runt 85 ganska mkt men var nere på 75 en stund tom o de flödade o flödade m syrgas o var uppe i 35 % en stund. Jag ifrågasatte om det inte var dags att byta mätaren på foten men de ryckte på axlarna åt det, jag sa att ibland sitter inte cpapen riktigt bra o då blir det såhär men då var det för att den låg emot madrassen det inte blev bra. Jaha?!? Så min son ska behöva ligga på jättemycket syrgas för att slangarna ligger emot madrassen??? Han har inte krävt ngt mer än 25 % på hela dagen - förrän nu, så det ligger nära till hands att tänka att det var ngt m cpapen ändå. De testade att sänka syrgasen men det funkade inte så de höjde igen t strax över 30. En stund syresatte han sig 100 o då är det viktigt att de sänker syrgsasen då det inte är bra att få för mkt men den ena sköterskan matade twinsen o den andra som nyss höjt syrgasen satt vid datorn o kollade aldrig skärmen. Jag var sådär jobbig ni vet o ifrågasatte hela tiden o jag gissar att de var less på mig o därför struntade i vad jag sa o inte brydde sig nämnvärt om att svara men när jag sa att jag tyckte cpapen satt snett var ena sköterskan där o kollade o då hördes att ljudet ändrades o de kunde sänka syrgasen t 26 åtminstone o då var det ok så länge jag var kvar i rummet... Kan såklart finnas andra orsaker t att han kräver mer syrgas så som infektioner el så o jag fick inget svar på varför de trodde att det var såhär just ikväll när det inte varit så på nästan 2 veckor. Hoppas verkligen inte det är ngt galet!


Väldigt svårt att gå därifrån ikväll o jag grät när jag gick ut genom dörren. Så jobbigt att behöva känna sig i vägen o att de blir trötta på mig. Jag vet att de gör sitt jobb o kanske inte gillar när jag lägger mig i men hur det än är så är det mitt barn, o jag är här dygnet runt hela tiden o har liksom lärt mig vad som kan vara fel när såna här situationer uppstår. O att de inte gör ngt alls för att försöka lösa det gör mig frustrerad!!! Desstuom har de, samma personal, i två nätter sagt att de tycker det är bättre att vi pumpar på rummet nattetid. "Så vi ska slippa gå dit in." Men vi ska ändå ställa mjölken i kylen o vakna o kan lika gärna gå dit. Känns som att de tycker vi är i vägen.


Usch. Blir trött på mig själv för att jag gnäller. De gör sitt jobb o jag vet att de kan det här. Jag hade förmodligen inte tyckt om mig själv heller om det var jag som var personalen. Är väl tröttheten igen som spelar mig ett spratt o gör mig irriterad o ledsen. Hoppas allt är lugnt därinne o att allt är "som vanligt" när jag kommer in kl 2. Nu är kl 24 så jag måste försöka somna för att få ngn timma innan nästa pumpning. Men först måste jag gå in en gång till för att kolla så det fortsatt är lugnt. Känner mig inte helt trygg m personalen som jobbar inatt som ni förstår;-)

Sov gott!


Uppdatering från den gnälliga, hysteriska mamman: Sander låg på 24 % syrgas o syresatte sig 98 så de var på väg att sänka den lite till nu. Så jävla skönt att jag fick rätt ändå - att det förmodligen var cpapen som inte satt bra;-)

Over and out.

Sander ligger i vanlig säng!


Sköterskan som håller sin hand hos Sander så han får ngt att hålla i. De är så himla gulliga o ägnar massor tid åt barnen även när inte vi är där. Annika o Micke har ju samma rum så vi har bra koll på läget o kan skvallra t varandra så fort ngt inte går rätt till;-) Än så länge har vi sluppit det tack o lov. Alla är så himla goa o snälla!


Han har haft hög temp idag o behöver inte längre ha värmemadrassen utan ligger i vanlig säng! Så nu får han ha på sig byxor också. Det fick han inte innan. Imorgon ska vi ta på honom sparkdräkten jag köpte för länge sedan så han hinner använda den lite innan han växer ur den. Är strl 40 o jag tror den är ganska lagom men inte länge till. Har tänkt köpa lite kläder till honom i str44 för det kommer han nog kunna ha ett tag. Han är ju inte så kort, 43 cm men har ju liksom inget hull på kroppen därför ser han så liten ut!



När han var ur cpapen nu i em syresatte han sig jättebra. Som han brukar. O det känns så skönt att han klarar sig 30-45 min per gång utan den hjälpen! Får lite syrgas bredvid men den har varit inställd på minsta möjliga de två ggr han varit ur idag o det är ju toppen! Ska ta ur honom en gång till ikväll.


Har knorrat o varig lite gnällig idag men sedan bajsade han o e det somnade han gott. Jag ska ut o gå. Har inte kommit nånstans idag o får skämmas för att jag inte varit ute i det fina vädret. Har bara inte haft lust. Har varit m Sander en del o så har jag varit på rummet o kollat på Greys Anatomy o vilat så tiden har gått ändå. Men nu ska det bli skönt att komma ut!

Trött idag!

Har varit uppe två ggr inatt o pumpat som vanligt o ställde ingen klocka när jag la mig igen vid 5:30 eftersom jag brukar vakna runt 7-7:30 men idag sov jag så gott o vaknade kl 8:30! Skönt m lite sovmorgon:-)


Har suttit m Sander en stund o han tog bröstet direkt när han kom t mig men så rann mjölken till o han fick bada i det o sedan tröttnade han direkt o somnade istället. Men det spelar ingen roll. Förhoppningsvis blir han av m matdroppet om några dagar o då får vi vara med o mata honom var tredje timma m spruta som vi gjorde lite i gbg o då tror jag vi kommer känna oss mer delaktiga i vården än vi gör nu. Klart jag kan passa tider o gå in varje blöjbyte men det är inte alltid det faller sig så o då tar de hand om honom. Vi lär nog få byta blöjor så det räcker o blir över ändå;-) När han ska matas var tredje timma tror jag de kommer kräva lite mer att vi är på plats o det ska faktiskt bli kul att få vara med lite mer. O förhoppningsvis hinner han bli lite mer hungrig mellan matningarna då o bli lite mer intresserad av att ta bröstet. Som det är nu får han mat 1 h 15 min o har paus 1 h 45 min.


Nu är det lunchdags o sedan kanske jag hinner med den dagliga promenaden i skogen innan jag ska ta upp Sander nästa gång. Får se vad dagen har att erbjuda. Jätteledsen att jag inte kan åka hem o längtar som en tok efter min familj. Caspian är lite piggare idag iaf så kanske får vi till en middag imorgon m närmsta familjen. D skulle boka bord för 16 pers idag så får vi se om det går att genomföra. Daniels mamma o pappa o bror skulle iväg m jobbet vilket är planerat sedan länge tillbaka så de kan tyvärr inte vara med men vi får ta det vid ett annat tillfälle. O Sandra o Hanna kunde inte heller men det är så det blir när man inte är ute i god tid!


Tidigt imorgon bitti blir Sander 3 veckor! Kan ni fatta att det gått så fort! Inte klokt ju! Tis blir han 34 fulla veckor. Tror jag kommer ha lite problem att hålla reda på hans ålder sedan. Kommer ju korrigeras ett bra tag framöver o det är inte helt enkelt att hålla reda på vad som är vad. Men bvc sköter nog det bra åt mig. Vi kommer ju ha lite extra kontroller eftersom han är nio v tidig. Ska få en ny sköterska på bvc o hon har jobbat här på neo o har väldigt mkt erfarenhet av prematura barn o de som jobbat m henne säger att hon är jättebra. Det känns bra tycker jag!


Inte mkt nytt här o bara massa babbel om skit o inget. Ha det bra!

fredag 6 maj 2011

Om ni bara visste hur skönt det är...

...att kunna gå in till Sander utan en gigantisk klump med oro i magen. Nu går jag in till honom med glädje. Varje gång jag klev in i hissen i göteborg eller gick i trappan upp till neo slog mitt hjärta ett extra slag. Ett extra slag för att jag var så jävla rädd för vad som skulle möta mig när jag kom in genom dörren. Jag hatade verkligen den känslan. Där stod de en gång i halvtimman o skrev ner alla siffror som stod på skärmen. Hur mkt han kissat, vilka mediciner som getts när, åt vilket håll hans huvud legat det senaste, om han legat på mage eller på sidan, hur mkt han ätit, svaren på proverna som togs typ en gång i timman i början, hur han syresatte sig, blodtryck osv osv. Här skriver de temp när den tas nån gång ibland, om han bajsar, om han blivit vänd, ur cpap, syresättning, hur mkt mat han fått, blöjbyten el om ngt annat särskilt har hänt. Men de skriver det inte alls så ofta. Fatta vilken skillnad! De behöver inte längre följa upp honom en gång i halvtimman för att han mår så mkt bättre! Åh vad jag är glad för det!


Han har sugit på bröstet lite ikväll också o vi hade en mysig stund jag o lille Sander. O så vägde vi honom. 1800 g exakt. Det går åt rätt håll! Nu ska jag ta en smörgås sedan pumpa lite o försöka sova. Blir nog ingen hemgång för mig imorgon heller för Caspian har jobbig hosta o feber. Både Linn o Timmie är bjudna på två olika barnkalas imorgon så de har ngt roligt att se fram emot men jag är så ledsen att jag inte kan åka hem. O kanske blir det ingen middag på söndag heller. Om inte Daniel o Caspian kan vara med vill jag inte fira utan då får vi skjuta på det t nästa helg el ngt. Det ordnar sig. Vill helst inte fira alls om jag ska vara ärlig men tillsammans med de allra närmsta kan det väl bli mysigt ändå. När det nu blir. Skulle vara katastrof om jag blev förkyld nu hursomhelst o det kan vi inte riskera.


Trevlig helg allihop!

Teamwork!

Jag har bestämt mig för att vänta tills imorgon m att åka hem. Vill inte riskera att bli sjuk så jag inte kan vara här. Får se vad det blir av det.


D kunde ju inte komma idag o jag har ingen bil här men Annika o Micke är så snälla så de körde mig t överby för lite inhandling av mat. De skulle ändå handla o sedan åka hem t strömstad över dagen så jag tog m deras mat upp o la i deras kylskåp så de slapp springa upp hit igen. (micke sa att det var säkrast annars skulle han aldrig få m annika ner igen hahaha) Första gången Annika åker hem sedan nån gång i början på mars. Hoppas de får en bra dag hemma! Tycker väldigt mkt om de båda o vi har väldigt kul ihop. Skönt att ha ngn som är i liknande situation man kan prata med! Vi har ju följts åt hela den här resan o jag hoppas att vi kommer göra det även i framtiden.


Känner mig gladare idag igen. Härligt! Var välbehövligt m lite tårar igår men det är så jobbigt att vara ledsen. Skönt att det gick över fort. Sander ligger m nästan ingen syrgas alls o sover så gott så jag ska äta lunch o ta en promenad o kanske vila lite. Inte mkt jag kan göra inne hos honom ändå just nu. Ska vänta t ikväll m att ta upp honom eftersom han var ur cpapen så länge förut o är väldigt trött e badet. De tror att han kräktes så mkt för att han fick sockerlösning som smärtlindring när de stack honom men avvaktar m att öka på maten till imorgon för att vara på den säkra sidan.


Sprang på dr Dag Prebensen förut som jag hade när jag låg på Anten. Var trevligt att prata m honom lite. Han var förvånad över att Sander var så sjuk som han var när han föddes precis som alla andra men glad att det vände så fort o har gått så bra hittills!

Nybadad!

Bilderna hamnade på fel håll - igen! O jag orkar inte ändra. Som vanligt.

O ni får lov att skratta åt hans toppiga huvud o grisnäsa. Det gör vi. Fler gånger om dagen. Stackars liten vilken mamma o pappa han har som skrattar åt honom;-)





När jag satt o åt frukost (lite sent idag) kom de o frågade mig om vi inte kunde ta badet med en gång. Sander hade kräkts ner heeeeela sängen! Dr hade precis varit o sagt att de skulle öka på matdroppet men drog genast tillbaka det när han såg pölen i sängen;-)


Lisbeth, vår ansvariga barnsköterska höll Sander medan jag tvättade o torkade honom. Han syresatte sig bra o verkade tycka att det var ganska ok. Han skrek inte iaf;-) Sedan skulle han torkas o det skulle bytas i sängen, sätta om sonden, byta slangar på cpap o vad mer det nu var o jag blev så stressad för att han fick vara så länge utan cpap. Han klarar det men man ser på hans andning att han är lite ansträngd. Tror jag vet ngn som kommer sova gott idag efter den här cirkusen:-)

Caspian har feber..

...så Daniel kan inte komma hit idag o missar första badet med Sander tyvärr. Men det blir fler gånger! Ska be ngn filma så vi har det dokumenterat;-)


Jag ska åka hem i em men blir lite tveksam nu. C hostar en del o blir han förkyld vågar jag inte åka hem ifall jag också får det. Har han däremot bara feber är det nog ingen fara. Får väl se under dagen hur det blir. De blir väl besvikna om jag inte kommer nu när vi bestämt det men å andra sidan blir det inte bra för någon om vi blir sjuka. O en förkylning kan hänga i ganska länge o så lång tid utan att få vara hos Sander skulle vara fruktansvärt!



Har pratat m sköterskorna ang besöksrestriktionerna de har o de lovade mig att mamma ska få komma in på avd o träffa Sander eftersom Annika o Micke haft både farmor o mormor inne. Rätt ska vara rätt:-) Ska bli roligt att visa lillprinsen för mamma!


Ska hoppa in i duschen så jag hinner vara med när de rondar. Har tagit prover på S idag men han sa inte ett knyst. Lite sött i munnen bara så gick det fint! Blev dessvärre inte tillräckligt m blod på två stick men de avvaktar o hoppas slippa ta ett till. Annars gör de det lite senare. Kanske blir mkt för honom m tre stick på en gång!



Ska passa på att skicka en liten grattishälsning till fina "mostera" Gunilla som fyller år idag! De var med o hjälpte till hemma när altanen gjordes så fin precis som så många andra. Vet inte hur jag ska kunna tacka er men är jätteglad för all hjälp!

Stort grattis till dig Gunilla!

Kram!

torsdag 5 maj 2011

Ibland vänder det fort!

Liten fin Sander fick sin mamma på bra humör igen o nu känner jag mig riktigt glad:-)


Har myst o haft honom vid bröstet o han sög som bara den idag också! Vi testade tom att matväga honom för skojs skull o han hade gått upp 5 g så lite mat fick han allt i sig! Låter ju som typ inget men enl sköterskan som jobbar ikväll var det väldigt bra. Särskilt för att vara så liten o andra gången han legat vid bröstet. Efter att ha ätit o grejat (han blev riktigt förbannad o slängde m huvudet när han inte fick tag) blev han supertrött o somnade så gott så nu ska jag gå o äta lite innan en sista pumpning för idag. Dagens vikt var 1765 g efter "amning". Det var bra! Sov gott allihop! Tror att jag kommer somna gott efter den här urladdningen m tårar!

Negativ är jag idag...

Jag är så himla ledsen idag! Skulle sova lite förut när daniel åkt o kollade ett avsnitt av Greys Anatomy. Där föddes femlingar på tok för tidigt o flera av dom var allvarligt sjuka. En av dom fick de hela tiden "flusha" m noradrenalin el vad det nu heter för blodtrycket o det känner vi igen. Sander fick ngn medicin för att hålla blodtrycket uppe. Det sjönk gång på gång o när han gick under 45 slutade han kissa vilket är allt annat än bra. En påse hängde bredvid hans säng o vi satt o kollade på den hela tiden för att se att han kissade o jublade för minsta lilla droppe. Precis som det var med min morfar dagarna innan han gick bort. Glömmer aldrig hur mormor satt m slangen o bad om ett mirakel o hoppades att han skulle börja kissa igen o bli frisk... Det blev han tyvärr inte o gick bort 2003 då jag väntade Timmie. Han fick aldrig träffa några av våra fina barn men jag vet att han skulle älskat o avgudat dom. Precis som han gjorde med oss, sina barnbarn. Jag o morfar hade en lite speciell relation o jag glömmer aldrig hur han i sitt morfinrus ropade på daniel när vi skulle åka från sjukhuset sent på natten "Ta väl hand om tösa!" eller när en tår rann nerför hans kind när jag kom in till honom där han låg... Är ledsen över att han inte längre finns hos oss men samtidigt så glad över den tiden vi fick tillsammans. Nog om det.


Bebisen i greys blev intuberad precis som sander o han fick också surfaktant "sprutat" ner i lungorna. Bl a. Jag blev påmind återigen o det var på sätt o vis väldigt skönt men samtidigt öppnade det en dörr som jag försökt hålla stängd på tok för länge nu o allt bara brast. Så jag grät o grät. O grät lite till. Sedan somnade jag några minuter o vaknade med ångest. Fy vad jag hatar den känslan. Som att ngt är fel men man vet inte riktigt vad eller hur man ska få det att försvinna. Gick in till Sander för jag längtade så vansinnigt mkt efter honom o där var en gullig sköterska som tog sig tid o lyssnade på mig o jag fick prata av mig lite. Önskar så att allt var "som vanligt" o att jag kunde få ta upp min lilla bebis i min famn när jag känner för det. Att vi kunde få vara hemma tillsammans alla sex i familjen o bara njuta o ha mysigt. Inte att två av oss ska vara här o de andra hemma utan lillebror o mamma... Nu är det så det är o vi ska ta oss igenom detta också men jag måste tillåta mig själv att gråta lite ibland också. Har varit en lång tid av oro o ovisshet o det vore konstigt om det inte kom ikapp oss nån gång! Får vi åka hem nån gång i början på juni har jag varit drygt 100 dagar på sjukhus. Som Malin skrev för länge sedan. jag har snart gjort en tid i big brother huset. Frågan är vilket som är värst. Det eller det här. Serveras lite dåligt m sprit på det här stället men annars är det nog ganska så likt;-)


Gick sedan o åt o när jag gjort det sprang jag på E, "vår" sjuksköterska som sa att hon minsann tyckte att jag kunde åka hem en dag o att Daniel kunde stanna här medan jag var hemma. Jag försökte förklara att jag inte känner mig riktigt redo för det. Mest för att jag inte är redo att träffa alla därhemma o lämna på förskola o så då jag vet att jag skulle gråta så fort jag fick syn på ngn av våra fantastiska fröknar men hon förstod nog inte riktigt vad jag menade o fortsatte gå på om det. O då grät jag igen. Hahahaha! "Är du så ledsen idag?" frågade hon mig o jag snyftade fram ett litet "Ja" o så gick jag. O hon blev stående kvar o undrade nog vad som hänt. Var samma sköterska som propsade på att jag inte fick åka hem enbart för några timmar eller komma tillbaka på fm dagen därpå när jag åkte hem första gången utan upprepade tre gånger "Du kommer på kvällen, jag skriver det här" o redan där kände jag mig väl lite överkörd eftersom jag tycker det är upp till mig hur jag vill göra. Jag vet att hon menar väl men just idag kom det så olägligt. Om daniel känner att han hemskt gärna vill vara här en natt hindrar jag naturligtvis inte honom från det o det var väl det jag kände att hon trodde. Men det lämnar vi nu.


Blev en riktigt neggo-blogg det här nu o sånt gillar vi inte. Bryt ihop o kom igen som man brukar säga. En promenad på hjärtstigen i skogen kan nog göra susen mot deppdagar som denna. Sedan ska jag ta upp liten Sander o mysa igen o då kan man inte bli annat än lycklig - eller hur?!?


Kram på er!!!

Tjejen i rummet bredvid...

...fick en son i v 36+0. Kan ni gissa vad han vägde?


4500 g!!! Det ni! Ingen liten klump precis m tanke på att han var fyra v tidig. Särskilt inte om man jämför med våran lille Sander... En annan tjej som låg här förra v fick en bebis som vägde 5 kg. O fick sätta nyckelbenet på spel för att komma ut. Tog några dagar innan han kunde använda sin arm o huruvida han fått nervskador o men av det i framtiden återstår att se.

Lagom är bäst helt enkelt men alla är vi olika o får olika stora barn:-)


Så spännande på såna här ställen för här finns verkligen alla sorters människor. O alla samlas i köket o lagar mat o äter o vissa (läs jag o Annika) plockar i o ur diskmaskinen i tid o otid medan andra helt struntar i det o staplar disk o sopor på hög. Aja. Jag gör det gärna. Så det ser lite trevligare ut. Inget vidare att sitta o äta vid ett berg av disk o en överfull soptunna.


De har inga små bebisar på avdelningen nu. Ngn 27-veckors har de inte haft på flera månader säger dom. A o M:s tvillingar var de minsta här när de föddes o de var v 30+6. En hel del nästan fullgångna bebisar som har problem m det ena el det andra o så är det våra små som har en stund kvar innan hemgång.


Dr räknar m att Sander kommer behöva cpap ett par veckor till. Ökade på maten idag igen o det är nog därför han har varit lite orolig o knorrig idag. Får se om det lugnar sig annars ska de backa på maten igen. Ang den lilla viktnedgången igår kollade dr i pappren o sa att det beror på att han hade ätit innan första vägningen o inte innan andra så det var så enkelt o inget att bry sig om. O att vi inte ska stressa m maten är för att han varit så svårt sjuk o haft svårt att komma ikapp o lära sig äta större mängder. Men så länge vi är här har de koll på läget o räknar ut noggrannt hur mkt han behöver få i sig!


D sitter m honom nu o ska snart åka för att hämta barnen o jag ska försöka vila lite. Gör nästan aldrig det men är supertrött idag o det kan vara skönt m en liten tupplur. Får passa på nu medan jag kan!


Imorgon em ska jag åka hem o sova hemma t på lördag. Söndag ska vi ut o äta m närmsta familjen för att fira mig som fyller 30 på tisdag o mån till tisdag ska jag sova hemma o hoppas på en frukost på sängen. Ev ska barnen åka med hit på tisdag så de får se på lillebror o leka på lekterapin lite. O på kvällen ska jag bli bjuden på mat av Annika o Micke. Gulligt av dom! Har sagt ifrån vänligt men bestämt att jag inte vill ha några presenter o att jag inte tänker fira min födelsedag nu. Det orkar jag inte. Så lite uppståndelse som möjligt passar mig fint just nu!

Hej hej!

Här är allt lugnt idag också. Vi ska åka o handla lite o äta lunch om en stund. Jag har suttit m Sander men han hade lite ont i magen o var trött o brydde sig inte om att försöka suga alls idag. Kanske bättre tur nästa gång. Dr säger att vi inte ska stressa fram ngt utan att det kommer när det kommer. Imorgon kanske vi ska få bada honom för första gången! Det ser jag fram emot!

onsdag 4 maj 2011

Sander har sugit på bröstet!!!!!

Jättemycket - och länge! Han både sög o svalde i flera omgångar o låg där o mös. O sedan kom värsta rapen;-) Sjönk i syresättning när han hade sugit en längre stund men han glömde väl av att andas lite mitt i alltihop. Helt otroligt att han kunde! Åh så glad jag är!!! Hoppas det går lika bra nästa gång jag tar upp honom! (även om det inte är ngt jag räknar med).


Hade tappat lite i vikt o vägde 1735 idag men imorgon är planen att öka på matdroppet igen så det är nog inte hela världen. Dessutom fick han ju en extra portion nu när han låg hos mig:-) Nu ska jag äta lite sedan pumpa en gång till innan läggdags.


Sov gott!

Jag blir så glad!

Daniel ringde precis o berättade att vi fått paket på posten idag. Som ni kanske har sett heter några av mina allra mest trogna läsare Stig o Agneta. De kommer från Täby. Vi träffades då vi var på Azorerna när Timmie var liten o sedan dess har vi hållt lite kontakt via nätet. Jag skrattar alltid gott åt Stigs roliga kommentarer o min mamma sa att "det vore roligt att träffa den där stig, han verkar så sköjig;-)" o Cecilia frågade också vem den där lustigkurren är. O hans fina fru Agneta följer oss också även om hon inte är lika flitig m att kommentera som hennes make;-) Underbara människor som vi egentligen inte känner så väl men ändå tycker väldigt mycket om! O idag hade dom skickat paket till oss. Eller rättare sagt till Sander. Fina små kläder m barbapappa. Jag blir så glad så jag blir alldeles gråtig. Tusen tusen tack för det!!! O tack för att ni följer oss o skriver några rader ibland:-) Det blir vi glada för!

Fantastiska Sverige med människor som brinner för det dom gör!

Det finns dom som klagar på vården o inte är nöjda med nånting. O de kanske har rätt i det utefter deras egna erfarenheter men när det kommer till vården man får i Sverige som gravid o den neonatalvård vi har finns inte mycket att klaga på det kan jag lova. Tänk att jag har legat inne sedan den 23 februari. Nu är ju inte jag inskriven längre men jag får bo på sjukhuset ändå för att jag ska kunna vårda mitt barn. O vi får ersättning för varje resa daniel gör för att hjälpa till i vården, parkeringstillstånd, tillfällig föräldrapenning för vård av svårt sjukt barn o behöver inte ta ut av de vanliga dagarna mm, mm.


Jag fick ligga i Göteborg, på specialist-bb i fyra veckor tio mil hemifrån o för det fick vi betala 1200:- Då fick jag alla måltider på dygnet o hade underbar personal som tog väl hand om mig. Fick en egen kurator o egen sjukgymnast som gav mig gummiband o träningsprogram. Sedan flyttades jag till Näl, en resa m taxi på drygt tio mil som landstinget stod för o när jag låg här på Anten fick jag också all tänkbar hjälp. Finns en barnmorska jag känner att jag inte gillat alls men i övrigt har de flesta varit helt fantastiska. Läkarna är superkompetenta både här o i gbg o jag är så imponerad av deras intresse för sitt jobb. Det märks verkligen att de brinner för det de gör. Bara en sån sak som att dr Inganäs ringde flera ggr t gbg för att kolla hur det gick m Sander är ju fantastiskt.


Finns högkostnadsskydd när det gäller att vara inlagd o man betalar aldrig mer än 1200:- för det i månaden. Tänk sedan när Sander föddes o var så sjuk. De fick ringa in första bakjouren för att kunna rädda livet på honom o andra bakjour fick komma in senare då dr Inganäs åkte m Sander t gbg. En specialbyggd ambulans hämtade honom i en särskild kuvös o väl framme i göteborg fick han kvävebehandling utan tvekan. En väldigt kostsam behandling o vi behöver inte betala en krona. Dessutom fick jag o Daniel åka taxi t gbg då madde tog bilen hem o även den resan stod landstinget för. Sander hade flera läkare o sköterskor o första dygnen fanns alltid minst en sköterska som stod vid han säng dygnet runt o vakade. Samma sak första tiden i trollhättan då vi var isolerade. För att inte tala om alla mediciner som ständigt pumpades i hans lilla kropp, o alla maskiner som övervakade hans tillstånd o varnade o pep så fort ngt var lite galet. Kan ni fatta vilken grej?!? Hundratusentals kronor som det kostat o vi har det så bra o har möjlighet att få den vården! Hade vi bott någon annanstans kanske vi inte hade kunnat rädda vårt barn...


Det jag är mest fascinerad över är all personal. Undersköterskor, sjuksköterskor, barnmorskor, barnskötare, läkare osv som är sååååå underbara o kompetenta! Goa härliga Annika som var med o förlöste mig kom in till oss igår o jag blev så glad över att se henne. Var precis när Sander dippade lite o krävde mer syrgas så jag var kanske inte jättefokuserad men roligt var det att byta några ord med henne. De fick adressen till bloggen när vi var i göteborg för att de skulle kunna följa oss o många av dom har varit inne o läst flera gånger. Jag hade ju legat så länge hos dom o lärt känna dom lite grand o det var ingen som trott att det skulle bli så allvarligt när han kom ut. Allra helst inte eftersom han skrek o var ok det allra första. Jag förstod på dom att många av dom var ledsna över vad som hänt o Annika berättade att hon inte kunde sova en blund när hon kom hem för att hon var så orolig över hur det gått för oss så hon gick tillbaka t jobbet tidigare för att kolla läget. Gud så skönt det är att veta att de bryr sig om oss o att vi (Sander) berört så många människor! När jag ser någon av dom som arbetar på anten/förlossningen får jag alltid en kram o de blir sådär hjärtligt glada över att se mig. Samma var det i Gbg när vi kom tillbaka. Skillnaden då var bara att det var tråkiga omständigheter som gjorde att vi var där o jag var kanske inte lika glad o uppåt då...


Jag är så himla tacksam för att vi bor där vi bor o att vi får all den här hjälpen. Försäkringskassan är inte helt lätta att tas m alla gånger, det håller jag med om o vi har inte riktigt fått de pengarna vi ska ha men att man ändå får ersättning i såna här situationer o kan vara hemma två föräldrar för att vårda barn under så lång tid. O det bästa av allt - att vi har möjlighet att vara hemma så länge med våra barn! Jag har faktiskt ett helt år kvar att ta ut på Caspian o han är snart två:-) Inte kul alla gånger att snåla på dagarna då det kan bli tight emellanåt men det är SÅ mycket värt det. Att få vara hemma med barnen o njuta av dessa underbaringar gör det lätt att avstå från en hel del lyx:-)

Grattis världens bästa mamma!

Idag fyller min fina fina mamma år. Utan henne hade allt det här inte gått så bra som det har gjort. Hon ställer upp i vått o torrt o har tagit hand om barnen, städat, varit m o planerat en stor makeover hemma innan jag kom hem, lagat mat till oss som vi har i frysen, lånat ut sin bil så vi har sluppit vara utan, handlat grejer när jag behövt, sovit hos mig när jag var inlagd i göteborg o tagit hand om mig mm, mm. Framförallt är hon den bästa mamman man kan tänka sig o jag vet att hon alltid finns där när vi behöver henne. Tack älskade mamma för att du är du! Hoppas du får en fin dag!

Ett gott skratt!

Underbar personal som har hand om Sander idag o vi har skrattat o skojat hela morgonen. O nu när de skulle mäta huvud o längd fick vi oss ett gott skratt. Dels har han krympt en cm sedan göteborg o är 43 cm idag - o huvudmåttet är 29,1 cm o i journalen från Göteborg står det att det var 22 cm!!! En så stor ökning på drygt en vecka kan vi inte annat än skratta åt. 29 cm är normalt för veckan så de måste ha mätt alldeles tokigt. O när de visade m måttbandet hur stort 22 cm är förstår vi att han aldrig haft så litet huvud. Hahaha! Så kan det gå!


Var m när dr Inganäs rondade idag o det var inte så mkt ändring. Maten ska fortsatt gå 1,5 timma o ha paus lika länge. De hade tänkt öka på det men han skrek mkt igår kväll o var orolig fram t kl 2 då han bajsade rejält så det är väl dumt att öka för mkt om han får ont av det. Dr skrev ut ögondroppar också för hans ena öga är väldigt kladdigt o han får knappt upp det.


Blev inget desperate för mig igår kväll för jag o Annika skulle göra fotavtryck på våra små bebisar men det gick inget vidare. Många skratt blev det men dessvärre inga fotavtryck på Sander. Annikas twins skötte sig fint så hon fick två små avtryck iaf. Så fort vi närmade oss pappret m lilla foten drog Sander bak den o knep m sina små tår. Det kittlades nog. Tjejen som ska jobba kväll idag är tydligen duktig på avtryck så vi ska be henne om hjälp. Har ett från gbg o det är roligt att följa upp o jämföra!


Just nu ligger Sander hos Daniel o myser utan cpap. Märks att han tycker det är skönt att komma ur den o han syresätter sig jättebra m bara pyttelite syrgas när han ligger hos oss. Behöver fortfarande trycket så han blir inte av m cpapen än på ett tag men det känns bra att han får vara ur tre ggr/dag nu! O att han inte längre är så liten o känslig så vi kan ta ut honom för bara en timma åt gången o inte måste känna att vi ska sitta 2-3 timmar varje gång!


Brösten känns bättre idag o mjölken verkar ha stabiliserat sig lite. De frös 1,8 l ca från ett dygn idag så det finns så det räcker o blir över men skönt att det inte längre är sådär tokmycket som det var för ngn vecka sedan då jag pumpade 360 ml på en gång!


Ha en bra dag!

tisdag 3 maj 2011

Passerat födelsevikten!

Idag vägde Sander 1750 g o han vägde 1745 då han föddes så nu har han hämtat upp sig igen. En ökning på 40 g sedan igår. Kurvan ser väldigt fin ut säger sköterskan o imorgon kanske de ökar på matdroppet ytterligare! Har inte kräkts så mkt idag så det verkar som att det funkar ganska bra m "schemat" de kör än så länge:-)

Ljuvligt!

Liten Sander har legat vid bröstet o vet ni vad?!? Direkt när jag la dit honom gapade han o försökte få tag:-) Inte helt enkelt när man är sådär liten som han är o brösten är fulla m mjölk o size ngt större. (nu har jag inga bomber alls att komma med men i jämförelse m hans lilla mun är det lite skillnad) Han fick tag några ggr o snuttade lite! Härligt! Kommer dröja länge än innan han lär sig amma men att bara få lägga honom vid bröstet var mysigt. Syresatte sig jättebra idag också när jag hade honom hos mig men nu när han kom tillbaka t cpapen sjönk det lite o de ökade på syrgasen. Trycket i cpcapen ska alltid ligga mellan 4-5 (tror det är cm) men nu låg det runt 2,5-3 o när det är så lågt sjunker han ofta i saturation. Jag ifrågasatte detta men ssk som jobbar ikväll tycker inte om alla mina frågor o snäste lite att inställningarna ska vara mellan 8-9 o det går inte att höja mer. O säger hon det så är det väl så. Ska vänta t personalbyte o ifrågasätta en gång till;-) (om han nu inte sjunker mer o behöver än mer syrgas. Nu låg han bara på 24 så det var inget att bråka om men ändras det ska hon få m mig att göra)


Nu väntar duschen efter min skogspromenad o kl 21 ska jag se på desperate:-)


ha en trevlig kväll!

Läkarsamtal!

Jag kan inte tro att det är min bebis dr pratar om när han beskriver pojken som var så svårt lungsjuk.

Att det var mitt barn de aldrig trodde skulle få leva.

Att det som hände Sander är väligt extremt och sällsynt, framförallt att det efter att ha varit så fruktansvärt dåligt blivit så bra på så kort tid. Att det var vi som hade sån tur o att vårt barn fick livet åter!

Visst finns mirakel!


Har haft läkarsamtalet m Dr Inganäs nu o när jag satt där var jag helt på det klara med allt men nu har jag glömt det mesta känns det som. Vi hade en del frågor men han gick igenom allt, timma för timma, dag för dag o vi fick svar på alla våra frågor utan att ens behöva ställa dom.

Han beskrev hur de hade svårt att ventilera honom när han var född. Hur de fick trycka ner luften ganska våldsamt men det ändå var svårt att få ner den i lungorna. Den stora faran med det är att lungorna "sprängs" o det fanns en ganska stor risk för det men lungan stod emot o klarade sig bra. Hans lungor var väldigt små när han föddes. Inte det värsta han sett men ändå små o underutvecklade. Därför fick de inte ner ngn luft. Cirkulationen var trots det ganska ok o det finns inget som talar för att han fått några men av den låga syresättningen i dagsläget. Kroppen förser hjärnan m syre i första hand o att han låg på 30 den första timman var i en liten fot el hand o alltså inte upp t hjärnan. Dessutom är bebisar gjorda för att klara det.


Det fanns två olika saker som var problematiska. Dels var det att lungorna var små pga vattenavgång i nästan tio veckor, o dels att kärlen i lungorna var slutna o inte öppnade upp sig så de kunde förse blodet m syre. Att lungan var liten o "stel" avhjälptes då han fick surfaktant, currasurf som gjorde att den slappnade av lite o de då lättare fick ner luft i lungan. Det visste jag redan innan att man kunde ge o då hade de sagt att man kan ge det två ggr. Sander fick tre. Den andra problematiken avhälptes då han fick kvävemonoxidbehandlingen i göteborg så kärlen o lungblåsorna öppnade sig mer. Han låg på 98 % syrgas i början o det fanns inget mer att ta till. Minsta lilla komplikation hade kunnat få ödesdigra konsekvenser... Därför passade dr Inganäs på att kontakta gbg medan läget var hyfsat stabilt o beställde transport för att hinna få kvävebehandlingen så fort som möjligt. Sander var lite sämre på vägen ner t ambulansen o på vägen upp till intensiven i gbg men annars gick resan över förväntan.


Tänk att vi har gjort det mesta som jag var rädd för. Alla mina skräckscenarion har inträffat. Vi har bara inte flugit med honom men annars har vi fått flytta en prematur bebis som bara var några timmar gammal i ambulans, tvingats intubera honom, söva honom för att han var så sjuk, vaka över honom för att ingen visste om han skulle klara sig... Tvingats gå o lägga oss o veta att ngn närsomhelst skulle kunna knacka på dörren för att tala om att läget var än mer kritiskt... Om ni bara visste vad glad jag är för att det värsta förhoppningsvis är över nu! Fy fasen så sjuk han var! O så svårt det är att ta in och förstå!


Det är precis som att verkligheten börjar komma ikapp mig. Har inte kunnat ta till mig att läget var så allvarligt o att vi var så nära att förlora honom innan. Men nu har jag fastnat i det o ältar o ältar. Hör läkarens röst när hon sa att hon inte trodde han skulle överleva om o om igen. Jag vet att jag måste släppa det. Får inte fastna i det. Allt gick ju bra. Men det är en fullt normal o vanlig reaktion o jag måste låta det få kännas o gå igenom allt några gånger till innan vi kan gå vidare. Som sköterskan sa finns det många som ältar saker flera månader som inte är på långa vägar såhär allvarligt så vi måste låta det få ta sin tid. Men ni får inte missförstå mig. Jag är otroligt glad att han finns hos oss o är såpass frisk som han är o glädjer mig inte mindre åt det bara för att jag funderar över det som varit...!!!


Han fick en rad olika behandlingar i göteborg som ni vet o låg i högfrekvent respirator först som man sedan kunde trappa ner till vanlig resp o sedan blev det cpap som han fortfarande ligger i. Han fick även cortison o jag minns hur gärna jag ville att de skulle ge det för att det brukar göra susen samtidigt som jag var medveten om att han skulle kunna dippa så fort det slutat verka. Det hade dr Inganäs också varit orolig för men när han hämtade honom i göteborg var det tre dagar sedan cortisonet o fortfarande var allt lugnt då så vår oro var obefogad. Var en låg dos cortison han fick o det var nog bra det. Några bakslag hade varit jobbigt att ta i det läget. Idag pratade Inganäs om att han var väldigt pessimistisk under tiden vi var här i trollhättan. O vi såg det på honom men förstod ändå inte riktigt allvaret. Eller rättare sagt. Jag vägrade tro det. Jag berättade även för honom om en tjej jag vet som haft långvarig vattenavgång som legat här o där sonen fick ligga i resp i 6,5 v o fortf har syrgas vid 2 års ålder o jag tyckte mig ana att han hajade till när jag sa namnet men han försökte släta över det för att inte skrämma mig. Idag fick jag veta att han visste vem jag pratade om men att han inte ville diskutera saken då han trodde det skulle bli samma för oss. Om vi hade tur. O tänk att det hade vi - o det blev så mycket bättre! Resp i 6 dagar är ganska bra ju!


I göteborg var de väldigt positiva till hur framtiden kommer bli för vår lilla Sander. Där sa dr att de inte tror att hans lungor har påvekats o att han förmodligen kommer bli helt frisk. Här är de lite mer försiktiga. Hur Sanders sjukdomsbild kommer se ut i framtiden vet ingen idag o dr tycker inte man ska spekulera i det heller. Han är dock väldigt positiv o tror inte han kommer få några allvarligare konsekvenser tack o lov. O som de sagt innan hade han inte klarat sig såhär bra om han varig svårt lungsjuk! Vi får räkna med att vara kvar här minst en månad till o kanske lite mer o det kan även hända att vi får åka hem m syrgas men det vet vi inte idag o jag tänker inte ta ut ngt i förskott. Han klarar sig ju ganska bra utan idag men då har han å andra sidan cpap-trycket till hjälp. När han inte längre har cpapen kanske vi får börja m syrgas igen i grimma. Ingen risk att han blir beroende av trycket i cpapen iaf utan att han så småningom kommer ur den. Ska ha honom ur 3 ggr/dag en halvtimma åt gången from imorgon o det känns bra:-) Ska även få lägga honom till bröstet lite men bara för att han ska få känna lukten o ingenting annat. I hans fall är det viktigt att inte stressa fram ngt o han får mat i sonden så det är ingen brådska med den saken. Dessutom är han bara 33 veckor o då har de inte koordinationen att suga o svälja på samma gång ändå. Klart det finns bebisar som kan det också men det är inte så vanligt o då Sander har lite besvärligt m maten är det bättre att ta det lugnt.


Innan jag gick ut från rummet där sander ligger nu började han knorra igen o vips så var huvudet vänt åt andra hållet. Vi skrattade gott åt honom. Han vet vad han vill den grabben o visar tydligt när han inte är nöjd;-) Jag kommer nog på mer o mer som läkaren sa alltefersom men överlag är jag nöjd med allt vi fick veta. En fantastisk doktor o vi är så glada att vi fick honom. Anledningen till att det tog en timma innan Sander intuberades var för att Inganäs hade bakjour o sov i hemmet. Då har de 30 min på sig att infinna sig o därför dröjde det. Han hade träffat mig innan så han var förberedd när de ringde in honom o förstod genast att det var oss det gällde. Han visste dock inte att det var förlossning på g o när jag sa att jag inte fattade det heller skrattade han lite o sa att han hört att det gått i raketfart. Jag fick tom lite beröm för att jag var så påläst o hyfsat insatt i vad som skulle kunna hända med tanke på vattenavgången. Ska nog bli ssk när jag blir stor. Eller bm el ngt. Nu kan jag som sagt kvala in efter allt det här!

Jag är så tacksam för allt de gjort för Sander, och för oss. Hur ska jag nånsin kunna tacka dr Inganäs för att han räddade livet på min lilla pojk? Kan man det? Kan man tacka någon nog för att ha räddat livet på det allra käraste man har? Jag tror inte det men ska göra vad jag kan för att visa min uppskattning. Ngt ska vi nog kunna hitta på!


Jisses så långt det blev! Nu ska jag ut o gå. Har inte kommit så långt än idag. Sedan är det dags att äta o pumpa o mysa m liten bebis på bröstet:-) Ser fram emot att se vad han väger idag!


Kram på er alla! Ta hand om er o njut av livet! Det tänker jag göra. Man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda. (o tur är väl det!)

Sander 33 fulla veckor idag!

Grisnäsan är där för att cpapen trycker upp näsan hela tiden. Går ner ganska fort tack o lov:-)

Är det inte det ena bröstet så är det andra...

Fan alltså! Först var det vänster bröst som gjorde ont o var knöligt o lagom t att det gick ner blev det höger. Det var rött o gjorde skitont men jag fick aldrig ngn feber. Igår var det bättre men så vaknade jag kl 3 av en megaknöl i vänster igen... Har använt vetekudde o har klippt till ett par snygga landstinget-trosor som jag har som bh för att se om det är bh som sitter åt. Så nu är jag snygg må ni tro! Nät-trosor m grön liten fin kant som bh är inte illa;-) Hoppas att det ger sig snart o att jag inte får feber. För det orkar jag inte med nu.


Sander har fortsatt kräva lite mer syrgas emellnåt. Igår var de ganska säkra på att det var maten men idag lät det inte riktigt så. Han har gått över på "Matschema" o får typ 20 ml el ngt per timma i 2 timmar sedan uppehåll i en. O idag har de höjt ytterligare så nu får han mat (vet inte hur mkt) en timma o uppehåll 2. De hoppas att hans magsäck har töjt sig o att han nu ska klara lite större mängder men jag är väldigt tveksam till det. Märks att han hade lite ont i magen igår o knorrade o drog upp benen o man kanske inte ska ha för bråttom. Dr ville iaf testa o så är det bara att backa om det inte går. Sprang på Leif därute förut o vi skulle försöka få till läkarsamtal idag kl 14.


Han är stark vår lille prins. Har hänt ett antal ggr att han tröttnat på att ha huvudet åt ett håll så han har själv lyft upp det o svischat runt t andra sidan. När han legat på mage. Inte helt enkelt m cpcap o massa slangar i ansiktet men han klarar det fint än så länge o har sluppit dunsa i madrassen m hela paketet:-) Otroligt att de är så starka trots att de är så små!


Daniel är nog på ingång för kl närmar sig 10 o vi ska gå in t sander igen. Jag tänkte ta en promenad medan d sitter m sander. Finns en slinga utanför i skogen man kan gå o det var riktigt mysigt igår kväll när vi gick även om det var ganska kallt. Får paketera brösten väl bara så ska det nog gå bra. Vill inte pumpa för ofta heller eftersom jag har så sjukt mkt mjölk så det är lite svår balansgång det där... Mjölk-köket har haft brist på mjölk men säger att de kan fylla sitt lager m enbart min mjölk nu hahaha.


Förstår att det inte är så superkul läsning här m alla siffror, syrgas, cpap o vad det nu är allt men det är så himla skönt att ha bloggen o kunna gå tillbaka o se vad som hänt under den här tiden. Vi lär inte minnas en hundradel av alla turer om några år så det kommer vara guld värt att han det så dokumenterat! O för min del är det skönt att få skriva. Vore synd att säga att jag skriver särskilt sköjit men att bara få skriva ner sina tankar är mkt värt. Att få ventilera lite. Tycker att jag mår ganska bra men är medveten om att allt ligger där under ytan o guppar o väntar på att få komma upp. Förr el senare smäller det väl o det kommer inte bli helt lätt att ta. Men jag är medveten om att det kommer ske o förhoppninsvis är det lättare att hantera då. Dessutom har jag varit hemifrån så länge o inte van vid vardagen o tre kids som kräver sitt o ska komma hem m liten prematur bebis som kräver mer än fullgånga barn så jag lär nog få känna på hur livet som fyrbarnsmamma är mer än väl! Hursomhelst är jag så himla glad över mina fyra underbaringar o för dom gör jag naturligtvis allt:-) Vi ska nog fixa det också. Daniel får vara hemma ett tag tills vi kommit in i lite rutiner o kan klara oss själva. Skörden är inte riktigt än;-)

måndag 2 maj 2011

Lite upp o lite ner...

Sander har krävt lite mer syrgas stundtals under dagen o har legat mellan 21-30 % ungefär. Det var lite så igår också men de säger att det är helt ok o inget konstigt. På eftermiddagen var det lite tal om att ev ta lite prover bara för att m säkerhet kunna utesluta infektioner men sköterskan som var ansvarig ikväll tyckte inte alls att det var nödvändigt. Hon hävdar att det är maten. De har ökat på den ganska mkt idag o det är tydligen det som påverkar honom. Skulle han fortsatt kräva mer skulle de naturligtvis kolla upp det men han har inte behövt ngn syrgas på ganska många timmar nu så det är nog lugnt. Bara när vi grejar med honom men det är inte så konstigt att han kräver mer just då. Har bajsat ett antal ggr idag också så det är nog magen som spökar lite.


Vägde honom förut utan cpap innan han kom till mig o då vägde han 1710 g så snart är han tillbaka på födelsevikten. Har ju tagit ett tag o vi vet inte vad han varit nere på eftersom han var så sjuk o de inte har kollat men det spelar som sagt ingen roll. Nu får han inte tappa för mkt i vikt men att han står någorlunda stilla gör inget. Har legat på 1680 två dagar o igår 1690 så nu hade han ökat 20 g på ett dygn. Inte särskilt mkt men bättre än inget!


Ska gå ut o gå en promenad m Micke o Annika nu. Härligt m lite frisk luft! Så roligt att vi ligger på samma sal nu o ses många gånger om dagen:-) De har tvillingar födda v 30+6 så de har fullt upp kan man säga! Har följts åt hela tiden. De låg exakt en v efter mig i grav-längd o kom en v e mig från gbg t trollhättan. O födde en v efter mig. Roligt att vi kan dela den här tiden tillsammans m dom o jag hoppas att vi kommer hålla kontakten även i framtiden!

Ronald Mc Donald!

SUCK! Blir så trött på bilderna som hamnar på fel håll hela tiden men orkar inte ändra. Ni får vrida på huvudet helt enkelt!




Visst ser det mysigt ut?!?

Morgonmys!

Frukost!

Jag vet inget barn som äter så mkt mat som Caspian gör. Till frukost knäcker han en flaska välling o två mackor o gårdagens lunch bestod av 3 potatisar o 8 fiskbullar:-)

Vi firar Daniel på baksidan av huset med tårta i det fina vädret!Lite kontrast att komma därifrån o hit kan jag säga... Här är rummet ett antal år o rymmer bara två sängar o ett litet bord;-) Men det är bättre än inget o vi ska vara glada att vi har möjlighet att vara så nära Sander som vi är! Lätt att springa in t honom på natten o pumpa o kolla läget. Även om jag är mer sovande än vaken o knappt minns att jag varit där dagen efter...!

.....

Liten S solar...
Väl inbäddad!

Fel håll men det bjuder jag på. Mys hos pappa:-)

Rummet vi låg på i trollh när vi var isolerade. Solar lite till. Har gjort det i omgångar men nu har det varit bra värden det senaste. Fortfarande en del dropp men allt det är borta nu!

Glasögon för att skydda mot det starka ljuset.

Passar på att lägga ut bilder från bilen!

Nästan en vecka gammal.
Så här såg det ut där han låg i göteborg. Sander solar för sin gulsot.



Pappa håller sin hand försiktigt på liten Sander för att han ska känna sig trygg.

Taget i Göteborg. Här ligger han fortfarande i respirator.


Lite svullen här också...

Snart åker vi tillbaka t Sander!

Inatt när jag ringde låg han på 23 % syrgas o ville inte gärna ligga på mage vilket han brukar tycka om men allt var bra enl sköterskan. Hoppas att Leif Inganäs jobbar i veckan så vi kan få ett läkarsamtal. Har så många frågor om varför det blev sådär m lungorna (eftersom han ju har kapaciteten), hur han kommer påverkas i framtiden, hur länge han kan tänkas bli kvar i cpap (svårt att svara på då det är väldigt individuellt) mm. Ska bli skönt att ta det m just den läkaren eftersom han var med o räddade livet på honom, tog beslutet att flytta vidare t gbg, ringde i stort sett varje dag för att höra hur det gick m Sander (tom när han var ledig), o det var han som kom o hämtade "hem" honom. Inatt pratade jag m en sköterska om att allt gått så bra o fort o så o att han är vår mirakelbebis. "OM han är Malin! Vi trodde aldrig ni skulle komma tillbaka från Göteborg. Fantastiskt att han mår så bra idag som han gör!" fick jag till svar då. O visst är det fantastiskt!


Har vinkat av barnen nu o ska äta frukost innan daniel kommer tillbaka o hämtar mig. Känner mig inte riktigt redo för att lämna barn o komma ut i civilisationen än. Klart jag vill träffa er alla men jag är så himla känslig o gråter så fort jag ser ngn jag känner. O det blir lätt lite jobbigt då;-) Daniel ska få ta upp honom för första gången utan cpap idag o det ser vi fram emot!

söndag 1 maj 2011

...

Den här bilden är tagen på hans 2-veckorsdag!
...o här ser ni hur svullen han var då han var som allra sjukast. Hua!

Den dubbelhakan är inte att leka med! Som ni ser på första bilden är den borta nu:-)



De tre stora barnen får också vara med på ett hörn!


Nu åker jag hem för att grilla på vår fina altan tillsammans m familjen o mamma o Tomas!

Mera bilder!

Svullen liten bebis. Ni ser kanske inte så stor skillnad här men jag har fler bilder där man tydligt ser skillnaden! Blir alldels gråtig när jag ser hur sjuk han faktiskt var...
Respirator-inställningar o syresättning, blodtryck, puls mm.

Inte helt olik sina syskon!

Mediciner o olika näringsdropp!

Suger på liten napp!

Inte alls så mörkt hår som Timmie o Caspian hade då de föddes. Kanske går han på min o Linns linje o kör en lite ljusare variant:-)

Här börjar han bli lite svullen...



Ser gigantisk ut på bilden men det är han ju inte...



Gömd under en liten filt för att det inte ska bli för ljust.

Kuvösen han låg i när han åkte ambulans. En special-ambulans anpassad för patienter som behöver intensiv-vård. Tänk att det finns såna grejer!!!

Bilder bilder bilder!

Liten hand!
Kuvösen i Trollhättan innan flytt!



Alldeles nyfödd! Ganska blå skulle jag vilja påstå men han hade 7-8-8 i apgar så det var ganska bra siffror!

Har äntligen fått över bilderna från kameran till datorn. Ska lägga ut bilder under dagen när jag hinner! Börjar från när han föddes så det kommer ju hamna felvänt här på bloggen men det får vara så!