tisdag 7 juni 2011

Ronden!

Dr L.I hade bråttom. Idag också. Vi ställer fler frågor medan han är på väg ut genom dörren men det är ganska svävande svar vi får. Har bett att få ett läkarsamtal o då hoppas vi att han har mer tid. Tex vill jag veta hur Sanders hjärta påverkas av allt det här. O en hel del annat. Nu är det kanske BPD-diagnosen som gör att han är sämre enl sköterskan. Ska testa att lägga honom i tratt/grimma m bara syrgas om han dippar igen istället för cpap o se om det räcker så el om han behöver trycket. Han åt inte så mkt nu heller, är trött, kräks en del o jag känner inte riktigt igen honom men dr tyckte inte det var nödvändigt m prover. Men det tyckte vi o stod på oss så nu ska det tas. Bättre att göra det en gång för mkt! Han har haft ögondroppar i två omgångar o nu är infektionen tillbaka igen så vi får se om de ska sätta in droppar en tredje gång.

De ökar på mängden vätskedrivande samt att han ska få det dagligen igen ett tag o se om det hjälper. Annars får det väl tuffa på. Kanske kommer han behöva syrgas i perioder men det vet vi inte än. Jag hoppas att det är en tillfällig svacka o att han snart kommer ur den o blir som han varit de senaste dagarna.

Är dålig ordning här idag o jag o d surade till. Har inte hänt många ggr kan jag säga o de brukar vara bra men det började med att bebin på samma sal som oss (som vägde 4,7 kg o som fick syrebrist under förlossning o de fick starta igång hjärta o allt. O som haft kramper e det) började larma. Sat på 80 (förvisso dålig kurva) o puls på nästan 250 (!!!) o en i personalen satt i torget men kollade inte upp från vad-det-nu-var hon läste o verkade inte höra det. Så jag gick ut o frågade om hon verkligen skulle ha så hög puls o då blev det liv i luckan o de började lyssna o greja. Senare gick hon ner till 100 istället men det var ingen som såg o det kanske inte gör ngt eftersom larmet är på 90-200 men iaf känns det inte som att de har koll. O Sanders cpap pep o pep o larmade för dåligt tryck o det var fullt m folk i torget men ingen kom! Vi gick ut o sa till men då kom dr o han fixade istället. O när Sander fått medicin satte han i halsen lite o då sjönk han i sat ner till 62!!! Dålig kurva men det är hursomhelst superlågt o så gör han aldrig. Var ingen som kom när han började gå neråt o ju mer han sjönk desto räddare blev vi. Så jag fick springa ut o ropa in dom o när bsk kom in började hon kolla om han hade ngn blåsa så de kunde flöda lite m syrgas men det verkade inte finnas ngn. Det borde det göra kan man tycka ifall det blir allvarligt nån gång! Han steg igen sakta men säkert o vi hoppas att de tog till sig våra klagomål o nu har lite bättre koll på läget! Vi ska ju kunna känna oss trygga i att de kommer om ngt händer!

Ska åka iväg o handla lite snart. Mat o så ska jag kolla bärsjal. O köpa kläder t Sander i strl 50 vilket han har nu. Inte för att han har hull för att fylla ut det men längden kräver ändå det. Hittade en del kläder hemma men det var inget av det som passar nu så vi har dåligt på den fronten. O nu när vi har honom på rummet o får röra oss lite mer vill vi gärna ha egna kläder o inte de som sjukhuset har. Förvisso inga fula landstinget-kläder utan ganska fina som folk skänker hit men ändå. Roligt m lite eget.

Uppdatering: Proverna visade att hb sjunkit till 94 så kanske är det därför han är tröttare. Ska se vad dr säger om saken o om han ska få blod trots allt ändå nu. Gissar kanske inte eftersom de kunnat undvika det hittills men m tanke på att det gått från 101 till 109 o sedan ner till 94 kan man ju undra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar