måndag 18 april 2011

Väldigt skört men stabilt.

Natten har varit ok. Blodtrycket sjunker emellanåt o han samlar massor m vätska i kroppen. Det är priset man får betala för att pumpa i honom så mkt mediciner o plasma. Hjärtat är förstorat pga vätska o idag kommer läkare o ska göra ett nytt ultra på hjärtat för att se hur det fungerar o hur cirkulationen är till lungorna. Han har flera olika ställningar vid sängen m div mediciner o igår räknade jag dom till 13 st... Det piper o larmar hela tiden. Han är mkt svårt sjuk som sagt o än vet ingen hur detta ska gå men vi försöker hålla hoppet vid liv. Allt annat än att han ska växa upp o bli en stark frisk stor pojke är otänkbart. Hursomhelst var detta sista halmstrået som dr sa. Fanns inget mer att göra för honom i trollhättan så det var en sista chansning att skicka hit honom där de har kväve o det verkar hittills varit hans räddning då han svarde bra på det. Ligger fortfarande o skakar i högfrekvent respirator (ser ganska läskigt ut) o får 20 kväve (sänktes t 15 igår men då blev han sämre) o ligger på 98% syrgas för tillfället. De har sänkt den några ggr under natten o det går en stund men sen får de höja igen o sådär håller det på. Nu har han bra syresättning iaf. I trollh låg han i kuvös men här är han i en "öppen" kuvös o har värmelampa över sängen. Igår var han för varm då den stått på 25 så de sänkte ner t 5 o idag var den uppe på 15. Skönt att han ligger i en sån resp för det är lättare för oss att ta på honom o vara med lite mer. Nu ska vi försöka äta lite frukost o sedan gå upp t honom igen. Mjölkprod är seg men jag får väl ligga i lite extra idag o se hur det går. Igår kunde jag pumpa ur typ 20 ml men inatt o idag kommer bara några droppar. O inte m pumpen utan när jag mjölkar ur för hand. Aja. Det går som det går. Inte lätt att få ihop allt när man är så ledsen o mår så dåligt som vi gör o när det är svårt att äta. Å andra sidan är det bara lite mer än ett dygn sedan han föddes så det kanske kommer igång på några dagar.




Tusen tack för alla era fina kommentarer!

2 kommentarer:

  1. Det är ju verkligen inte konstigt om mjölken skulle strula när man befinner sej i nåt sånthär. Men som du skrev, han är ju bara lite nåt dygn + några timmar gammal. Det kickar väl igång lite mer om ett par dagar. Sen blir det väl bara i den lilla mängd han behöver. Du har ett hästjobb nu Malin, både pumpa som en tok och så all oro. Den hade du ju förut med, fast kanske inte på samma sätt. Då fanns han ju nära dej jämt, och det var Du som tog hand om precis allt. Kan bara föreställa mej oron med alla mediciner och larmande maskiner, det måste verkligen va fruktansvärt. Sen måste du ju vila med, och äta. Våga lämna över och lita på att läget är okey när ni kommer tillbaks. Jag kan inget annat göra än att heja på och hålla tummar, kämpa på kära ni. Föräldrar till 4 brukar va starka som sjutton, ni med! Hälsa till lille Sander från sin (9-månader äldre) kompis Welma. Be strong nu grabbilabben, så du & lilla W kan leka en massa framöver <3

    SvaraRadera
  2. Har tänkt på er i natt och undrat hur det har gått. Ni är ständigt i mina tankar och jag hoppas allt går väl för eran sötnos Sander. Superfina killen! Jag kan inte ens föreställa mig vad ni gårigenom nu. Som Malin skrev så är det ju inte konstigt att mjölken sinar, ni befinner i en väldigt annorlunda situation. Jag fortsätter hålla tummarna här hemma att allt går väl! Varmaste kramar!!!

    SvaraRadera