söndag 29 maj 2011

Sitter ute vid hissarna o skriver...

Får inte surfa inne på rummet så jag gick ut hit o satte mig lite. Ska snart in o amma o mysa m lillkillen så det får bli en snabb update. Har haft en så himla mysig dag m barnen o D! På begäran från barnen gjorde jag "makaroner med sås" o falukorv här på sjukhuset som vi åt tillsammans medan d satt m Sander då han var ur cpap. Blev lite drygt två timmar ur då o en halvtimma imorse o så får vi se hur lång stund det blir nu ikväll. Har blivit lovade att snart testa grimma o då blir det lättare att ha honom ur. Som det är nu har vi en tratt m syrgas o det är dels svårt att reglera hur mkt som kommer ur den, o dels jobbigt att hela tiden flytta närmre el längre ifrån beroende på hur han syresätter sig. Tog prover förut, bara en rutingrej o då hade hans hb sjunkit ännu mer. Har legat lite lågt innan, 110 men dr har sagt att de får sjunka ner mot 80-90 när de är så stora som Sander o precis börjar bilda eget vad-det-nu-heter men i hans fall är det skillnad eftersom han har syrgas o är i stort behov av bästa möjliga transport av syret ut i blodet. Han låg på 101 idag o jag gissar att ord dr imorgon sätter in blod. Är ganska ovanligt att de inte behöver när de är så tidiga som han var så han har klarat sig länge ändå! Körs via pvk på fyra timmar så det är ganska lätt fixat även om det tyvärr finns nackdelar med att ge det också. Hämmar ju hans egen produktion lite men måste man så måste man. Förhoppningsvis kan man sänka syrgasen lite till om han får blod:-)

Han tar bröstet jättebra nu! Måste få skryta lite över prinskorven för vet ni vad sköterskorna sa förut? Att det är ganska ovanligt att de klarar att ta bröstet när de ligger i cpap. M sa att hon faktiskt ALDRIG har varit med om det o hon har jobbat här i 21 år! O då sa den andra sköterskan som är äldre att hon har varit här ännu längre men heller inte varit med om det. Duktiga duktiga sander:-) Det är väl ett friskhetstecken om något!

Har legat mellan 25-29% syrgas idag o protesterar hej vilt när han inte är nöjd. Skriker i högan sky o fäktar m armar o ben. Härligt att se tycker vi alla här. O så har han så fina smilgropar! Ögonen ser blåa ut men de kan ändras många gånger ännu. Det har vi fått erfara m de andra, allra helst timmie. Hans ögon ändrade färg läääänge innan de bestämde hur de skulle bli.

Var en sväng på överby förut så barnen fick hoppa i bollarna. Timmie fick en keps o Linn köpte sandaler o halsband o armband. Caspian var inte på humör o ville inte riktigt testa kepsar som vi tyckte så han blev utan... Får köpa ngt till honom en annan dag. Köpte glass o var o handlade lite o sedan åt vi mat här på avd ikväll igen innan de skulle åka. lekte lite o spelade lite kort o så. Tiden sprang iväg som alltid när det är så mysigt o nu längtar jag så jag tror jag ska gå sönder efter dom. Känns lite lättare nu när de åker eftersom jag har Sander här men det är tungt så det räcker o blir över ändå kan jag lova...

nej. Ett snabbt inlägg var det. Återkommer imorgon nån gång på fm förhoppningsvis e de rondat.

Sov gott!

1 kommentar:

  1. Underbare lille Sander. Härligt att höra att han skriker i högan sky och har humör den lille. Förr sa man att barnen tränade sina lungor när dom skrek, hoppas det gäller än...
    Och du Malin underbara lilla mamma till fyra gullungar, grattis på mors dag. Kram mamma

    SvaraRadera