måndag 30 maj 2011

Rekord!


Så svårt att fånga hans ögon på bild men de är jättestora o fina. Våran älskade Sander. Så glad för att han finns!

Vet ni hur mkt Sander åt vid fyra imorse när jag ammade? 80 ml!!! på 10 minuter! Det är rekord så det skriker om det. Han står på 55 ml/var tredje timma o då sondar vi i 45 min. Vi bara stirrade på vågen o trodde nästan vi vägt fel;-) Var rädd att han skulle få ont i magen men det gick ganska bra tack o lov. Sköt på målet därefter för efter att han knäckt motsvarande två pizzor typ för våran del är man nog inte så hungrig e tre timmar...!

Nu på morgonen har han varit ur cpap i tre timmar o klarade det jättebra. I grimma o syrgasen stod på lägsta möjliga på den mätaren han hade. Lite mindre än 0,1 liter. Svårt att veta vad det motsvarar i cpap men det är hursomhelst inga stora mängder. På ronden bestämde de att han ska vara ur tre timmar per pass (8 timmar) o så ska han få en annan sorts grimma m syrgas som fuktar o värmer lite. Ska vara bättre för Sander m hans lungproblematik. Tydligen kan man behöva höja lite då men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att han klarar sig så bra på så lite så lång stund! Kanske att han om ngn/några veckor blir av m cpapen! Finns ytterligare en mätare på syrgas som går från 0,01 o uppåt o det är den han ska över på nästa steg. Hade klarat sig m den redan nu men det visste de inte igår när de satte dit den. Ren rappakalja för vissa av er det här m alla siffror hit o dit o medicintermer o det är knappt jag förstår det själv ska jag säga. Totalt igår var han ur cpap i fem timmar o inte en endaste gång märkte vi att han var ansträngd. Det är ju så fantastiskt!

M som jobbar idag tycker han är så underbar vår lille Sander. Att han äter så mkt, klarar sig så bra ur cpap, skriker o har humör o vet vad han vill... Som tack passade Sander på att bajsa ner hela henne igår kväll o jag som inte kommit ur kiss-o-bajs-stadiet skrattade så tårarna sprutade. Så mkt så jag inte kunde byta blöjan faktiskt utan hon fick ta den. Hahaha! M är hysteriskt rolig o hon piggar sannerligen upp stämningen här inne.

Får se hur länge det dröjer innan jag får ha sander inne på rummet men förhoppningsvis är det inte så länge kvar. Blir ju såklart bara de timmar han är ur cpap men det är ju alltid något. Nu kan vi lyfta honom mkt lättare o tom rapa honom utan problem. Är bara grimman, sonden, o proben på foten som mäter saturation att hålla reda på. Ingenting i jämförelse med hur det har varit!

Ska ner o hämta ut rese-ersättning nu. Blir några kronor. Får frikort på resor e ett tag o slipper betala egenavgift. Är lite osäker på hur mkt man får men tror det är ca 15:-/mil.

Skriver säkert lite mer senare under dagen. Ha en fin dag!

Kram!

1 kommentar:

  1. Ellinore Tång30 maj 2011 kl. 13:23

    Är det den M jag tror så är hon helt underbar, tur det finns sånna som hon på ett sådant ställe. Härligt att höra att det går bra!

    SvaraRadera